IPA Battle of Titans, Columbus Ohio, USA

Tämän hetken kotimaan kirkkain tähti pro-puolella, Kalle Räsänen jatkaa maailman valloistustaan. Nyt saivat jenkit huomata että jo seuraavassa kisassa parhaat palkinnot saattavat hyvinkin matkata Atlantin itäpuolelle. Seuraavassa Kallen tunnelmia kisareissustaan:

10.03.2015
Kovimmat treenit oli tehty ja oli aika lähteä jenkkeihin kevään pääkisaan. Matkaan lähdetiin huoltajieni Jarkko Forssin ja Marianne Kososen kanssa (pitäkääs nimet mielessä, tulevaisuuden huippunostajia.)
Matka jenkkeihin sujui helposti yhdellä pysähdyksellä New Yorkissa ja siitä päästiin helpolla jatkamaan matkaa kohti Columbusta. Perillä oltiin iltamyöhälle, joten tavarat purettiin nopeasti, jotta päästiin lepäämään ennen keskiviikon treenejä.

11.03.2015
Sakari Selkäinahon avustuksella olimme sopineet, että pääsemme treenaamaan guru Louie Simmonsin legendaariselle Westside Barbell gymille. Perinteiseen tapaan päivä alkoi klo.6 Bob Evans nimisessä kahvilassa, jossa syötiin ja juttu lensi.
Kahdeksan aikaan aloitimme treenit. Itsellä ei ollut kuin viimeiset nopeustreenit kyykkyyn ja vetoon jäljellä, mutta Marianne ja Jarkko ottivat kovan treenit avustavassa ilmapiirissä ja hyvien neuvojen ohella saimme kovat treenit tehtyä. Tämän jälkeen tutustuimme vielä Louien putiikkiin ja kasa vaatetusta jäi mukaan.
Itse treenissä nousin kyykyssä 1x235kg ja vedossa myös 1x235kg. Päälle keskivartaloa kovemmin,
Oli hienoa ja etuoikeus tavata Louie jo toisen kerran ja monta hyvää vinkkiä jäi käteen. Salilla oli mahtava ilmapiiri, sellainen jossa oikeasti voi kehittyä.
Tänään aloitin jo keventämään syömistä reilusti ja veden juontia oli lisätty jo alkuviikosta. Tässä vaiheessa oli jo pieni epäily nesteenpoistumisesta, koska lentokonematka tuntui jättävän nesteen tiukasti kroppaan.
 
12.03.2015
Päivä alkoi todella pienellä ja kevyellä aamupalalla ja runsaalla vedenjuonnilla, jota jatkettiin koko päivä. Treenissä otin ainoastaan 1x130kg penkistä ja päälle tein yläselkää, ojentajia ja olkapäitä kevyesti.
Loppupäivä menikin vettä juoden ja pidin päivän mittaan pientä liikettä yllä, jotta neste lähtisi kunnolla kiertoon. Illalla oli jo olo siitä, että jokin on pielessä, kun neste tuli suoraan läpi, eikä kiertänyt kropan kautta kunnolla, mutta silti varmoin mielin nukkumaan.

13.03.2015
Heräsin jo 03.00, ja en halunnut antaa rytmin kääntyä jenkkiaikaan, koska kisa alkaisi aikaisin aamusta. Puntarille mennessä iski pieni paniikki… Nimittäin neste pysyi tiukasti kropassa ja paino oli omalla vaakalla, joka on kalibroitu FPO:n vaakan mukaan, niin 93,2kg.
Eikun googleen ja etsimään saunapaikkoja.. Nopeasti saikin todeta, että taas sama tilanne eli saunat sijaitsevat hyvin varustetuissa erotiikkapalveluita tarjoavissa yrityksissä. No mitä sitä ei painoluokan takia tekisi, taksi alle ja koittamaan onnea. Paikalla huomattiin, että kyseessä olikin kuivasauna, jossa paino lähtee yhtä hyvin takan edessä talvi-iltana.
Ystävällinen hotellivirkailija antoi meille rullan jätesäkkejä, joista sitten teimme hienon sadeasun ja vaatteet sen alle. Ja keinotekoinen sauna oli valmis! Eikun tulikuumaan suihkuun ja hikoilemaan, kuumaa sentään tuli hanoista, vaikka saunat susia olivatkin, tästä hitusen palanut yläselkä muistona.
Paino saatiin alas ja tästä kuivan rapsakkana ja iloisena kohti Westside Barbelia, jossa puntari oli. Päivä oli alkanut jo sen verran hankalasti, joten ajattelin, että suunta on vain ylöspäin, mutta niinhän sitä voisi luulla. Westsiden vaakan kalibrointi näköjään heittää meidän suomen vaakoista 1.2kg!!!! Olo oli jo aivan kauhea ja vielä piti reilu kilo saada irti! Purkkaa syötiin, jotta sylkemisefekti saatiin käyntiin ja samalla kaikki vaatekerrat päällä juoksumattoa jenkkien hekotellessa vieressä :D
Mutta minähän en luovuta ja vaaka pysähtyi lukemiin 90.0 ! Pääsin viimein aloittamaan tankkauksen. Loppupäivä menikin syödessä ja juodessa! Kroppa otti todella hyvin ravinteita ja nestettä vastaan. Pää tyhjäksi kisasta ja pelkkää lepoa.
 
