Voimaharjoittelu.fi vei Sotilaspenkin Suomen mestaruuden!!

Lopella järjestetyissä sotilaspenkin joukkue SM kisan A-divisioonan voitti Voimaharjoittelu.fi joukkue. Tulos oli yksi kaikkien aikojen kovimmista, 140 toistoa. Hopeaa otti LVK-team tuloksella 117 toistoa ja pronssi matkasi Tammelaan 102:lla toistolla. Viime vuosien kova kilpakumppani Hyvinkää joutui jäämään pois joukkueen ykköstykin, Timo Parviaisen loukkaannuttua.

Jani Jormakka aloitti Team Voimaharjoittelu.fi joukkueesta kisan 44:llä toistolla, tangossa rautaa oli 77.5kg. Tulos oli Janin oma ennätys. Marko Keski-Koukkari jatkoi niin ikään omalla ennätyksellä 45×92.5 kg. Joukkueen ankkuri Tommi Pasanen pumppasi huikeat 51 toistoa 75:llä kilolla. Pasanen palkittiin ansaitusti parhaana nostajana.

Joukkueen menestystä oli tukemassa ActivLab lisäravinteet.


Hevi-Divisioonan voitti Viitasaaren Voimailijat. Hevi-divisioonassahan jokaisella nostajalla on vähintään 100kg tangossa. Viitasaarelaiset kasasivat yhteistuloksen 92. Joukkueessa nostivat Marko Kuusinen, Jussi Kuusikko ja Eino Pöntiö. Kokenut Pöntiö ratkaisi kisan viimeisellä kierroksella tehden 35x100kg. Pöntiötä ei ikä paina, mies paranee kuin viini vanhetessaan.

Hopeaan oli tällä kertaa tyytyminen Legendojen joukkue, joka teki 85 toistoa. Legendojen Juha Heikkiläkin oli kaivettu muutaman vuoden tauon jälkeen vitriinistä takaisin lavalle! Samoin Jouko Raukko palasi kilpailukiellon jälkeen tositoimiin. Raukko palkittiin hevin parhaana nostajana. Raukon tulos oli 36x110kg. Kimmo Harju nosti Legendojen ankkurina. Pronssia Hevissä vei Lohjan LSP 83:lla toistolla.

Lähinnä noviiseille tarkoitetun B-divisioonan mestaruuden kuittasi Alavuden joukkue tuloksella 78 toistoa.

Täydelliset tulokset löytyy sspp.fi sivuilta…

Pari sanaa omista treeneistä:

Pitkästä aikaa oma ennätys koheni. Pari toistoa tuli lisää ja matka kohti 50:tä toistoa jatkuu. Maksimia sain hieman nostettua ja etenkin sarjapainoihin tuli parhaimmillaan n. 5kg lisää. Tämä oli mielestäni tärkein syy, millä sotilaspenkin tuloskin koheni.

Penkkiin hain kehitystä muuttamalla ohjelmaa. Pitkästä aikaa kokeilin pyramidi-tyyppistä harjoittelua. Ainakin nyt tuntui toimivan. Katsotaan, miten jatkossa, mutta mennään nyt tämän tyyppisellä treenillä siihen saakka, kunnes kehitys pysähtyy…

Kesän/syksyn aikana sitten karsitaan Sm-kisoihin ja jos sinne selviytyy niin lokakuussa kamppaillaan sitten Lahdessa. Tarkoitus olisi, että karsinnat nyt menisi ilman valtavia viimeistelytreenejä. Etenkin tämä painon pudottaminen kisaan tuntuu vuosi vuodelta vaikeammalta. Aivan viimeinen motivaatio kyllä tuohon hommaan puuttuu!

Mutta ihan perustreenillä siis kohti syksyn kisoja. Viime kesä oli huonoin treenikausi mitä muistan, joten koitetaan tänä kesänä vähän enempi keskittyä voimailuun…

Marko Keski-Koukkari

Markon Treenilogi kohti syksyn koitoksia