Laitettuani nostovyön naulaan viisi vuotta sitten siirryin valmentamaan muita. Olen tehnyt kaikenlaista valmentamiseen liittyvää yli 30 vuotta joten pääsin juonesta kiinni nopeasti. Ensimmäisiä urheilijoita joiden kanssa aloin työskennellä oli Paavo Paaso. Asia kiinnosti jo siksi että Paavo oli vanha tiimiläinen Voimaharjoittelu.fi tiimistä. Selkävaivat sekä muut loukkaantumiset pakottivat Paavon jo lopettamaan mutta uusi ura urkeni pienen tauon jälkeen. Tässä tilannekatsaus kun tukki SM kisaan on enää alle kaksi kuukautta.

Tässä kooste SCL:n alaisesta tukkipunnerruksen SM kisasta.

Kuten kaikki lajin parissa tietävät, Paavo on loistoyyppi ja tekee paljon yhteisiä treenejä muiden voimamiesten kanssa. Tässä Paavo jumpalla Jarno Kirselän kanssa:

Osa 3 käsittää kokonaisen treenin, ylävartalon ns. dynaamisen harjoituksen. 

Tässä lisää Paavon ajatuksia siitä miten saadaan laji nousuun ja noustaan korkeimmalle korokkeelle kansainvälisissä kisoissa. 

Conjugate Strongman. Aloin valmentamaan Paavoa nelisen vuotta sitten, tammikuussa 2015. Välillä Paavo on kokeillut jaksoja omin päin ja palannut sitten valmennukseen. Olemme koostaneet materiaalia Paavon treeneistä manuaaliin ja Conjugate Strongman ilmestyy kevään aikana. 

Paavon seuraava tähtäin on asetettu 2019 vuoteen, tärkeimpinä tavoitteina SCL:n MM-kisa sekä Giants Live viikonloppu joukuussa Raleighissa, Pohjois-Carolinassa. Suurimmat muutokset ovat että nyt mennään sarjaan 90 kiloa ja palaan valmentamaan ja koordinoimaan treeniä tammikuun alusta.