Paimion Power Weekend
 

Kevään RAW-SM-kisat pidettiin tänä vuonna Paimiossa ja vetovastuussa oli liittomme sihteeri Maria Jokopalo,joka sai mittaamatonta taustatukea aviomieheltään IIro Jokipalolta,kuuluttaja Ylitalo-Jamesilta ja Team Coast Powerilta.Hienosti Maria kisat veti läpi,vaikka stressi-kertoimet olivat välillä korkealla.Liittomme on saanut todellisen ”Powerlifting Maman”,jolle jokainen lajimme jäsen on tasapuolisesti tärkeä.

Kisojen taso nousi korkeaksi,sillä tonnia hätyteltiin,Suomen-ja Maailmanennätyksiä rikottiin sekä käytiin muutama kova kamppailu sijoituksista ja SM-mitaleista.Monet paikallaolijat antoivat tunnustusta kisajärjestäjille,kehuivat hyvää tunnelmaa ja erikoisesti kiitosta saivat ripeät ja asiansa osaava lava-avustaja ryhmä.Vaskelaisen veljekset ovat hienosti vaalineet voimailun perinteitä munapitäjässä ja ovat nyt luoneet toimivan tiimin ympärilleen.


 

NAISET
 

Kuten ennakkojutussani uumoilin,niin naisten taso ei päätä huimannut.Anna Khuyadrovin ollessa poissa,niin saman seuran Vanessa Torres paikkasi kyllä ykkösnostajan statuksen.Sarjassa 56 nostanut Vane teki murhaavaa jälkeä lavalla.Kyykyssä GPA Maailmanennätys 180 ja 200 tuli ylös mutta hylättiin.Penkissä 100.5 ja vedossa 170.Siinnä tuli kilomääräisestikin päivän kovin suoritus 450 kilon totalilla.Herättäisikö pienen ihmetyksen,jos miesten puolella 56-kilon nostaja tekisi päivän kovimman totalin kaikki sarjat mukaan lukien.Valmentaja urani aikana olen tehnyt puolestatusinasta naisesta maailmanmestarin.Voin sanoa,että siihen tarvitaan helvetillinen työ.Nyt selfiet salilla vähemmälle ja rautaan tosissaan kiinni,jos halutaan todellista kansainvälistä menestystä.

Petra Blomvallin ja Maarit Kirjosen kamppailu 75-kiloisten paremmuudesta oli yksi kisojen paras kamppailu.Näitä kaipaisi enemmän SM-lavalla.
 

NUORET
 

Nuoret tekivät loistavia suorituksia Paimiossa,joten siltä kantilta ajatellen tulevaisuus on turvattu.Tobias Cunningham tuli suuresta tuntemattomuudesta ja rikkoi 125-kiloisissa lyömättömänä pidetyn Teemu ”Tarzan” Tulosen yhteistuloksen 835.

Matias ”Big Mac”Hyttinen antoi oivallisen vastuksen kahdessa ensimmäisessä lajissa.Kyykyssä viimeisellään 310.5 SE ja penkissä 202,5 SE.Täydet 9 onnistunutta nostoa lavalla päättyi 260 vetoon ja rajuun yhteistulokseen 773.Vedossa Tobias oli täysin omaa luokkaansa ja toimitti myös siinnä 335 kilon kiskaisullaan Tulosen ennätyksen muistojen yöhön.

Niklas Lahtinen oli laihdutellut 100-kiloisiin,eikä turhaan.”Nikke”paransi Suomen-ennätystä peräti 77.5 kiloa 685-762.5.EI PAHA .Näin sanoisi varmaan moni muukin,kuin Jorma Uotinen.Samalla paranivat kyykyn 275,penkin 170 kuin vedonkin 315 Suomenennätykset.

Eero Sieppi aloitti kisan hienolla SE-kyykyllä 310 ja penkiltäkin tuli hyvät raudat 180.Huippu-totali ei tänään onnistunut,kun veto jäi alkupainoon 290 kiloon.Mies oli kuitenkin huippukunnossa.Jäädään odottamaan seuraavaa kilpailua,jos silloin kaikki natsaisi.
 

MIEHET
 

Tuhannen kilon ylitystä odoteltiin kuumeisesti Paimiossa.Eiralan poisjäänti oli ensimmäinen takaisku ja Jussila loukkasi takareitensä viimeisessä 365 kilon kyykyssä.Loukkaantumisesta huolimatta Pauli jatkoi kisaansa ja penkkasi 260 kiloa.Takareisi kuitenkin haittasi niin paljon vedossa,että Jussilan oli tyytyminen 340 kilon vetorautoihin.Todella vittumaiseen paikkaan reiden revähdys tuli,sillä tonnin kunnossa mies selvästi oli.Nyt toivotaan pikaista paranemista ja uutta yritystä seutaavassa kisassa.

