Yllättääkö Veli-Pekka Kauhanen kilpakumppaninsa Champions Liigan Finnish Open karsinnassa ? Tässä miehen ennakkotunnelmia ennen Strongest Man of Laukaa kilpailua.

Miten harjoittelu on edennyt, verrattuna viime vuoteen ?
– Viime vuoteen verrattuna treenit yms asiat on menny paremmin. Olen päässyt treenaamaan lajeja aika hyvin pitkin talvea, Laukaan kuntokulma mahdollistaa tämän, kun ollaan jonkin verran alettu yhessä touhuamaan lajin eteen. 

Oletko harjoitella terveenä ?
– Aika pitkälti. Isompia haavereita ei ole ollut. Keväällä oli pahaan aikaan flunssa, joka kesti kuukauden ja siten vähä häiritsi treenejä mutta ne on nyt takana.

Kuka on oma voittaja suosikkisi ?
– Kaikki ketkä tulevat viivalle kisoihin, on potentiaalisia. Kovia kisaajia jokainen. Mutta jos täytyy joku nostaa ni kyllä Gimbutas on vahvoilla kisan voiton suhteen.

Mitä odotat kilpailun tasolta viime vuoteen nähden ?
– Kun katsoo osallistuja listaa jokaisesta sarjasta niin tullaan näkemään yksi kovatasoisimmista kisoista mitä on ollut.

Entä kilpailun lajivalikoima, miltä se näyttää ?
– Minun mielestä lajivalikoima on mukavan laaja ja kattava. Pitää olla hyvässä kunnossa monessa asiassa jos mielii palkinto korokkeelle. On punnerrusta, on kävelyä, pitää olla nopeutta ja kestävyyttä. Unohtamatta tietenkää räjähtävää maksimi voimaa, joka katsotaan autonperän nostona. Staattista voimaa mitataan etupidossa ja taas nopeutta ja voimaa ja kestävyyttä kiven nostossa.

Kauhanen on suorittanut tasaisesti jokaisessa tämän vuoden kisassa. Varsinaisia paraatilajeja ei miehellä ole mutta ei myöskään mitään heikkouksia. Joko nyt tulee täydellinen päivä ?

Veli-Pekan Urheilijasivu Instagramissa
Henkilökuva