Yhteistyökumppanimme ovat menestyneet pitkin syksyä ja alkutalvea. GPC ja WPC MM-kisoista on tullut mestaruuksia mitaleita, samoin WABDL-kisoista Renossa. Voimamiesten Champions-liigassa ovat suomalaiset Antti Mourujärvi ja myös Tomi Lotta antaneet hyviä näyttöjä. 

Viimeisin onnistuminen tuli voimamiesten taholta. Harri Peltomaa teki hienon kisan Helsingissä. Seuraavassa miehen mietteitä:

United Strongmen 105kg World Champions kilpailu 26-27.11.2013

Karsinta

Laji1: tukki 120kg toistot maasta 60s: 5 toistoa
Olen tehnyt aika paljon pystypunnerrusta seisten salilla ja oletin, että pitäisi kulkea aikalailla omantason mukaan. Olin hyvin tyytyväinen tulokseeni ja tällä irtosi jaettu toinen sija kolmen muun kanssa, kuusi toistoa oli paras ja sen otti kolme nostajaa.

Laji2: Maastaveto 275kg toistot 60s: tulos 10toistoa.
Lämmittelyssä tiesin, että kisakumppanit joutuu koville ! 10 toistoa 40sekunnissa, muutama toisto jäi varaa tankkiin. Toiseksi tullut sai seitsemän toistoa.

Laji3: kehikko 9,5m 330kg.
Älyttömän vaativat kahvat ja sain viidellä tiputuksella kehikon maaliin, sijoitus oli todennäköisesti 6-12välissä. Vain muutama kilpailija sai kehikon suoraan maaliin.

Laji4: conan 300kg. Tulos: 1kierros+50min
Peruskauraa sillä poikkeuksella, että laitoin vyön pitkästä aikaa Kävely tuntui irtonaiselta, aisa painoi keuhkot lyttyyn ennen kuin voimat loppui. Taisin olla sijalla 4-6…

Finaali !

Laji5: Max akseli. Sijoitus 3.
120kg ok
130kg ok
140kg ok

140kg oli aivan tasaraha ja seuraava paino olisi ollut 150kg, johon ei olisi ollut mahdollisuuksia.

Laji6: arm over arm. Tulos 106cm sijoitus 3.
Painava kelkka oli kyseessä, Hartikainen oli ainoa joka sai koko matkan vedettyä.

Laji7: 150kg kivi toistot puomin yli (123cm) tulos:0
Ei mitään toivoa, pelkkä lempeä hönkäys kävi kun yritin saada kiveä ilmaan. Hartikainen ja Valdas (kisan voittaja) nostivat molemmat kaksi nostoa, muut eivät saaneet yhtään toistoa.

Laji8: farmikannattelu 150kg. Tulos 36s sijoitus 4.
Viimeiseen lajiin koitin vielä antaa kaikkeni, mutta ei tuon enempää ei salkut pysynyt ilmassa.

Lopputulos: MM-pronssia – Tärkein kilpailu sijoitus koko voimailu-uran toistaiseksi.

Peltomaa ei lähtenyt soitellen sotaan vaan nöyränä kilpakumppaneitaan kunnioittaen. ” Ennen kilpailua ajattelin, että jos TOP 8 eli finaaliin pääsisi niin olisin tyytyväinen. Totuuden nimissä sanottakoon, että ennen tätä kisaa tein lajeja Savonlinnassa heinäkuun alussa. Olin koko ajan silti luottavainen omiin kykyihini kun suurinosa tämän kisan lajeista oli helppoja voimamieslajeja.”
Bravuurilajissa vastussa saa hakea pitkään ja kaukaa. ”Mieltä lämmitti myös se kun ”murskasin” kilpatoverit maastavedossa !” summaa mies onnistuneen kisan saldoa.

Kilpailu on aina hieno kokemus, meni miten meni. ” Iso kiitos huoltajat Kalle Ylitalo, Jarno Kirselä ja Topi Frifeldt jotka hoiti homman mallikkaasti. Kolme hienoa päivää tuli viettyä Helsingissä ja tuli tutustuttua uusiin hienoihin ihmisiin.” toteaa Harri.

Tämä ei jää tähän vaan lisää on luvassa ja pian. ”Yksi maastavetokisa olisi vielä ensi viikolla ja sen jälkeen on tämä kausi taputeltuna…” GPA MM-kisassa mukana on tiimiläisistä myös Anna Karrila.