14.03.2015
Kisa-aamu! Oma puntari näytti lukemaa 96.5kg, joten reilu 7.5kg saatiin tankattua, sillä tiputin reilun kilon liikaa suomen vaakaan nähden! Kroppa tuntui hyvältä ja valmiilta päivän koitokseen!
Kisapaikalla pieni pettymys iski, sillä minut oli laitettu kevyiden nostajien kanssa samaan ryhmään, vaikka aloituspainot olivat jo suuremmat mitä muut nostivat. Tämä tulisi haittaamaan pisteiden laskua ja taktikointia, koska kaikki potentiaaliset vastustajat nostivat minun jälkeen omassa ryhmässään.
Mutta parhaani aioin tehdä ja tiesin, että mahdollisuudet olivat mihin vain ! Sarjani siis -90kg, Open

Kyykky:
Lämmittelyt olivat täyttä kuraa, mutta niin ne ovat aina olleet, esimerkiksi muutamassa viime kisassa viimeistä lämpöä en ole saanut edes ylös asti :D
-Aloitus: 396kg, Good Lift!
Nosto heilui hitusen, koska pyysin huoltajani huutamaan minut ylisyvältä, jotta kisa saataisiin varmasti käyntiin. Helppo ja nopea nosto!
-Toinen nosto: 420kg, Good Lift!
Todella helppo rutiini nosto ja nopeutta piisasi. Tämän jälkeen mietittiin tuleeko viimeiseen 430 vai 440, halusimme kerätä kiloja, emmekä ottaa riskejä tärkeässä kisassa, joten:
-Kolmas nosto: 431kg! Good Lift!
Päivän teknisesti paras nosto ja kaiken lisäksi helppo! Varoja jäi omaan makuuni liikaa!
Toisen kyykkyryhmän jälkeen pelkoni osoittautui todeksi ja tajusin, että olisin tarvinnut 4.5kg isomman kyykyn, jotta olisin voittanut kyykkyrahan :D Mutta samalla isoimmille raudoille tuli suihkukomento liian korkeiden yritysten takia.

Penkki:
Ryhmien määrästä osasin jo sanoa, että pitkä päivä on luvassa, mutta että näin pitkä! Penkin lämmöt aloittelin noin 4 tuntia kyykyn jälkeen.
Lämmittelyissä tuntui, että tänään nostetaan mitä vaan!
-Aloitus: 303.5kg, No Lift!
Yksi elämäni nopeimmista +300 nostoista, rauta oli jo lukituksessa, mutta nopeuden takia rauta palasi hitusen alas ja hylättiin. Päätimme korottaa.
-Toinen nosto: 310kg, No Lift!
Todella helppo ja nopea nosto, mutta taas vastaavanlainen moka kuin edellisessä! Tässä vaiheessa alkoi jo hitusen vituttamaan ja pelottamaan, että pääseekö tässä ajoissa kajljanjuontiin, kun nostajaksi ei ole.
-Kolmas nosto: 310kg, Good Lift!
Helppo perusnosto, erona edellisiin en lähtenyt puskemaan rautaa täysillä ylös vaan tein rauhallisen suorituksen. Sitä voi näköjään joskus aloittaa liian pienelläkin, mutta pää ei antanut korottaa viimeiseen, vaikka 320 olisi voinutkin olla siellä.
 
