GPCn MM-kisat pidettiin tänävuonna Unkarin Egerissä.Kisakaupunki on ollut useana vuonna arvokisojen pitopaikkana ja siksi monellekin TEAM-FINLANDIN jäsenelle tuttu kaupunki.Suomalaisten osaanotto on kasvanut koko ajan.Nyt oli mukana peräti parikymmentä osallistujaa.Neiti-liiton puolella taitaa sahurin sormin olla laskettavissa yleisten MM-kisoihin osallistujat. Kisapaikka oli tasokas hotelli.Lämmittely-tilat hyvät ja ilmavat.Toimitsijat ja kuuluttaja asiansa osaavia. Pitkä miinus tuli kisojen venymisellä myöhään yöhön.Ehdottomasti tulisi olla kahden lavan kisa.

Suomen naisnostajat tekivät murhaavaa jälkeä lavalla.Ykköstykki oli mahtavaa kisakautta vetävä Vanessa Torres.Nytkin matkaan jäi peri MM-kultaa voimanostossa ja penkkipunnerruksessa.Muutama ME-tulos ja lavalla tuttu show.Ehkä kova painonveto ja lähellä olleet penkki-veto SM-kisat veivät terävimmän puhdin.Kaikkien aikojen RAW-kyykkyä 56-kiloisiin,eli 208 jopa kovimmissa huhuissa puhuttiin.Viellä se vaatii muutaman armottoman treenin ja yksityiskohtaisemman valmistautumisen.Mutta jos täydellinen päivä natsaa,niin SHOW MUST GO ON.
”Amerikan miniä” Rachell Malot,Monsteri-Mama ja Johanna Bies murskasivat myös ME-tuloksia urakalla.Voidaan sanoa että naisten maajoukkueen ydinryhmä on todellisessa Flow-tilassa.
Neljän vuosikymmenen kokemuksella lajista voin todeta sen seikan,että uskomattoman hyvähenkinen ryhmä.Toinen toistaan kannustavia ja toistensa onnistumisista iloitsevaa porukkaa.Uuden naisnostajan tullessa mukaan kuvioihin,hänkin saa täyden tuen vanhoilta konkareilta.
Vastaavaa oli 80-luvun lopulla,kun Melbournen MM-kisoissa löydettiin aamulla samasta hotellin sängystä kaksi maailmanmestaria ja kaksi mitalistia nukkumassa sopuisasti,kuin kissanpennut vierekkäin. Sitten naisten maajoukkueseen tuli kaksi syöpäpesäkettä Raija Koskinen ja Jari Tähtinen,jotka nakersivat yhteishengen ”piece by Piece”…..

Billy the Kid Haavisto avasi miesten mestaruusputken RAW-kyykyn single-kisassa 245 kilon tuloksella.Samalla Turun Big Bad Boys kolmikko sai lentävän lähdön.
Sami Vaskelainen uusi viimevuoden mestaruutensa voimanoston 75 kilon sarjassa.245-140-270 tiesi mestaruutta ja kyykky ja veto sub-mastersien ME-tuloksia.
Kunto oli parempi,mutta oikukas Monolifti tai liiallinen Safety-Squat barilla treenailu sekoitti kyykyn hienosäätöjä.
Jan Lindgvist oli hurjassa kunnossa.Heti kättelyssä kyykyssä 600 paunaa ja penkissä perusrauta 160.Kisa päättyi ME-vetoon 312.5 ja ”Linkkari”voi olla päiväänsä tyytyväinen.Voisi jopa puritaaninen voimailija palkita itsensä tuopillisella Unkarilaista olutta. The Ronski Gangin kolmas edustaja Topias Cunningham säväytti komeilla kisasuorituksilla.Kyykky 320 ja rintavaivaisena 200.Vedossa nuorten ME-tulos 350 helposti ylös.Noston helppous oli uskomaton.Moni katsomossa jäi monttu auki katsomaan supertalentin suoritusta.

Superissa Rami Anttila hyvästeli kisalavat ainakin toistaiseksi menestyksekkäästi.MM-Pronssi kovan taistelun jälkeen britti Wooldraftia vastaan. Kyykky 305 jäi tavoitteesta,penkki 172.5 meni perussuoritukseksi,mutta mitallin jo varmistettuaan kiskaisi viellä personal recordit 307.5. Yhteistulos-tavoite oli 800,mutta kisatulos 785 on kuitenkin henkilökohtainen recordi ja kun se on nostettu MM-lavalla,niin status on toinen.
Odotin briteiltä parempaa taktikointia,mutta kun pikkasen tiputtelimme alkupainoa ja menimme ”jenkkikorotuksilla”,niin kavereiden pakka täysin sekaisin.Aivan turhaan haettiin joukkuejohtajakin kävelemään perässäni viimeisen kierroksen aikana.Meikäläinen tassutteli miesten huoneeseen hyväilemään itseään,britti tappituntumalla perässä…..korotuslaput kuin olivat turvallisesti Sauli Kallunkin kourassa toimitsijapöydän takana.
Jotenkin en ihmetellyt,että britit jättivät onnittelukierroksella minut väliin,vaikka urheilun herrasmiehiksi kutsutaankin.Tosin taisin ”vahingossa”huuta heidän nostajalleen,ettei munapää kannata edes yrittää…se on liimattu lattiaan.By the way….en ole urheilussa koskaan kavereita hakenutkaan… Omista nostoista voi lyhyesti sanoa…paska päivä…paska nostaja…paska tulos   

PS.Menin tosin Jortsun ”kuus mestaruut hei”ohi seitsämännellä maailmanmestaruudellani.

PS 2….niin ja tietty sokerina pohjalla….Turun Sanomat kirjoitti hyvän ennakkojutun allekirjoittaneesta ja ”Vähäpojasta”….Pikkulinnut laulaneet,että Etelä-Suomen voimailukansa hörpänneet sappensa syvälle vitutukseen….mutta säälin saa ilmaiseksi,kateus on ansaittava teoillaan…

T.Peku