Kukonkulman Cristimas Bench and Deadlift kilpailu Laitilassa
 

Varsinais-Suomen uunituore voimailuseura Team West Coast Power järjesti ensimmäiset viralliset voimanostokisansa.Yhteistyössä paikallisen ravintoloitsijan kanssa.

Ravintola Kukonkulmaan oli rakennettu hienot puitteet kisaa varten.Yleisö oli paikalla moninverroin enemmän,kuin vastaavissa kisoissa paikallisessa Urheilutalolla.

Seuran johtoryhmä Brothers Vaskelaiset ja ahkerat seuran jäsenet ansaitsevat tunnustuksen hienojen kisojen järjestämisestä.

Kisan alkuperäinen ajankohta oli joulukuu ja tarkoituksena herättää henkiin perinteinen Kinkkukisa,joka oli suosittu tapahtuma 90-luvulla.Todennäköisesesti aikaisempi ajankohta

ei haitannut,sillä osallistujia oli sopiva määrä.
 

Penkkipunnerruksessa käytiin todella jännittävä pistekisa parhaan nostajan tittelistä.Kisan viimeiseen nostoon asti voittajaa etsittiin.Kotiyleisön riemuksi Lauri Marttila oli kotikentällään voittamaton.Voittokilot 225 tiesivät pisteitä 208 ja voittopokaali kainaloon.Timo Heinonen oli 220 kilon punnerruksellaan kakkonen 203 pisteellä ja Henri Hakala kolmas tuloksella 230/200 pistettä.

Marttila teki kolme varmaa suoritusta ja Heinonen ja Hakala epäonnistuivat viimeisissä voittoyrityksissään.Laitilan Martat ja Munantuottajat veivät kotiyleisön lemmikin voittosaunaan ja selänpesuun välittömästi kisan ratkettua.Naisten puolella Iina Laine otti vuorostaan 56 kiloisissa 50-54 vuotiaiden Suomenennätyksen haltuunsa.Kolme varmaa punnerrusta 70-75 ja 82.5 ja jokainen oli uusi ikäluokkansa ennätys.

Maastavedossa järjestävä seura oli tyly isäntä.Niklas Lahtinen voitti kisan 315 kilon vedollaan.Pisteitä 282 ja viimeisellä yritys uudesta nuorten SE-raudasta 322.5.

Viellä ei tullut,mutta tähtäin on Tatu Avolan muitokisoissa ja silloin kunto pitäisi olla kohdallaan.
Henri Hakala antoi kovan vastuksen 315 kilon vedollaan.Voittoraudat 330 kiloa olivat todella lähellä,joten yleisö varmasti viihtyi ja sai katseltavaa koko rahan edestä.
Jerry Maguire Aittakari oli kolmas alkupainollaan 270 kiloa,mutta myös hänen kuntonsa on piikattu joulukuun Winter Batlleen.
Paikkakunnan omat pojat Tuomas Uotila ja Jan-Erik Maantila parantelivat omia ennätyksiään ja toivat kisaan syvyyttä.
Wasu Vaskelainen kiristi minut mukaan kisaan,lupaamalla muuten lähettää Maria Veitolalle sovinistista Me Too-materiaalia allekirjoittaneesta.
Parantelin muutamaan otteeseen 50-54 ikäluokan suomenennätyksiä ja päädyin neljännellä yrityksellä 211 kiloon.Pitää todeta,että parempaan en natuna pysty.
Sitten alkoi valmistautuminen isänpäivän karkeloihin.
 
T.Peku