Operaatio maastaveto +400kg, viikko 2

Project +400kg - World Record deadlift, viikko2

Se alkaisi toinen viikko olla tapultetuna uuden tavoitteen saavuttamiseksi.

Tällä viikolla treenasin poikkeuksellisesti 4 kertaa, vaikka keskimäärn koitan pitää määrän vain kolmessa harjoituksessa per viikko. Olen itse huomannut, että 3 treeniä viikossa, joiden laatu on hyvä on ainakin tällä hetkellä toimivampaa kuin tehdä 4-6 kertaa harjoitusta samassa ajassa. Treenijakoni on pysnyt samanlaisena, eli 4 harjoitusta ja sen jälkeen aloitetaan uusi kierto. Kierron pituus vain on normaalia 7 päivää pidempi. Tällä treenimäärällä tuntuu myös paikat kestävän mukana kyydissä. Kivut ja säryt pienentyneet huomattavasti entiseen nähden, joka on ollut todella positiivinen asia. Tässä kohtaa voin todeta, että omalla kokemuksellani sanonta "no pain, no gain" on ehkä yksi tyhmimmistä mitä olen koskaan kuullut.Tällä viikolla oli tarkoitus vetää maasta jo tiistaina, mutta jouduin käymään kirurgin veitsen alla, kun minulta poistettiin varpaan kynsi syöpäepäilyn (melanooma) takia. Tällä viikolla sain myös tiedon, että syöpäsoluja ei löytynyt ja kynnessä olleet jäljet olivat vain kynnen kasvuhäiriötä. Keskiviikkona päästiin siis taas työntekoon normaalisti. Raskaan päivän suunnitelma oli vetää 4x4 sarja keskiraskaalla painolla. Alaselän jumeja lukuunottamatta treeni tuntui olevan herkkää ja nosti raudan määrää kahteen viimeiseen sarjaan, kuitenkin pitäen liikenopeuden tasaisena ja jättäen varaa. Tällä hetkellä en aio vetää treenejä niin sanotusti ylitse joka viikko. 
 

Keskiviikko 13.5.2020

Maastaveto sumo - https://www.instagram.com/p/CAInXYcgLjc/   <- Linkki videoon.
5x100kg
4x130kg
3x160kg
3x190kg
2x210kg
Puvun alaosa
1x240kg
1x280kg
Olkaimet päälle
4x320kg
4x320kg
4x340kg
4x340kg


Etukyykky 4x6
Vatsarutistus 3x15
Takareisikone 3x15
  • Paljon pääliikettä ja vähän apuliikkettä pitkästä aikaa sumovedossa. Paikatkin olivat sen tuntuiset, että jotain tuli tehtyä, vaikka joka sarjaan jätin hyvät varat ja en mennyt loppuun asti. Remmien kanssa haluaisin nämä pidemmät sarjat vetää, jotta pystyisi muutaman extra toiston ottamaan, mutta en itse saa kroppaan paineita, jos joudun ottamaan hapet alhaalla. Sarjat tosin parantavat hyvin puristusvoimaa, jota tarvitsen tulevaan tavoitteeseeni. Olen menossa nyt ensimmäisen mikrosyklin toisella viikolla ja ensi viikolla olisi tarkoitus ottaa nopeusharjoittelua kovemman treenin sijasta ennen max.1 päivää... Variaatio siihen on vielä mietinnässä.

Lauantai 16.5.2020
Ylätalja ylileveä myötäote 3x6-10
Kulmasoutu myötäote 2x8-10
Ylätalja lapiokahva 3x8-12
Rintatuettu soutu 2x10-14
Pullover taljassa 2x10-12
Reverse Hyper 3x15
Kylkiä
  • Tänään taas apuliikepäivä ilman kyykkyä tai maastavetoa.​ Yläselkää vielä priorisaationa tämä ja ensi viikko, jonka jälkeen otan kyykkyä mukaan taas hetken tauon jälkeen. Aivan mahtava fiilis tämmöisen treenin jälkeen, eikä aina sitä perinteistä junttaamista. Uskon myös, että nämä harjoitukset auttavat huomattavasti tämän hetken ongelmien kanssa maksimiraudoilla.
Mukava viikko takana ja ensi viikolla jatketaan työn tekoa!

Tässä olisi video viime vuoden Penkkipunnerruksen ja Maastanoston SM kilpailuista. Jossa rikoin ensimmäisen kerran 370kg rajan.