Janne Pöykiö ja Kolme kovaa kisaa, raporttia vuodesta 2010.

Vuosi 2010 on takana ja kyseinen vuosi oli minun nostourani paras. SM-kisoissa tuli kultaa niin kuin olin suunnitellut. Tulokseen en ollut tyytyväinen koska voimia oli enemmänkin kuin mitä tulos näytti, tulos oli 210kg. Tuolloin huomasin että ongelma ei ole niinkään tuossa punnertamisessa vaan siinä että saan laskun onnistumaan oikeaan kohtaan, eli selkävoimia siis tarvittiin enemmän. SM-kisasta ei ollut hirveästi aikaa MM-kisaan. Ruuvia väännettiin tiukemmalle ja keskitettiin parempiin selkävoimiin sekä tietenkin loppuojennukseen. Minulla on koko vuoden 2010 ollut käytössä TITAN SS-CUSTOM paita, joka on todella raju mutta, kun nosto onnistuu niin rautaa tulee ylös ja paljon. Suosittelen custom paitaa jos normaalissa paidassa on liian pienet hihat tai haluat koettaa nostamista astetta pienemmällä rintapalalla.

MM-kisa oli huikea menestys. Kisapaikalla olin n. 4 päivää ennen kisaa ja se sopi minulle. Sain aikaerosta johtuvan väsymyksen kuntoon. Paikallisia pihvejä kun väänsi naamariin, niin ei ollut huolta painon putoamisesta. Ylipainoa tosin oli jotain 2-3kg, mutta onneksi hotellissa oli sauna jossa sain kilot karistettua kisa-aamuna eli energia varastoni olivat kuitenkin hyvässä kunnossa kun painonpudotusta ei tarvinnut tehdä pitkällä aikavälillä. Kisa meni todella hyvin. Viimeinen nosto 235 kilostakaan ei ollut huono. Ensimmäinen arvokisamitali lämmitti sydäntä todella paljon. Kisassa käytössä oli edelleen sama TITAN CUSTOM paita jolla nostin jo SM-kisassa. Paita sen kun paransi jousivoimaansa mitä enemmän sillä oli nostettu. GO SUPER KATANA GO.

EM-kisa tuli taas ajallaan ja sain treenata siihen 100% koska olin pitkään kesälomalla. Matka EM-kisaan oli vaikeampi, kun perinteiseen tyyliin Suomalaiset menivät ja tulivat miten sattuu ja milläkin välineellä. Mekin menimme vaimon kanssa kahdestaan lentokone, bussi, taksi yhdistelmillä. Hotelli oli aika kämänen ja tietenkään siellä ei ollut saunaa, joka minulle on aika tärkeä juuri tuohon painonpudotukseen. Noh, kuumassa suihkussa tehdyt useat ”kevätjuhlaliikeet” saivat hien sen verran pintaan, paino putosi tarvittavaan pykälään. Kisapaikka oli kuuma…voi tsiisus. Ulkona oli viileämpi vaikka sielläkään ei ollut kovin viileä. Kisameni todella hyvin eli starttipaino oli heti uusi aloitus ennätys. Ajattelin että jos tuo ei tule niin sitten voi jäädä vaikka ilman tulosta. Kultaa täältä oli tultu hakemaan. Viimevuoden 4.sija vitutti vieläkin. Kisassa dominoimme kokoajan, eli etenimme Tapsan tahdittamana vain 2,5 kilon korotuksilla eli kyllä meilläkin osataan laskea kilot silloin kun laskutaitoa tarvitaan, joskin jotkut ovat olleet eri mieltä joskus mutta antaa ”rampan kalakattaa”. Lopussa Ranskan vanha viiksiveikko meni ohi 220kg nostolla eli minulla sarjan viimeinen rauta 222,5 jolla tulisi kultaa. CUSTOM Katana ruuvattiin kohdilleen ja 222,5 tuli ylös helposti. EUROOPAN MESTARUUS oli tosiasia. Jos joku miettii miten joku jaksaa tehdä penkkihommaa vuodesta toiseen niin silloin kun seisoo tolppapaikalla ja ämyreistä kuuluu Maammelaulu ja siniristilippu vedetään salkoon niin jokainen hikipisara, kyynel ja kaikki se tuska on ollut vaivan arvoista.

Treenillisesti vuosi meni kokoajan nousujohteisesti, tosin MM ja EM kisan välillä voimaa en juuri saanut lisää. Pyrin pitämään kyseiset voimat ja saamaan noston teknisesti paremmaksi eli kasvattamalla tukilihasten voimaa ja pitoa. Nuo eväät purivat ja vuosi kokonaisuudessaan oli menestys. Kiitos kaikille tukijoille jotka olivat tukemassa minua, kiitos Vaimolle, Kiitos DESEC Oy, Kiitos EVOLA Oy, Kiitos Sakke ja Virpi.

Vuosi 2011 tulee olemaan myös kova uusien sarjapainojen takia. Tavoitteita tulee asettaa aina jotta motivaatio on kohdallaan eli tavoitteena vuodelle 2011 on ei enempää eikä vähempää, kolmen kullan suora. Siihen on pitkä matka mutta niin kauan kun on aikaa, on toivoa.