Tomi Lotta

Kerrotko hieman taustoja. Kuka on Tomi Lotta?

Pieksämäkeläinen. 28vuotias. 191cm ja 140kg.

Sinulla on lempinimi ”Beach Boy”. Mistä se on peräisin?

Joo tämä nimi taisi tulla viime vuonna Bahamalla MM kisoissa. Hugo taisi vielä keksiä. Se tulee mun hius lookista: vaaleat pitkät hiukset.

Miten ajauduit voimailun pariin? Olitko muita vahvempi jo lapsena?

Olen murros ikäisestä asti ollut vähän reilumman kokoinen ja pelasin jääkiekkoa nuorempana ja kun treeneissä alkoi punttihommat ne vei heti voiton kiekkoilusta.

Oletko harrastanut muuta urheilua kuin voimailua? Jos olet niin mitä ja millä menestyksellä?

Jääkiekko oli ykköslaji nuorempana, mutta olen myös työtänyt kuulaa ja heittänyt keihästä. En tosin millään mestaruus tasolla mutta kumminkin.

Mitä teet työksesi? Vai oletko ammatiltasi voimamies?

Tällä hetkellä en tee muutakun voimamies kisoja, mutta tarkoituksena olisi piakkoin avata lisäravinnekauppa tänne Pieksämäelle.

Mitkä ovat parhaat saavutuksesi voimamiehenä?

SM 1 2004 ja MM 6 2004. Ja tietysti tänä vuonna kaksi GP voittoa on mielestäni kovimmat suoritukset.

Ketkä ovat mielestäsi tällä hetkellä kovimmat voimamiehet? TOP5?

Savicas, Bergmanis, Virastuk, Samuelsson ja Karlsen

Missä lajeissa olet hyvä ja missä huono?

Kaikki kantolajit ilman sormivoimia on hyviä mulle. Conan kilven kanto. Rekka seisten ja kivet ovat yleensä kulkeneet ihan hyvin.

Mitkä ovat heikkoutesi ja vahvuutesi voimamiehenä?

Heikkous on vieläkin sormivoimat, mutta nyt ne ovat paremmat kun viime vuonna. Vahvuus kumminkin on ehkä tasaisuus ja yleiskunto.

Millälailla harjoittelet? Lajeja, punttia ja muuta?

Normaali viikko on 4 treeniä. 3 punttia ja yksi laji treeni, mutta kun kisat alkaa lähentyä siirryn 2 puntti treeniin ja 2 laji treeniin. Punteilla treenaan voimanosto treeniä maastavetoja, kyykkyjä ja punnerruksia. Ja lajeissa 3-4 lajia per treeni.

Onko sinulla valmentajaa vai suunnitteletko itse ohjelmasi?

Ei ole valmentajaa ja en suunnittele treenejä. Treenaan tuntuman mukaan.

Minkälaisia tuloksia olet tehnyt punteilla salilla?

Maksimi voima ei ole mun parhaimpia, mutta kyykännyt olen 350kg*2 ja maastaveto ykkönen on 360kg ja penkissä 200*5.(penkissä ilman paitaa, muut olen olen tehnyt varusteilla)

Minkälaiset harjoittelutilat sinulla on? ja treenaatko yksin vai löytyykö kirittäjiä?

Meillä on mielestäni mahtavat tilat treenata. Samassa tilassa on kaikki laji laitteet ja punttivehkeet. Ja seura toimii RY pohjalta, joten treenaaminenkaan ei ole kallista. Salilta löytyy mielestäni monta ketkä treenaa kovaa omaksi ilokseen tai kisoja ajatellen mikä nostaa treeni fiilistä hyvin. Kyllä salilla on kirittäjiäkin, mutta vielä olen saanut pienen välimatkan heihin pidettyä. Kyllä salilla välillä näkyy vierailevia tähtiäkin Kolehmainen Varkaudesta ehkä useimmin mutta Aitala ja Räsänenkin käy välillä treenamassa mikä antaa hyvää potkua treeniin.

Entäs ruokapuoli. Paljonko sitä ruokaa pitää ison miehen syödä ja miten tärkeänä pidät ruokavaliota?

Ruokavalio on iso osa treenamista, jos ei syö hyvin ei tule tulosta. Itse syön pääasissa normaalia kotiruokaa ja pyrin syömään 5 kertaa päivässa. Nyt olen vähän yrittänyt siistiä ruokavaliotani, mutta vähän heikolla menestyksellä.

Minkälaisia tulevaisuuden tavoitteita sinulla on?

Kilpailla vielä yli viisi vuotta ja toivottavasti loukkaantumatta.

Onko sinulla sponsoreita ja onko niiden hankkiminen vaikeaa?

Minulla on tällä hetkellä muutama sponsori. jotka ovat tukeneet alusta asti minua. Kyllä kieltämättä niiden hankkiminen tälläiseen lajiin on työlästä, mutta ei mahdotonta.

Mitä mieltä olet tästä voimamiesurheilun nykytilasta ja tulevaisuudesta?

Tämän vuoden alusta voimamiesten kattojärjestö I.F.S.A otti ison harppauksen eteenpäin. Tällä hetkellä liitolla on ranking systeemi, joka lisää mahdollisuutta kilpailla ammattilaisena. Uskon että parin seuraavan vuoden aikana mennään vielä paljon eteenpäin.

Mitkä ovat tavoitteesi voimamiehenä?

Olla Maailman Vahvinmies

Mitä ohjeita antaisit nuorille, jotka haluavat voimamiehiksi?

Kaikkiin liikkeisiin pitää opetella kunnon tekniikka ja vasta sitten lisää rautaa tankoon. Sitä kautta tulee kunnon tuloksia.

Mikko Korhonen