Operaatio maastaveto +400kg

Project +400kg - World Record deadlift

Jonkin aikaa mietittyäni päätin laittaa uuden projektin pystyyn. Artikkelin otsikko kertoo siis mikä on tavoitteena ja sitä kohti aletaan nyt treenaamaan.
Olen jonkin aikaa kärsinyt motivaation puutteesta voimanoston saralla. En tiedä johtuuko se monen vuoden kovasta harjoittelusta ,ja aina uuden tavoitteen saavuttamisesta, lisääntyneestä työmäärästä kolmannen yrityksen perustamisen jälkeen vai onko sitä kasvamassa aikuiseksi ja alkanut miettiä, että elämässä on muutakin.

Olen itse ollut aina harjoittelijana sellainen, että tarvitsen jonkun tavoitteen. Päämäärätön treenaaminen on välillä mukavaa, mutta sitä jaksan vain muutaman viikon, kunnes kiinnostus katoaa. Kuitenkin nyt on tarkoitus aloittaa kova harjoittelu päämäärä tiedostettuna.Noin kaksi viikkoa sitten syttyi uusi kipinä. Näin live lähetyksestä, kun Islannin jättiläinen voimamies Hafþór Björnsson veti huikean 501kg maastanostossa, joka on historian suurin rauta. Veto tehtiin voimamies tyylillä vetoremmejä käyttäen. (Arvostelijat, koittakaa perässä). Tästä syntyi uusi idea ja tarkoitus on nyt koittaa sellaista mitä en ole vielä tehnyt voimailussa.

Vuosien aikana olen rikkonut kyykyn, penkkipunnerruksen ja yhteistuloksen maailmanennätyksiä kahdessa eri painoluokassa (82.5 ja 90kg), niin junioreissa kuin avoimessakin sarjassa ja kolmessa eri varusteluokassa. RAW siteillä, single ply (yksikankaiset varusteet) ja multiply (monikankaiset varusteet). Maastanostossa en kuitenkaan ole yltänyt vastaavaan suoritukseen. Tavoitteeni on nyt siis rikkoa ME tulos maastanostossa, ja vetää historian isoin rauta alle 90kg sarjaan. Missä ja milloin en vielä tiedä, mutta tavoitteena on ainakin muutama kilpailu tälle vuodelle 90kg ja 100kg sarjoissa. 

Harjoittelua on tarkoitus muuttaa hiukan maastanoston erikoistumiseen, mutta ei täysin. Penkkipunnerrus tulee olemaan mukana, mutta ei niin kuluttavana, mitä olen tähän asti tehnyt ja kyykyissä on tarkoitus ylläpitää voimatasoja ja samalla tehdä erikoisharjoitteita, jotka auttavat suoraan ja epäsuorasti maastavetoon.

Projektista aion kirjoittaa täällä viikoittain. Artikkeliin tulee tietoa mitä olen tehnyt, tuntemuksia harjoitteista ja tietenkin elävää kuvaa pääharjoituksista kohti tavoite rautaa. Heikkoudet on löydetty alkuvuonna tehtyjen kovien harjoitteiden perusteella, mitkä tein ennen jalkapöydän murtumaa. Jalka on nyt kunnossa ja treenit aloitettu sitä kohti viime viikolla.
Tässä muutamia suoritteita, jota tein eri maastavedon variaatioissa ennen loukkaantumista:
  • Kapea maastaveto 365kg, puvulla
  • Sumoveto painot 1" korokkeilla 390kg, puvulla
  • Maastaveto lattiasta 2x370kg, puvulla
  • 2" Korokkeenpäällä seisten veto 320kg raw


Kirjoitan, joka viikko tekemäni alakropan harjoitteet tänne ja palautetta siitä miten projekti etenee. Kaikki muut treenit löydät etusivulta "Kallen treenit" osiosta
Tässä viime viikon tekemisiä:

Maanantai 4.5.2020
Maastaveto tempausotteella, pelkkä vyö - https://www.instagram.com/p/B_xWtX_gqhw/
5x100kg
5x130kg
5x160kg
5x200kg
5x240kg
5x270kg
4x300kg


Hip Quad developer 4x8
Vatsaa roikkuen 3x25
Takareidet kumella 1x50
  • Maanantaina otettiin tempausotevedossa muutama kova sarja. Uskon, että tämä on yksi liike, jonka avulla saan tämän hetken heikkouksia vahvemmaksi. Tempausoteveto vahvistaa yläselkää ja samalla tuo paukkuja takaosastoon, joka petti 400kg yrityksessä viimeksi. Hip quad developer on otettu mukaan jolla uskon saavani voimaa lantioon vedon loppua varten. Päälle muutama liike tukemaan avainlihaksia. Tätä vetovariaatiota suosittelen kaikille ainakin apuliiketasolla. 


Perjantai 8.5.2020
Ylätalja ylileveä myötäote 3x6-10
Kulmasoutu myötäote 2x8-10
Ylätalja lapiokahva 3x8-12
Rintatuettu soutu 2x10-14
Ylätalja vastaote 3x10-14
Pullover taljassa 2x10-12
  • Perjantaina päätin ottaa vain yläselkää, jossa löytyi kanssa ongelma kohta yrittäessäni 400kg vetoa 1" korokkeilta. Tällä harjoituksella varmistin, myös että pääsen aloittamaan uuden viikon palautuneena jalkojen osalta, koska en halunnut erillistä kevyttä viikkoa pitää ennen tätä projektia. Itse asiassa oli aika hauskaa tehdä täysi treeni pelkästään yhdelle osa-alueelle. En muista vastaavaa kokeilleeni ennen. Kuitenkin yläselän lihasten vahvistaminen tulee olemaan avain asemassa tulevassa koitoksessa.

Loppukevennykseksi vielä ensimmäinen 300kg kisassa tehty maastavetoni vuodelta 2013 Helsingin voimanoston SM kilpailusta.