Power X WKND - Voimailun Super viikonloppu ( update 26.4. )

26.04.2017
Kisaviikonloppu alkaa olla käsillä. Lauantain MM-karsinnoista muodostuu ennen näkemättömän tasokkaat. Sarjan kiloa ennakkosuosikkeja ovat viime vuoden MM-finalistin Pekka Annalan lisäksi Raimo Pikkuhookana ja sarjaa ylempänä MM-mitalinkin saavuttanut Harri Peltomaa ovat suurimpia suosikkeja. Painavamman sarjan etukäteen kovimmat kilpailijat ovat Mikko Annala ja Mika Nikkonen joka oli viime vuoden MM-kisassa neljäs. Kummassakin sarjassa on sama tilanne, kolme parasta pääsee mukaan MM-kisaan syyskuussa.
Sunnuntaina Hippos-hallin areenan valtaavat avoimen luokan kilpailijat. Naisten kisassa panoksena on niin ikään MM-kisapaikka Dubaissa marraskuussa käytävään kilpailuun. Naisten karsinta koostuu muista poiketen kolmen kilpailun sarjasta joiden kokonaiskilpailun voittaja saa MM-kisapaikan.
Miesten kisan ennakkosuosikkina starttaa Viron Gunnar Ginbutas. Suomessa asustava voimamies oli viime vuonna ylivoimainen, ainoastaan yhdessä kisassa löytyi miehelle suomalainen voittaja. Kotimaan kilpailijoista etukäteen nimekkäin on Martti Harjapää mutta uudet haastajat Sami Kari, Mika Törrö ja Matti Lehikoinen ovat yllätysvalmiita. Suomessakin aletaan ottaa mallia kansainvälisen tason voimamiesten raameista. Vai mitä sanotte Mika Törrön mitoista, 206cm ja 172 kiloa ? Hippos hallilla toiminta alkaa molempina päivinä kello 12.

Tapahtuman aikataulu

Pe 28.4.

Klo 12.00-20.00 Sarjojen 90kg ja -105kg sarjojen punnitus Passion Food & Bar`in tiloissa, Kauppalaispiha 3, 40100 JYVÄSKYLÄ.

La 29.4.

12.00 Kilpailu alkaa -90kg ja -105 karsinta

N. klo 14.00 Fitness Cover Girl / Keski-Suomen neito kilpailu 1. kierros

14.30 Kilpailu jatkuu -90kg ja -105kg finaali

16.30 Fitness Cover Girl / Keski-Suomen neito kilpailu Finaali

Tapahtuma päättyy

Su 30.4.

12.00 Kilpailu alkaa / Suomen Cup avoin sarja miehet ja naiset karsinta

13.30 The Eastwood Duo esiintyy sekä muita esittelyjä

14.00 Kilpailu jatkuu / Suomen Cup avoin sarja miehet ja naiset finaali

16.00 Maailmanennätysmies Joonas Mäkipelto leuanvedon haastekilpailussa ( Peter Kotilainen, Jonne Virtanen, Jaana Malytcheva ... )

16.30 Palkintojen jako

Lisäksi kisapaikalla on molempina päivinä Grip Monster Juha Harjun otevoimapiste, mukana Rolling Thunder SM kisa sekä Silver Bullet pito. Paikalla paljon erilaisia otevoimatyökaluja, tervetuloa tutustumaan ! Rolling Thunder SM nostetaan sunnuntaina kello 12 alkaen ja kisakalustoon voi tutustua koko tapahtuman ajan, lauantaista 12 alkaen. Suomen menestyksekkäin otevoimailija Juha Harju antaa hyviä vinkkejä siihen kuinka näppi pitää. Paikalla voi tutustua esimerkiksi legendaariseen Inch käsipainoon. Tätä 80-kiloista käsipainoa on koetettu Suomessa nostaa lähes 1500 ihmisen toimesta ja vain 12 on onnistunut. Heistä vain viisi suomalaisia.

