Paimion Power Weekend-Ennakko-asetelmat
 

Toukokuun 5.ja 6.pv nostetaan kevään yksi kovimmista voimanostotapahtumista,eli FPOn RAW-SM-kisa.Kisan järjestettäväkseen otti liiton sihteeri Maria Jokipalo.Manageri Jokipalo saa tuttua taustatukea Kalle-Eemeli Ylitalo-Jamesilta,joka on marinoitunut kovanluokan kisajärjestäjäksi jo kansainvälisissä piireissä.Unohtaa ei myöskään sovi hänen kuuluttajan taitojaan.”Sinivalkoinen ääni”kuuluttajan mikrofonin takana on jatkumo polulle,jonka aloittivat Pekka Tiilikainen,Noponen,Kukkonen ja Mertaranta yms selostajalegendat. Perinteikäs Paimion Power Weekend nostetaan nyt neljännen kerran ja varmasti nyt tasokkaampana kuin koskaan.

Maria Jokipalolle hatunnosto,sillä tämän mittaluokan kisat vaativat suunnattomasti työtä.Tämän hetken suuntaus on pitää pienimuotoisia penkkikisoja tai penkki-veto tapahtumia.Sekin on aina tyhjää parempi ja näyttää hyvältä kilpailukalenterissa.Kuitenkin laji vaatii myös kauden huipennuksia ja monelle vaan on tärkeää saada se SM-mitalli palkintokaappiin.

Toivotaan että Marian ja Jesse Jamesin tyyppisiä henkilöitä löytyy jatkossakin. Harva nykypäivänä laittaa itsensä tosissaan peliin,riskejä ja työtä kaihtamatta.

RIKKOUTUUKO TONNI ?
 

Siinä kisojen suurin jännityksen aihe. Pauli Jussila ja Jani-Petteri Eirala sekä Eduard Khayanin kolkuttelevat täydellisenä päivänä tuhannen kilon yhteistuloksen porttia.

Ehkä Jussila on teoreettisesti lähimpänä haamurajaa.Sarja 365-265-370 tuntuu hurjalta ja vaatii todellista venymistä.Kuitenkin on todettava että parin vuoden aikana Jussila on aina uudelleen hämmästyttänyt kehityksellään.Miksi stoppi tulisi nyt?Viellä kerran täydellinen kisa ja sitten saa vaikka hetken vetää henkeä ja nauttia saavutuksistaan.

Eirala teki jo 970 Eastbornessa pari vuotta sitten,joten tonnin kuntoa on jo haisteltu ja vaadittavat romut punnittu. Jalka-operaatio tietty vei hiukan pohjaa pois,mutta kuntoutus on edennyt loistavasti.

Eiralan harjoittelusta ei ota pirukaan selvää. Usein aika tukkoisen tuntuista ja vaikuttaisi että hermotukset menee välillä yli. Mies tuntuu kuitenkin tietävän mitä tekee ja uskaltaa olla treenijumissa pitkään ennen kisoja. Faktahan on,että kisalavalla Eirala on kovimmat näyttönsä antanut,ei treenivideoissa riehumalla, kuten on tämänpäivän suuntaus.

Kova voitontahto ja venymiskyky nähtiin viimeksi Turussa elokuussa,kun toipilaanakin vietiin penkin ja vedon mestaruus Ouluun.

Täydellisenä päivänä 375-245-380 ja siinä on maaginen raja ylitetty.

Täydellinen kysymysmerkki on Eduard ALL INN.Taivas tai helvetti….välimuotoja ei löydy.Jos Edu aikoo pysyä Jussilan ja samassa sarjassa nostavan Eiralan matkassa,niin kyykyn on onnistuttava 105 prosenttisesti.Se vaatisi yli 400 kilon nostoa ja nostajaystävällistä tuomarilinjaa.Penkki liikkuu 220-225 kilon maisemissa.Pieni yllätysmomentti piilee Eduardin vedossa.Siirryttyään kapeeseen vetoon,niin potentiaalia voi löytyä aivan uusiin lukuihin. Ainakin nostovarmuus kasvaa melkoisesti.