Eduard ALL IN Khanyan pääsi lähelle himoittua tasarahaa.Kyykyssä 410,penkissä 225 ja vedossa 345 tiesi hurjaa 980 kilon totalia. Viimeisessä vedossa oli 365 kepissä,mutta viellä eivät voimat riittäneet tonnin rikkomiseen.Kuitenkin todella hyvä kisa Edulta ja 980 on kovin noteeraus Suomen lavoilla.

Jarno Kirselä alkaa myös pikkuhiljaa lähennellä maagista 1000 kilon yhteistulosta.Suomenennätykset 140-kilon sarjassa menivät taas uusiksi ”Kirsikan”toimesta.Ensin kyykyssä 350 kiloa,penkissä 205 ja kisa päättyi huikeaan 385 kilon vetoon.Todella hieno 950 kilon yhteistulos Suomenennätys.Kirselä on lavalla itse varmuus ja nytkään ei nähty yhtään hylättyä suoritusta.

Team West coast Powerin päivän täydensi ”Big Daddy” Anttilan Superin mestaruus ja 320.5 Suomenennätyskyykky.Kasin rikkoutuminen oli lähellä,sillä 310 kilon vetoraudat olivat jo yli polvien,kunnes näpit aukesivat.”Vähäpoika”Anttila otti yleisönsä ja onnistuneen Suomenennätys-kyykyn jälkeen veti tulisen Argentiinalaisen tangon treenikaveri Big-Mac Hyttilän kanssa poski poskea vasten.Tarinan mukaan katsomossa Big Daddyn tuleva perillinen Max Voima Anttila,oli alkanut hurjana monotella masussa ja mumissut -”Mitä jäba duunaa…

Jan Claude Heino ja Rami Haaparanta kisasivat tasaväkisesti päivän komeimmasta kisaparrasta.”Ragnar Pyhärantalainen”puhkaisi samalla ISON KOLMOSEN kyykyssä ja taisteli vedossa itsensä mitalipallilli.Rami ”Lenny”Haaparanta lisäsi pitkään meriittilistaansa 100 kiloisten vetsku-SEn 200.5 penkkipunnerruksessa.

Sami Vaskelaisen ja Joni Orpanan kamppailua seiskafemman mestaruudesta hekumoitiin etukäteen.Wasulle tuli kutsu Jenkkilään ja Orpana nosti sarjaa ylempänä.Mestaruus tuli melko helpolla,sillä Henri Vauto poti jo kisaväsymystä,eikä saanut vetoaan pelittämään.

Totte Salmi dominoi tapansa mukaan pikkusarjoja.Kunto on ehkä tähdätty MM-kisoihin ja nämä taistot vain välietappi.
 

MASTERS
 

Jan Lindqvist palasi välivuoden jälkeen kisalavalle.Jälki oli edelleen näyttävää.Kyykyssä 82.5 kiloisten yleisten SE 270,penkissä 165 ja vedossa 290.Yhteistulos SE on nyt 725 ja parempaa on luvassa,kunhan loukkaantumis-suma loppuu.

Mika Jänkä tehtaili urakalla 125-kiloisten Suomenennätyksiä.Kasi jäi muutaman kilon päähän,mutta täydellinen 9/9 päivä kisalavalla.Juha-Pekka”Päämies”Kinnunen täydensi Team West Coast Powerin menestystä pronssillaan.Päämies ja huoltaja HD-Hänninen ovat niin ehdottomia Ay-jyriä,että lakisääteisistä kahvitauoista pidetään kiinni,vaikka kyykyn verryttelyssä.Kenttätuolit perseen alle,Airamit ja lohivoileivät tulille.Ei siis ihme,että ekasta kyykystä myöhästyttiin.Ilman seurakaverien apua olisi voinut käydä kylmät,sillä luottohuoltaja Hänninen veti viellä viimeisiä haikuja pikkusikaristaan,kun Päämiestä kuulutettiin viimeiseen kyykkyyn….
Jean Routalammi tekaisi 90-kiloisissa kaikki uudet Suomenennätykset ja rikkoi ensimmäisen kerran urallaan 600 kg yhteistuloksen.Paha kaatuminen tapahtui kyykyn lämmittelyssä,mutta se ei haitannut kisalavalla suorituksia.
Allekirjoittanut oli taas tehnyt Kamikatze-laihdutuksen 82.5 kilon sarjaan.Kolme viikkoa aikaisemmin kisoissa satkuissa ja nyt pari sarjaa alempana.Vittu,että oli vaikea kyykyn lämmittely.Onneksi luottohuoltaja Asko Kajanoja tsemppasi vaikealla hetkellä ja Armoitettu uskonsoturi,Temppeliritari Jari Taskinen heitti esirukousta peliin.SUURET KIITOSET näille herroille.
Kyykystä 50-54 ME-raudat 175.5 ja 182.5.Viimeinen 190 hylättiin 2-1 ja yhteistulos-ME jäi haaveeksi.Vedossa ME 221 ja päivä pulkassa.
Siinnä taas yksi kisa paketoitu.Katsellaan miten kesä jaksetaan treenailla ja valmistautua Unkarin MM-lavalle.
 
T.Peku