Vappua edeltävänä viikonloppuna käydään Jyväskylässä kaksi kovaa kilpailua. Hippos hallin areenalla ottaa lauantaina 29.4. mittaa toisistaan 90- ja 105-kiloisten kotimaan parhaimmisto SCL MM-karsinnassa. Kilpailun kolme parasta kummassakin painoluokassa valitaan edustamaan Suomea syksyllä voimamiesten kovimman kansainvälisen kilpailusarjan, Champions Liigan MM-kilpailuihin. Tämän vuoden mitalistit, Markus Laine (90kg) ja Paavo Paaso (105kg) on valittu mukaan MM kisaan aikaisempien näyttöjensä perusteella.
 

Vapun aattona 30.4. areenalle marssivat avoimen luokan mörssärien lisäksi naiset. Kauniimman sukupuolen edustajien keskuudessa vahvin nainen kilpailujen suosio on kovassa nousussa. Miesten avoimen luokan Suomen CUP osakilpailujen parhaimmisto pääsee mukaan Finnish Open kilpailuun josta avautuu paikka suoraan lajin kovimpaan kilpailusarjaan, Champions Liigaan.
 

Kilpailut alkavat molempina päivinä kello 12. Voiman ja nopeuden lisäksi vaaditaan myös kuntoa, sillä useimmat kilpailun lajit ovat parilajeja ja järjestäjät varautuvat tilanteen vaatiessa viemään lajeja läpi jopa 3-4 kilpailijaa kerrallaan. Kolmen ensimmäisen lajin jälkeen kahdeksan parasta kilpailijaa jatkaa.

Karsinta:
 1. renkaan pyöritys, aika - 6-10 kertaa ympäri, ( 4-5 krt/suunta )
 2. meri miespunnerrus, toistot - 40/50mm akseli, päissä ketjuista roikkuvat 50x80cm pöntöt
 3. kehikon kannattelu, aika - kehikko jossa edessä ja takana ”seinät” / kyltit
Finaali:
 1. seinän yli heitto, painona - eri painoiset slam-pallot, 5kpl heitetään n. 4m seinän yli
 2. tukin nosto, max 1 - metallitukki, paksuus sarjan mukaan
 3. maastanosto, toistot - teline jossa auto, miehillä pakettiauto ja naisilla henkilöauto

Kilpailulajeja tullaan esittelemään tarkemmin myös videoilla. Finaalilajit tarkkoine lajipainoineen esitellään lähiviikkoina. Sarjojen 90kg ja 105kg punnitus järjestetään perjantaina 28.4. kello 12-21 ravintola Passion Food & Bar`in tiloissa, Kauppalaispiha 3, 40100 JYVÄSKYLÄ. Kilpailijoille on järjestetty edullinen ruokailu vain 5.00 euron hintaan seisovasta pöydästä.

Kisapaikalla on molempina päivinä kilpailijoille ilmainen lihashuolto fysioterapeutti Jarkko Holvialan toimesta. Samoin lisäravinne sponsorimme Skip tekee paikan päällä osanottajille ohittamattoman tarjouksen alan parhaista tuotteista ja neuvoo tankkauksessa. Oheistapahtumina paikalla on huikean leuanvedon ME:n tehnyt Joonas Mäkipellon haastekisa vastassaan mm. Suomen oparas salibandyn pelaaja Peter Kotilainen, JYPinkin riveistä tuttu voimahyökkääjä, liigakiekkoilija Jonne Virtanen ja fitness ammattilainen Jaana Malytseva. Otevoimailijoille on ohjelmaa molempina päivinä, mm. Rolling Thunder SM-kisa isäntänä alan tunnetuin suomalainen GripMonster Juha Harju. Lauantain kohokohtia on ilman muuta mallikisa joka alkaa kello 14.

