Yhteistyökumppanimme Janne Pöykiö tiivistää vuoden 2008 saldon seuraavasti:

Treenitilastoa 2008 ( viikosta 11 viikkoon 52 )

Harjoittelu numeroina:

 

Penkkitreenejä 126kpl (Tässä on kaikki joissa otin penkkiä osa on myös ns. keveitä treenejä mutta penkkiä palvelevia kuitenkin, ei kuitenkaan paita treenejä.)

Penkkipaita treenit ennen j-sm kisoja 24kpl.

Muut jumpat salilla tai luonnossa 18 kpl. ( luvussa ei ole töihin kuuluvaa olevaa joka torstaista liikuntatuntia 1,5 h.)

Harjoituksia yhteensä 168kpl
Lihashuollot, hieronnat 5 kpl (luvussa ei ole vaimokkeen antamia fysioterapioita ja hierontoja. Väärinkäsitysten välttämiseksi hän on ammatiltaan fysioterapeutti.)

Kisat 1kpl: Joukkue penkki SM. Tulos 215kg. Oma paino 80.7kg

1) mikä toimi
Talonrakennus projektin takia pitkän treeni- ja kilpailutauon jälkeen aloitin tekemään ihan peruspenkkiä vitosen sarjoilla. Alun kehitys oli hyvää, johtuen varmasti siitä, että kropassa ollut lihasmuisti alkoi palata pikkuhiljaa. Raakapenkki tulokseni nousi todella hyvin volyymijaksolla jossa kovia penkkitreenejä viikkoon tuli 4-5. Ajoitin kyseisen volyymijakson kesälomalle jolloin muita kuormittavia tekijöitä ei ollut..Paitsi pihahommat, mutta ne menivät hyvin palauttavasta ja aerobisesta treenistä. Pääsin raakapenkissä jo helppoon 160 kiloon. Volyymijakson jälkeen jatkoin hyvää treeniä saken ohjeilla. Saken treenit kohdistuivat enemmän ojentajapuoleen ja paitapenkkiin. Saken setillä etenin n.8 viikkoa ja paitapenkkini + ojentajavoimat paranivat huomattavasti. Olin edennyt viikosta 11 viikkoon 38 nousujohteisesti.

Sitten…….


2) mikä ei toiminut
Kolmas Saken seteistä oli liikaa olkapäälleni. Haluan korostaa ettei vika ollut Saken vaan minun, koska olin vaatimalla vaatinut Sakelta rajumpaa ohjelmaa. Sakke teki vain työtä käskettyä. Ohjelmassa oli todella raskaita penkkejä kuminauhoilla (tuplavihreät alhaalta kiinni, vastus 100-120 ylhäällä) jossa pääsin kolmosen sarajana tuonne 55-60 kilon kohdille (painoa ylhäällä n.180kg). Viikolla 39 oikea olkapää oli liiasta rasituksesta todella kipeä ja kahvipannu nostaminen tuntui olevan liikaa. Joten liian suuret kuminauhapenkit + raskaat paitapenkit joka viikko nousujohteisesti ajoivat minut telakalle. Viikosta 39 viikkoon 46 koetin kuntouttaa olkapäätä erilaisin keinoin.

Kunhan saan olkapääni 100% kuntoon niin pyrin parantamaan taas raakapenkkiäni koska viimeiset treenit enne m joukkue penkkikisoja treenin alle 120 kilon kuormalla ja kovemmat nostot otin aika telttapaidalla eli Titan Katana 46 paidalla joka tukee olkapäätäni juuri sopivasti.

 

3) Havainnot varusteista
Treenasin Katana 46 paidalla ennen kisoja n.18 kertaa ja tulin siihen tulokseen, että uudet Katana paidat ovat parasta mitä varusteilta voi odottaa. Ei repeä, ei ratkeile. Lähempänä kisoja siirryin kokeilemaan uutta Super Katanaa ja aluksi paita tuntui löysältä, koska minulla oli ns. kokoa suurempi paita kuin normaalisti. Nostettuani ensikerran paidalla, en kokenut saavani siitä sen kummempaa hyötyä kuin muistakaan paidoista. Toisella ja kolmannella kerralla paitanostot Super Katanalla tuottivat tulosta. Kisoissa pääsin jo kokeilemaan SE-tuloksen rikkomista mutta paidan ollessa niin tiukalle viritetty 237,5 ei tullut rintaan. Joten paidasta ennätykset eivät jää kiinni.

Samalla kun siirryin Super Katanaan niin siirryin käyttämään APT:n Convict ranne siteitä, jotka totesin olevan parhaat minulle. Side on aikaisempia siteitä jämäkämpi. Jonen sanomisiin yhdyn täysin:

Nostan siis Titanin ja APT:n varusteilla. Miksikö? Ne ovat markkinoiden parhaat!


4) Havainnot eri treenimetodeista

Olen treenannut menneellä vuodella omilla, saken ohjelmilla. Nyt Orhan Tapani on tehnyt minulle ohjelman ja pyrin noudattamaan sitä täysin. Tosin useampia Sakelta tulleita hyviä treeniliikkeitä ja vinkkejä olen pitänyt ohjelmassa mukana. Uskon, että näillä yhdistelmillä SM-kisoissa ainakin omat ennätykset laitetaan uusiksi.

Riittävä vaihtelu treeneissä on mielestäni ase uuteen nousuun ja keskipallille SM-kisoissa. Ja kevyet viikot pitää muistaa pitää lusia, niistä nimittäin olen jääräpäisesti yrittänyt kiemurrella ulos, vaikka ne ovatkin niin tärkeitä. Ahneella on paskainen loppu.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jos haluat, ettei tuloksesi ole varusteista kiinni. Hanki Titan.