Merefest-Penkkarit Uudessakaupungissa
 
Kesäkuun toisena viikonloppuna nostettiin West Coast Powerin järjestämät penkkipunnerruskisat Uudenkaupungin kesäfestarien yhteydessä.Markkinakansa sai ihastella tasokasta kilpailua ja Suomenennätyksiä rikottiin oikein urakalla.Sää myös suosii sekä kilpailijoita ja katsojia.Ei tule heti mieleen kansallista penkkikisaa,jossa 500 paunaa nostelee useampi ukko.Pauli Jussila nosti päivän kovimmat romut 250 kiloa ja naisten puolella Johanna Bies tuuppasi 120 suorille käsille melko vaivattomalla suorituksella.
Järjestävälle seuralle iso peukku.Ajankohta hiukan riskialtis,koska kevään SM-kisaputki ohi ja moni nostaja haluaa jo alkaa keventää treeniä.Kuitenkin pelko oli turha ja tasoa ja nimimiehiä löytyi yllin kyllin.
Hienoa myös nähdä,että perinteitä kunnioitetaan ja Joulun Kinkkukisat,Merefest penkkarit ja Munamarkkinan vetokisa on herätetty henkiin.Jos muutama kierros jaksetaan käydä,niin nostajat alkavat pitää rutiinijuttuna kisoihin osallistumista.Esimerkkinä vaikka Bullfarmin joulukuun kisat ja Paimion Power Weekend.
Erikoismaininnan ansaitsee kuuluttaja Sami Vaskelainen.Kievarin Karaokea ja Kodjalan koulun joulujuhlien tonttupiiriä lukuunottamatta,melko vähäisellä julkisella esiintymisellä mukaan lähtenyt Wasu veti homman hienosti kotiin.Laji-ihminen on aina laji-ihminen ja sen näki ja kuuli Wasun eläytymisestä lajiin.
 
NAISET
 
Naisten ykkösnimi oli Johanna Bies,joka kolmasti paransi 67.5 kilon sarjan Suomenennätystä.Päätyen 120 kilon punnerrukseen.Anna Khuyadrov nosti 115 kilon punnerruksella kakkoseksi,vaikka raskaus on jo pitkällä.Pystynyt ”autuaasta tilasta”huolimatta treenaamaan laadukkaasti.Kolmanneksi tuli liiton sihteeri Maria Jokipalo,joka palasi tauon jälkeen kisalavalle.Omat personal recordit paranivat kahdesti 70 ja 75 kilon nostoilla.
Marian valmennettava Eveliina ET Anttila teki kisadebyyttinsa 45 kilon punnerruksella.Sukunimi velvoittaa ja kovaa treeniä vain jatkossa.Multi-Maailmanmestari Minni Rantala punnersi 5 kiloa enemmän ensimmäisissä kisoissaan. 
 
MIEHET
 
Pauli Jussila oli päivän ykköspunnertaja.Kolme kisanostoa ja viimeisellä ääritiukka puristus 250 kilon raudoilla.Jussilalla hieno kisaputki koko kevään ajan.Harmi vaan,kun Paimiossa tapahtui reiden revähdys.Jussilan työskentely kisoissa on ihailtavan varmaa ja mies tuntee kuntonsa esimerkillisesti.
Timo Heinonen tavoitteli Suomenennätystä 236,mutta hiuksenhienosti oikea käsi petti ratkaisuhetkellä.Tulokseksi 230,mutta SE on vain ajan kysymys.
Laitilan ”Liharekka”Lauri Marttila jatkoi varmoja esityksiään 227.5 kilon punnerruksellaan.
Topi Frifeldt oli liekeissä ja kovalla draivilla penkkasi oman henkilökohtaisen ennätyksensä 222.5 kiloa todella teknisesti näyttävällä suorituksella.Topi ei jätä katsojia kylmäksi,sillä sitä paljon puhuttua ”porilaista hulluutta”löytyy silloin kun sitä tarvitaan.
 
Viikon kuluttua koko Laitila on kännissä ja Karjutelttaan kokoontuu iso liuta kovia vetäjiä.Munamarkkinat jatkaa siitä,mihin nyt Ukissa jäätiin.Näkemisiin…
 
T.Peku