Kisahotellina palvelee Alba josta majoitusta koodilla VOIMA2017 seuraavasti:

 • Yhden hengen Economy huone 70€
 • Kahden hengen Standard huone 80€
 • Saunallinen Junior Suite 1-3 hengelle 142€ 

Hinnat sisältävät buffet aamiaisen, maksuttoman parkkipaikan, Wifin ja saunomismahdollisuuden.    

Juontajana nähdään monista Pohjanmaan voimamieskisoista tuttu Kapa Hiltunen, yli 25 vuoden kokemuksella. Kilpailun tuomarina toimii Champions Liigan päätuomari Ilkka Kinnunen. Kilpailussa noudatetaan voimamiesten Champions Liigan ja Suomen CUPin sääntöjä. Kaksikankaiset kyynärtuet ja polvituet eivät enää ole sallittuja, samoin kahden vyön tai tuen käyttö keskivartalon tukena on kielletty. Tukevat trikoot ja Figure-8 tyyliset vetoremmit ovat maastanostossa ja kaikissa muussakin lajeissa kielletty. Ainoa sallittu pitoaine on magnesium. Kilpailussa noudatetaan yhden minuutin valmistautumisaikaa.

Laji 1 – Renkaan pyöritys by Euromaster. Kuvan tiuhakuvioinen rengas pyöritetään ympäri. Naisten rengas painaa 200kg ja se pyöritetään ympäri viisi kertaa suuntaansa eli yhteensä kymmenen pyöräytystä. MM-karsinnan 90/105kg rengas painaa 310 kiloa ja 90kg sarja pyöräyttää sitä neljä kertaa suuntaansa, 105-kiloiset viisi kertaa. Avoimen luokan rengas tulee painamaan 385 kiloa ja se on kuviolltaan samanlainen kuin kevyemmät renkaat. Se pyöräytetään neljä kertaa kumpaankin suuntaan. Nopein aika voittaa. Mikäli kilpailija ei saa täyttä määrää pyöräytyksiä lasketaan kerrat. Aikaraja 75 sekuntia. Parikilpailu.
Laji 2 – Merimiespunnerrus by Skip. Akselista ketjuista roikkuvat painot punnerretaan suorille käsille ja lasketaan alas tuomarin komennosta. Alhaalla tangon on käytävä leukatason alapuolella. Naisten sarja suoritetaan 40mm akselilla ja 50kg painolla. Kaikki miesten sarjat tehdään 50mm akselilla ja 90-kiloisilla painoa on 90kg, 105-kiloisilla 105kg ja avoimessa sarjassa 120 kiloa. Eniten toistoja tehnyt voittaa. Aikaraja 75 sekuntia. Välinettä ei saa laskea maahan suorituksen aikana. Kyseessä on punnerruslaji joten vauhdinotto jaloilla on sallittu mutta alle meno ja saksaus ovat kielletty. Parikilpailu.

Laji 3 – Kehikonkannattelu by Jyväskylän Kaupunki. Kilpailija nostaa ilmaan kehikon ja kannattelee sitä mahdollisimman pitkään. Nostokorkeus kaikissa sarjoissa 45cm ja kehikon leveys miesten sarjoissa 90cm. Kahvat ovat karhennetut. Suorituspaino naisissa 150kiloa, 90-kiloisissa 240 kiloa, 105-kiloisissa 270 kiloa sekä avoimessa luokassa 300 kiloa. Aika alkaa juosta kun kehikko on kokonaan ilmassa ja päättyy kun jokin osa koskettaa lavaa. Parikilpailu.

Laji 4 - Seinän yli heitto by Radio Kompassi. Kilpailijat heittävät viisi esinettä neljä metriä korkean muurin yli. Aikaisemmasta poiketen laji suoritetaan Slam palloilla. Syynä muutokseen on yhteistyökumppanin vetäytyminen loppumetreillä, samoin välinettä on kevennetty hieman. Painoa naisten palloilla on 3x9 ja 2x15kg ja miehillä 90kg ja 105kg sarjassa 3x15-2x20 ja avoimessa luokassa 2x15, 2x20 ja 1x30. Pitoaineena saa käyttää ainoastaan magnesiumia. Aikaraja 60 sekuntia. Laji viedään läpi kilpailija kerrallaan.