Maastanosto:
Taas useamman tunnin odottelu ennen maastavetoa. Tässä vaiheessa tiesin vielä olevani kiinni kokonaiskilpailun voitosta, mutta nyt piti ennustaa paljon tarvitsee vetää voittoon!
-Aloitus: 322.5kg, Good Lift
Nopeusveto, turha suoritus lavalla.
-Toinen nosto: 341kg, Good lift
Helppo perusnosto ja grippi kesti hyvin, vähän kadutti etten korottanut suoraa isompaan koska nyt tuli tuhlattua jo valmiiksi heikkoa puristusvoimaa.
-Kolmas nosto: 351kg, No lift
Helposti ylös ja ennen komentoa kädet auki… :D
 
Lopputulos:
Laskin kisan päätteeksi pisteet! Kyllä ärsytti… Vaivaiset neljä kiloa olisi tarvittu viimeiseen vetoon tai mihin tahansa, jotta olisin voittanut raskaankin sarjan ja olisin ollut kisojen paras nostaja.
Eli tulos oli: 1082kg Yhteistulos, kevyen sarjan voitto, kokonaiskisan toinen sija ja tein jokaisessa lajissa ennätykset ja yhteistulos parani 40.5kg. Tämä voi kuulostaa hyvältä, mutta täysin tyytyväinen en voi olla. Kyykyn ymmärrän, koska pelasin varman päälle, penkissä oli hyvin irtiotettavaa ja vedossa jatkossa isompi korotus suoraan ennätysrautaan. Kisat olivat hienoimmat missä olen ikinä nostanut ! Tänne aion osallistua jatkossakin!
 
Jatkosuunnitelmat:
Tarkoitus on vielä kisata kevään viimeiset kisat itselleni Kauhajoen WABDL Finnish Openissa. Siellä otan penkkipunnerruksen ja maastavedon, jossa lähden hakemaan kiloja pois mitä jäi saamatta Jenkkikisassa. Tapahtumaan on tulossa hyvin nostajia ja luvassa on varmasti taas kerran upea tapahtuma !
Tämän jälkeen jatketaan työskentelyä Juha Somerojan kanssa ja tehdään peruskuntoa syksyyn asti. Syksyllä on tulossa hienoja kisoja niin kotimassa kuin rapakonkin takana ! Näistä kisoista myöhemmin uutista. Tavoitteitakin uskallan jo laittaa. Voimanostossa on tarkoitus rikkoa 2500 paunan yhteistulos sarjaan -90kg, joka kiloissa 1134kg, voi kuulostaa hurjalta, mutta itse uskon tähän täysin. Täydellinen kisa on vielä kisaamatta ja nytkin olen jo 1100kg kunnossa! Tämä väliaika käytetään heikkojen lenkkien vahvistamiseen ja aletaan rakentamaan perusvoimaa, jotta pystyn samassa kisassa nostamaan, joka lajissa ennätykset, jotta kyseinen tavoite täyttyy.

 

Tilastotietoa kisan jäljiltä:
-431kg Kyykky: Kaikkien aikojen #7 suurin -90kg sarjassa
-1082kg Yhteistulos: Kaikkien aikojen 5# suurin -90kg sarjassa (#3 sija olisi ollu 8kg päässä!)
-4v 3kk aikana olen parantanut kisayhteistulostani 382kg
 
Kiitos kaikille, jotka olette tukeneet ja seuranneet minua ja nostamisiani. Kiitos Marianne Kosonen, Jarkko Forss, Jaani Kuutti, Rami Eerikäinen ja Mikko Hirvonen parhaasta mahdollisesta treeniporukasta, ilman teitä kisoihin valmistautuminen olisi ollut mahdotonta. Kiitos myös muulle Jyryn porukalle.
Haluan myös vielä kerran kiittää Juha Somerojaa parhaasta valmennuksesta ja siitä, että jaksaa puhelimessa ja Facebookissa joka paikassa kuunnella valitusta, kun treeni ei onnistunut tai tarvitsen ohjeistusta. En uskalla edes tunteja laskea, minkä työn hän on puolestani tehnyt!
Sakelle ja Virpille myös erityiskiitos tuesta ja avusta, minkä avulla olen eteenpäin päässyt!

Yhteistyö on voimaa !
 
Kalle Räsänen