GPC-MM kisat 2017 Trutnov Tsekki
 

Syksyn huipennus oli kisamatka GPCn MM-kisoihin Tsekin maalle.Suomesta oli lähes parikymmentä kisailijaa ja Vakka-Suomalaisen voimailun lippulaiva Wild West Cowboys oli saanut mukaan kolme kilpailijaa.

Menestys oli hyvä. Mestaruuksia ja maailmanennätyksiä tuli roppakaupalla. Kisapaikka oli suuri pettymys ja verryttelypuolella palattiin 20 vuotta taaksepäin Latvian Baltic-cupin tasolle.

Kontrasti oli melkoinen jos vertasi viimevuoden GPAn MM-kisoja Moskovassa.Silloin järjestelyt ja puitteen Mega-luokkaa.Monoliftejä,tankoja,lavoja ja levyjä pilvin pimein.Ei tullut ruuhka-aikaa verryttelysssä. Minkä tsekit hallitsivat oli toimitsijapöydän tehokkuus, virkailijoiden nopeus ja kuuluttajan huippuluokan ammattitaito. Tunnelma kisassa oli hyvä, aikataulut pitivät ja toiminta oli kaikinpuolin jouhevaa.Seuraavalla kerralla panostus infrastruktuuriin enemmän,niin hyvä tulee. MM-kisat vaativat tietyt standardit ja puitteet.

Sami Vaskelainen jatkoi siitä mihin Moskovassa jäi. Vastustajat murskaantuivat kuin pähkinät Herrakansan Alppijääkärin maiharin alla. Henkinen kasvu on ollut mahtava. Vielä Tampereen MM-kisoissa 2013 Sami murehtui jotakin ranskalaista patonkinpurijaa. Moskovassa tuomarien kotiinpäinveto ja oman maan nostaja mietitytti.

Nyt joku Irlannin Jaffa-Jaffa ei ollut henkinen mörkö. Sami tiesi etukäteen,että kaveri pysähtyisi viimeistään velipojan Suomi-konepistooliin, joka oli löydetty Untamalan muinaishauta-löydöistä.

Kisa alkoi hieman takellellen,kun eka kyykkyyn tuli syvyydestä punaista.Oikeusmurha,jota voidaan verrata Ahvenanmaan itsehallintoon !!!

Kortit pois heti tuollaisilta domareilta ja passitus kaihileikkaukseen.

Toisella nostolla linja selkeni ja viimeisellä tuli 230 viellä helposti.Kostoksi Wasu kyykkäsi ylimääräisellä sub-masterien ME-luvut 241. Penkki meni kuin kiskoilla 120-130 ja viimeisellä personal rekord 135.Sarjanvaihto ja Slinggari-treenit ylimaksimeilla ovat tuoneet tulosta. Veto olikin sitten tuttua Wasu-showta…250 ja mestaruus Laitilaan.260 ja uudet totalin rekordit kehiin.Päivän kruunasi sub-masterien ME-veto 263 ja huhuille jäi viellä varaa.

Hieno vuosi Samilta.Pieni notkahdus tuli keväällä,kun polvi vaivasi ja Konjugaatio-menetelmä ei purrut odotetusti.Erno Timberlake Mäkilä painoi kyllä pitkää päivää,höylätessään vetopukkeja wasulle.By the way….ehkä seuraavalla kerralla homma toimii paremmin ja on ainakin salilla korokkeita persjalkaisilla,jotta voi tirkistellä salin ikkunasta urheilukentällä juoksevia urheilijatyttösiä.
Pitää varoa,ettei käy kuin turkulaiselle salin pitäjälle,joka laittoi tikkaat pukukopin seinälle ja kurkki katonrajasta naisten puolelle.Kerran paikallinen Pamela Andersson tuli pukukoppiin ja tissiväli näytti ylhäältä katsottuna kuin tuijottaisi Grand Canyoniin.Salinpitäjän collareissa tapahtui ”teleskooppipamppu-ilmiö”…tikkaat valuivat lattialle,äijä jäi roikkumaan seinän päälle ja povipommi näki ylhäällä vain häpeän punoittamat kasvot…
 
Vanessa Torres on myös ollut liekeissä koko vuoden.Nyt tuli hienosti uusi titteli vyölle ja ME-lukuja korjailtiin jalkakyykyssä.Vuoden aikana on käyty voimanoston SM-kisaa,EM,kisaa ja MM-kisaa.Sama show penkki-ja vetopuolella.Kuitenkin Grande Finale odottaa vasta loppuvuodesta Moskovassa.Vanessa on osoittanut lempinimensä mukaista peräänantamattomuutta.
Toinen KP-Gymin edustaja Rane Ovaska nosti myös ylivoimaisen mestaruuden 54-59 vuotiaiden 82.5 kiloisissa.Rane valitteli että palautuminen EM-kisoista kesti liian kauan ja harjoittelu ollut junnaavaa.Soturimieltä alkoi löytyä kun Leijona-paita laitettiin päälle ja kotirintama kannusti eturivissä.
Varmaa työskentelyä MM-lavalla ja kirsikkana kakussa ME-veto 220.5. Rane olet the MAN.
Huomioitavaa oli Vanessan ja Ranen työskentelyssä,ettei menty soitellen sotaan. Olosuhteet huomioitiin ja otettiin varmat alkupainot…sen jälkeen yö olikin tumma.Vastustajille.
Uskoisin että iso kiitos meni luottohuoltaja Minkkisen kulmaukseen.
 