Laji 5 - Tukin nosto by SuperFit & Voimala. Laji käydään "last man standing" periaatteella. Naisten sarjassa käytetään 17cm paksua tukkia ja kilpailupainot ovat 50-60-70kg minkä jälkeen siirrytään 5kg korotuksiin.
90kg sarjassa painot ovat 110-120-130kg mistä jatketaan 5kg korotuksin, 105kg sarjassa 120-130-140kg mistä 5kg korotuksilla ylöspäin sekä avoimessa luokassa 130-140-150kg minkä jälkeen 5kg nousulla kunnes voittaja on selvinnyt. Kaikissa miesten sarjoissa käytetään 32cm paksua tukkia. Aikaraja 60sekuntia. Parikilpailu.

Laji 6 - Maastanosto. Laji suoritetaan telineellä jossa painona naisilla henkilö- ja miehillä pakettiauto. Naisten suorituspaino on 150 kiloa, ja miesten sarjoissa vastaavasti 240kg, 270kg ja 300kg. Eniten toistoja tehnyt voittaa. Aikaraja 60 sekuntia. Parikilpailu.

Tapahtumassa mukana myös London Jyväskylä, American Diner, Janneniska Oy ...

Kisan kalusto myydään pois edullisesti, joko paikan päällä tai haluamaasi osoitteeseen toimitettuna. Ota yhteys info@voimaharjoittelu.fi tai verkkokauppaan myöhemmin tällä viikolla ilmestyvästä EX meet  spesiaalista käytettyjen laitteiden valikosta.

Ilmoittautumisaika on päättynyt. Alla lista osanottajista. Kysykää Vellulta lippupakettia huolto- ja taustajoukoille !

Naisten kaksintaistelu onkin kolmen kauppa:
Kaksikko Kaisa Lotta, Pieksämäki vastaan Annika Haapala, Loimaa saa vastaansa saavat vastaansa Saija Kantolan. Lääkärin neuvosta osanottonsa perumaan joutuneen Saijan sormi on parantunut odotettua paremmin ja toivotamme hänet tervetulleeksi mukaan. Voittajalle ensimmäinen kiinnitys naisten MM-kisapaikkaan Dubaihin marraskuussa !

SCL MM-karsinta, sarja 90kg
1. Raimo Pikkuhookana, Tornio
2. Jerry Aittakari, Laitila
3. Mika Hanhikoski, Ylistaro
4. Pekka Annala, Kokkola
5. Harri Peltomaa, Sauvo
6. OP Pöllänen, Savonlinna
7. Heikki Palokangas, Turku
8. Joonas Koskela, Vihanti

SCL MM-karsinta, sarja 105kg
1. Mikko Annala, Kokkola
2. Henri Peiponen, Tikkakoski
3. Mika Nikkonen, Savonlinna
4. Jussi Laakso,
5. Toni Mäkynen, Rauma
6. Mikko Korpeinen, Ylöjärvi
7. Mikko Lahti, Pori
8. Joel Maksniemi, Kaarina
9. Aki Sahanen, Kouvola
10. Jukka Järvinen, Hämeenlinna
11. Topias Reinikainen
12. Leevi Koistinen, Eura

MIEHET AVOIN
1. Gunnar Gimbutas, Turku
2. Sami Kari, Tampere
3. Harri Granqvist, Iisalmi
4. Matti Lehikoinen, Joensuu
5. Mika Törrö, Kontiolahti
6. Martti Harjapää, Siikajoki

Lisätietoja tapahtuman Facebook sivuilta:

 • Toni Arppe, 040 8460265 / myynti, markkinointi
 • Veli-Pekka Kauhanen, 044 3378906 / ilmoittautumiset ja lajit
 • Sakari Selkäinaho, 050 5354106 / lajit, kilpailun läpivienti