Operaatio maastaveto +400kg, viikko 11

Project +400kg - World Record deadlift, viikko 11

Viikko 11, 30.7 - 6.8.2020

Jatkamme blogia viikolla 11. Viikko 10 oli kevyt viikko, josta ei ole sen enempää mielenkiintoista kerrottavaa. Kävin pari kertaa hieronnassa ja fysioterapeutilla avaamassa pahimpia jumeja. Etureidet, kyynärvarret ja yläselkä olivat suhteellisen tukossa intensiivisestä harjoittelusta ja näihin lihasryhmiin on nyt panostettukin eri harjoitteissa entistä enemmän.Kevyeen viikkoon siis päättyi viime 5vk jakso

Nyt oli siis tarkoitus aloittaa uusi 3.5vk jakso, jossa viimeisellä viikolla olisi tarkoitus tsekata missä mennään maastavedon osalta. Töitä on ollut tarpeeksi verkkokaupan osalta. Olemme saaneet kasvatettua varastoa hyvin ja muutama merikonttikin kerkesi tulla. Toisessa työssäni kaupanalalla on ollut viimeisiä kiire viikkoja sesongista johtuen ennen syksyä. Tehdään töitä silloin, kun niitä on eikä valiteta! Itselle työnteko on hyvää vastapainoa harjoittelulle ja toimii myös toisinpäin. Ensimmäisellä viikolla oli taas paluu takaisin sumovetoon...


Suomen pisteissä kaksi kovinta kyykkääjää, parhain oikella puolella.
Yksi lempinostajistani, Jonas Rantenen
.

Viikko alkoi taas perinteisesti maksimitreenillä ja tällä kertaa se oli torstai. Vaatimme valmentajan kanssa mennä sumovedossa taas askeleen kohti lattiaa ja katsoa mitä sieltä liikkuu. Eli luvassa oli maksimiveto ja painot 1.5cm levyillä.Odotin tätä treeniä todella paljon, kun olemme viime aikoina panostaneet pääasiassa pukkivetoihin, niin kapella kuin sumollakin. Toisaalta ne ovat taas olleet itselle se suurin heikkous, joten usko niiden toimivuuteen oli korkealla.
Apuliikkeitä muutettiin sen mukaan, että muutaman viikon päästä pitäisi koittaa missä veto on tällä hetkellä menossa! Eli pidempiä toistoja, huoltavaa tekemistä ja määrällistä laskua näissä. 

Dynaamisena päivänä toistomäärä kasvoi, mutta liike ei muuten itsessään ollut, niin raskas kuin edellisessä jaksossa. Maastaveto keveni huomattavasti. Päätin myös olla käyttämättä vyötä kummassakaan, että sain keskivartalolle lisää työtä. Vedot tein sumolla ja kyykyssä otettiin mukaan erikoistatanko ja korkeampi boksi, jotka olivat maastaveto ajatelleen parhaat vaihtoehdot, niin nivelkumien kuin keskivartalonkin puolesta. Apuliikkeissä ei mitään erikoista. Perustyötä.

Harjoituksen sain vedettyä läpi kiitettävästi ja tavoitteisiin pääsin tälläkin viikolla. Maastavedossa jäi vähän varaakin viimeiseen nostoon, mutta se oli hyvä hetki lopettaa tulevaa ajatellen. Dynaamisena päivänä taas oli mukava päästä tekemään pidempiä sarjoja. Vastuskumet utli taas keran todettua erinomaiseksi työkaluksi nopeuspäivälle. 
 

Torstai 30.7.2020

Maastaveto kapea, painot 10cm korokkeilla
5x70kg
3x120kg
1x170kg
1x200kg
1x240kg
1x270kg
1x300kg
1x330kg
1x350kg
1x370kg
1x390kg
https://www.instagram.com/p/CDRo3inDrWv/

Polvikyykky smithissä 3x30
Etukyykky 3 eri leveyttä 3x30
Reverse hyper 3x30
  • 10kg lisää tässäkin ennätykseen pääliikkeessä, johon voi olla tyytyväinen. Pienet varatkin jäi, mutta päätin jättää tähän ja odottaa että pääsen vetämään lattiasta asti.


Maanantai 3.8.2020

Nopeuskyykky boksille, 1" yli vaakan
5x5x250kg, camber tanko ilman vyötä

Sumoveto pinnoilta, 3"
5x5x150kg+minimonsterit 4-kerroin, ilman vyötä

Etureisikone 30-25-20-15-10-5
Reverse hyper 6x6
Lankku kyljille 4x15sek
  • Kyyky ja vedot tuntuivat helpolta molemmat. Päätin jättää vyönkin pois, jotta saa keskivartalo enemmän painetta tulevia treenejä varten.
 

Videolla pätkää valmistatumisesta ensimmäisiin Bullfarm Powerliftin Championship kutsukisoihin vuodelta 2013!
Sain kisaan paikan pärjättyäni hyvin FPO sm kisoissa Mäntyharjulla samana vuonna.
Vedossa 310 ja 330kg