Voimanoston Finnish Open kisaraporttia !

Voimanoston Finnish Open 2018 käytiin Savonlinnassa viime viikonloppuna allekirjoittaneen ja Team RB gymin järjestämänä! Kilpailussa oli mukana tämän hetken suomen varustenostajien parhaimmisto ja he pääsivät kilpailemaan isoita rahapalkinnoista ja SM mitaleista! Aloitetaan naisten sarjasta !

-Kilpailun voittoon paluukisassaan nousi Marianne Kosonen, joka takoi 237.5-135-175kg tulokset alle 52kg sarjaan, joista kyykky ja yhteistulos 547.5 ovat kaikkien aikojen suurimmat kaikki liitot mukaan lukien maailmassa. Penkissä noustiin top7 joukkoon kaikkien aikojen suurimmissa penkeissä. Vedossa ylös nousi helposti 185kg, mutta se tippui käsistä juuri down komennon aikaan. Nostojen helppoudesta päätellen voidaan seuraavaksi odottaa 600kg noteerausta tältä nuorelta kevyen sarjan nostajalta!
– Julia Vins saapui Venäjältä asti kilpailemaan ja laittoi samalla alle 67.5kg Juniori sarjan maailmanennätyksen uusiksi tuloksella 250-150-175. Ei huono 63kiloiselta ja 22 vuotiaalta tytöltä! Tulos riitti pisteissä toiseen sijaan!
-Kolmanneksi naisissa tuli Anna-Maija Kosonen, joka kilpaili ensimmäistä kertaa varustesarjassa. Jokaiseen lajiin jäi hyvin varaa ja tulos oli 160-85-170.5, vedossa vedettiin myös ylös SE raudat 180, mutta innoissaan tiputti tangon lattiaan, jonka takia nosto hylättiin.
Miehissä oli luvassa kovaa taistelua ja ennätysten rikkomista! Kilpailussa oli myös mukana joka vuotinen kyykyn SM kilpailu.

-Pisteissä parhaimman kyykyn vei allekirjoittanut 485kg noteerauksella alle 90kg sarjaan, joka on myös historian suurin kaikki liitot mukaan lukien maailmassa!
-Toiseksi tuli Oskari Lehtinen hienolla suomenennätysraudalla alle 100kg sarjaan 462.5kg.
-Kolmanneksi pisteissä tuli Simon Kankkonen ensimmäisissä voimanostokisoissaan 10 vuoteen tuloksella 390kg sarjaan alle 90kg! Täpärä voitto Toni Haaparannan 330kg kyykystä alle 75kg M1 sarjaan, joka oli luokkansa ME rauta ! Sitten yhteistuloskisaan !

Allekirjoittaneen yhteistulos kaatui kolmeen hylättyyn maastavetoon, kun tavoitteena oli rikkoa ME yhteistulos!
– Hienoon voittoon kiipesi Oskari Lehtinen tekemällä ennätykset jokaisessa lajissaan sarjalla 462.5-305-332.5, jonka ansioista Suomeen saatii uusi 1100kg yhteistulos!
– Toiseksi pisteissä tuli Dennis Riihimäki Tuloksella 967.5kg! 1000kg yhteistulos on vielä tänä vuonna luvassa!
– Kolmannen sijan vei hienolla suorituksella Marko Loponen, joka takoi 840kg yhteistuloksen. Mieheltä on 900kg varma sana, kun kaikki sattuu kohdalleen!
Kiitos kaikille mukana olleille nostajille, levymiehille, tuomareille ja toimitsijoille! Ilman teitä ei tämä kilpailu ja siinä samalla itse kilpailleena olisi ollut mahdollista!
Oli hienoa seurata omien nostojen sivussa tätä kovatasoista kilpailua! Vaikka varustenostajien määrä on tällä hetkellä vähäinen on sen taso huikea! Maailmanluokan tuloksia tehtiin niin miehiin kuin naisiinkin !

Seuraavan kerran Savonlinnassa kilpaillaan penkkipunnerruksen ja maastanoston SM kilpailuissa WABDL World Cup syyskuussa ! Tervetuloa kaikki mukaan !