Veikataan tähän 410-230-360 ja katsotaan miten Paimiossa käy.
 

ENNÄTYKSET UUSIKSI LAUANTAINA
 
Uudenkaupungin Pohitullin ”luolassa”on paikkakunnan juniori-kaarti tehnyt laadukasta duunia rautojen parissa.Entiset nallekarkkeja mutustelevat siloposket ovat muutamassa vuodessa muuttuneet suurikokoisiksi,kisapartaisiksi nosto-monstereiksi,joiden posket näkyvät takaapäin jo paskalahden toiseltakin puolelta.
Matias Hyttinen ei jäänytkään lupaavaksi penkkihomoksi,vaan alkoi hakea potenttiaaliaan kolmessa lajissa.”Big Mac”rikkonee 125-kiloisten kyykyn,penkin ja yhteistuloksen nuorten Suomenennätykset. Laitilan ottopoika Poharilla, Niklas Hyttinen on kuivatellut satkuihin ja tarkoituksenaan rikkoa kaikki ennätykset sarjassa.Vetokone Lahtinen on laittanut jo pitkään maastavedon nuorten suomenennätyksiä romukoppaan.Nyt on uuden aluevaltauksen vuoro kyykyn ja penkin osalta.
Rami ”Vähäpoika”Anttila on myös viritellyt kuntonsa huippuun ennen SM-karkeloita.Superin kyykyn SE 320 ei ole enää kaukana. Harjoittelu on noussut uudelle levelille ja tarinoiden kertominen jäänyt salilla vähemmälle. Tietysti toimitusjohtaja Anttila joutuu oppositiojohtaja toveri Hännisen toistuvien välikysymysten ristituleen.
Team-Pohitullin Jan-Claude Heino ja Sauli Kanki Kallunki ovat myös nousseet mitaliehdokkaiksi SM-lavalla. Ainakin personal rekordit paukkuvat Paimiossa kiivaasti.
Pitää oikein ihmetellä miten noin suuri määrä nostajia on päässyt tuollaiseen iskuun pienessä satamakaupungissa ? Varmaan joku opettanut asiat hyvin ja pitkän kaavan kautta…
 
LAATUNOSTAJIA MOLEMMILLE PÄIVILLE
 
Todellinen sunnuntain namupala olisi 75-kiloisten yhteenotto Vaskelainen-Orpana. Wasu sai kutsun USA-OPENiin ja Orpana jää metsästämään Suomenennätyksiä.
Totte Salmi dominoi pikkusarjoja ja jos mies kunnossa,niin nähdään SE-yrityksiä. Monta kertaa yhteenottaneet Henri Vauto ja Marko Helynen eivät ota mittaa toisistaan Paimiossa.Vauto nostaa Lahden Power Expossa,joten Helynen vie mestaruuden näytöstyyliin 82.5 kilon sarjassa. Teemu Tulonen on tuskaillut kipeän polvensa kanssa jo pitkään,mutta siitä huolimatta SE-tuloksetkin ovat mahdollisia.Suuri kysymysmerkki on superissa nostava vahvamieskilpailija Anton Karu ? Nähdäänkö lähes 400 kilon maastaveto ? Miten kyykyt ovat linjassa jne…
 
LADYT LAVALLA
 
Kun Anna Khyjadarov on ansaitulla mammalomalla,niin Kuningatar puuttuu lavalta. Se vaikuttaa vääjäämättömästi tasoa heikentävästi.Vanessa Torres tekee maailmanluokan tuloksia,mutta muuten joudutaan tyytymään nuorten ja ikänaisten suomenennätyksiin. Tietysti odotetaan yllätyksiä,jos joku nousisi tasostaan uuteen kukoistukseen.
Jäädään nyt katsomaan miten ennustukseni pitivät paikkansa ja nähdään Paimiossa.
 
T.Peku