Totte Salmi nosti myös maailmanmestariksi.Kyykyssä uusi ikäluokan ME 150 kiloa,mutta vdossa tarkat tuomarit hylkäsivät ME-vedon 186 kiloa.Totte kuitenkin osoitti,että vaikeissakin olosuhteissa mestari on aina mestari. Voimailun elävä legenda Esko Ketola noudatti ison kirjan ohjetta. -Ota vuoteesi ja käy…8 kuukautta sitten tehdystä ohitusleikkauksesta toipunut Ketola treenasi 5 kuukautta ja oli taas kerran maailmanmestari. Syvä kunnioituksen kumarrus…olen sanaton.
 
Vähäpoika Rami taktikoi 140 kiloisiin ja strategia onnistui.MM-hopeaa ja uusi yhteistulos-rekordi 742.5.Sällilllä on käynyt uskomaton munkki aikuisten arvokisoissa.Junnuvuosien jälkeen ennustin,että töitä saa tehdä lähes 10 vuotta ennenkuin isoilla lavoilla päästään mitallin makuun.Kuitenkin mies on ollut oikeaan aikaan oikeassa sarjassa ja lajissa.Viime vuonna Push-Pullin maailmanmestaruus ja nyt voimanoston MM-hopea…laittais nyt kestoloton tulille…
Kyykky lähti hyvin alkuun.Startti 260 ja toiseen 280 hyväksytysti.Itse ehdotin viimeiseen 292.5-295,mutta Ramin mielestä kaikki tai ei mitään. Kolmonen oli teknisesti hyvä nosto,mutta puristusta ei löytynyt. Tässäkohdin otan valmennuksellisen vastuun.Liian ”helppo”kyykky-ohjelma kostautui. Niin kilpailet kuin harjoittelet…vanha slogani piti taas kutinsa.Kuolemanpelkoa on tunnettava kun kyykkyrauta on selässä.Se on ainoa oikea tie koviin tuloksiin. Penkissä varmat nostot 150-157.5 ja personal rekord 162.5. Pikkasen balsamia haavoille ja sitten päätöslajiin.
Vedossa varmat 260 ja 280 lämmittelyksi.Sitten ISO KOLMONEN keppiin ja WENDT the WILD.. Paljon ei tarvinnut edes tsempata ja yleisö oli heti mukana.Flow-tila oli valmis ja nostoon paras mahdollinen lataus. Rauta tuli varmasti ylös,3 valkoista ja Hula-Hulat yleisölle. Hieno päätös kisalle.
 
Itse suoritin kansalaisvelvollisuuteni ja nostin 50-54 vuotisten maailmanmestariksi 82.5 kilon sarjassa. Kisa lähti paskasti käyntiin,kun myöhästyin ekasta kyykystä.Toisella SE-painot 202.5 nousi helposti,samoin kuin 220 viimeisellä. Penkissä varmistellen 90-100 ja viimeisellä SE 105. Vedossa 200 ja toisella 215.Siitä tuli uusi yhteistuloksen Suomenennätys 540.Veto ei tuntunut hyvältä ja paras kunto jäi Kupittaan penk-veto SM-kisoihin.Päätin kuitenkin Fransiskaani-munkin periaatteilla rankaista syntistä ruumista maallisista iloista ja 230 keppiin.
Pari infraktia,silmän pulpahdus ja esinahka rullalle…siinnä fyysiset tappiot.Ne eivät ole kuitenkaan mitään henkiseen vitutukseen,kun tein kardinaali junnumokan ja pudotin raudat liian aikaisin alaslaskussa. Rotsi niskaan,keskari kisapaikalle ja imuroimaan kaljaa läheiselle terassille. Siitä se kyrpä otsassa alkoi pikkuhiljaa laskeutua.
 
Loppuviikoksi vetäydyimme reserviin Prahaan. Rami ja Veera ”Haloo Helsinki”Varjonen kiertelivät kauppoja ja shoppailivat. Meikäläinen ja Pia Kristiina kiertelimme Prahan kahviloita ja kuppiloita. Punkkupullon juotuaan Pia Kristiina halusi keskustella rakkaudesta. Minua kiinnosti suunnattomasti paikkakunnan koirat, kun ne olivat niin rauhallisia ja omaa petoakin oli jo kovin ikävä. Aina ei intressit kohtaa mutta erilaisuus on rikkaus.
 
T.Peku