Lankkupenkki

Lankkupenkki

Tässä penkkipunnerruksen muunnelmassa avustaja laittaa rinnallesi lankkuja ja lasket tangon niiden päälle. Liikerata jää lankkujen mitan vajaaksi. Tämä on tehokas muunnelma jota voi hyödyntää useilla eri tavoilla.

Mikäli ongelmasi on huono lähtö ei lankkupenkeillä ei ole mitään sijaa ohjelmassasi. Pistä lankut saunan uuniin, siirry täysirataisiin liikkeisiin ja ala hyödyntää vetokumeja treeneissäsi.

Kun treenaat lankkupenkkiä pyri eliminoimaan seuraavat virheet:

  • Liian korkea lankku. Tällöin teet liikkeen ns. "kuolokohdan" yläpuolelta jolloin sillä ei ole mitään vaikutusta.
  • Ei käytetä kapeaa otetta. Tämä voi myös johtaa siihen että liikerata jää liian lyhyeksi ja noston ongelmakohta jää liikeradan alapuolelle. Toinen seikka on leveän otteen rasittaminen rintaa ja olkapäitä. Mikäli teet lankkua normaalin penkkipunnerruksen päälle niin ylikunto vaanii.
  • Treenataan liian usein lankkua. Monet ottavat varman päälle ja tekevät ensin tavallisen penkin ja vasta sitten lankkupenkin. Sama rutiini voi jatkua viikkoja, jopa muutaman kuukauden. Ensin keho tottuu ja sitten ylirasittuu. Ota lankkupenkki kerran 4-8 viikossa, ei useammin. Kokeile tehdä liike ensimmäisenä treenissä, pääset paljon suurempiin painoihin.
  • Väärä tekniikka. Monet "heivaavat" keholla painon liikkeelle. Inertia auttaa pääsemään suurempiin painoihin mutta käsi ei harjaannu yhtään enempää.