Penkkipunnerruksen MM kisat olivat Team Voimaharjoittelu.fi porukalle menestyksekkäät. janne Pöykiö oli neljäs 75-kiloisissa taistelleen loppuun asti, Toni Koskinen täydensi arvokisamenestystään pronssilla ja Freddi Smulter otti kultaa upealla 337,5 kilon nostolla ! Seuraavassa Janne Pöykiön mietteitä:

Raporttia Luxemburin penkki MM-reissusta

Matkustuspäivä. Paino 77kg. Kone lähti Helsingistä ajoissa ja tuli Frankfurtiin aikataulussa. Sitten aloimme etsiä bussia joka veisi meidät kisakaupunkiin. Kaksi tuntia kun olimme kävelleet ankkamarssia kentän maastossa niin saimme tiedon että ei täältä mitään bussia mene Luxemburiin. Noh…ei muutakuin etsimään tilataksia tai jotain vastaavaa kyytiä. Freddi sai tingattua meille tilataksin ja illan koitteessa pääsimme hotellille Luxemburiin. Paino olit tuolloin karvan yli 75kg. Syömään! Illalla paino 76 ja risat. Kisa-aamuna paino oli jotain 75.5 joten suuntasin aamupalalle koska punnitus oli vasta klo 16.00. Olin puntarijonossa totutusti häntäpäässä eli tälläkin kertaa toiseksi viimeinen. Kisapunnituksessa paino oli 74.67kg eli syönnistä huolimatta se meni n.400g pitkäksi.

Lämmittelyt olivat ok. ja ensimmäinen kisanosto 210kg oli 3-0 läpi vaikka ei teknisesti ollutkaan mielestäni ihan mallisuoritus. Paita oli hieman liikaa kurkulla joten potkua ei juuri tullut. Seuraava rauta oli 217.5kg ja nostinkin sen ylös mielestäni paremmin kuin aloituksen mutta lasku meni hieman liikaa mahalle ja taisi loppuojennuksessa olla hieman epätasaisuuttakin koska nosto meni 2-1 hylkyyn. Kolmanteen nostoon pelasimme mitalinostoa. Laitoimme 220kg ja Japanin sekä Ranskan kaveri peesasivat. Päätimme ottaa riskillä 222,5 koska tuolloin Ranskan kaveri ja Japanin kaveri tod. näk laittavat 225kg . Näin kävikin. Minulla oli tangossa siis 222,5. Paita tiukaksi ja lavalle. Lasku meni reilusti mahalle ja tanko nousi 5cm ja pysähtyi siihen. Ranskan ja Japanin kaveri ottivat kuitenkin kumpikin 225kg joten minun nostollani ei olisi ollut sittenkään merkitystä. Taktiikka meillä oli täysin oikea ja huolto pelasi muutenkin hienosti. Kiitos Päivi, Tapsa ja Janne. Sijoitus urheilijalle se paskin eli neljäs. Reenit jatkuvat ja nyt koetetaan pysyä ehjänä ja ottaa EM-kisoista se kauan kaivattu mitali.

Kiitos kaikille tukijoille. Kiitos Päivi, Sakke, Tapsa, Janne, Sami, Desec sekä kaikki muutkin mukana olleet!!