WESTSIDE Sertifiointi

Sertifioinnista ja sen suorittamisesta on tullut paljon kyselyjä. Tulemme aloittamaan kokeet maaliskuun alussa ja mikä parasta, tutkinnon voi suorittaa suomeksi  ! Seuraava koe pidetään kesäkuussa !

Eniten mielenkiintoa on herättänyt Personal Training and Athletic sertifikaatti. Se on edullinen ja huomattavasti helpommin läpäistävissä kuin vaativampi tutkinto.
Koepaketti kannattaa ostaa hyvissä ajoin etukäteen. Ennen kuin hankit paketin ota yhteyttä Sakkeen jotta varmistetaan tutkinnon sopivuus. Rule of Three ja PT and Athletic Coaching sertifikaatit voi suorittaa kuka tahansa.

Eräs kysytty asia on voinko suorittaa kokeen ilman kirjoja. Ei voi. Tätä on testattu yliopistotason opiskelijoilla ja valmentajilla joista yksikään ei läpäissyt koetta. Lisäksi hakijalla tulee olla käytännön kokemusta urheilijana ja valmentajana. Esimerkiksi Special Strengths kokeen hylkäysprosentti on ollut viimeisen kahden vuoden aikana 86%. Kyllä, yli kahdeksan kymmenestä hylätään riippumatta siitä minkälainen koulutus heillä on ennestään.

Toinen asia on voiko kokeen uusia jos ei pääse läpi. Kyllä voi. Jokaisesta kokeesta saa kirjallisen sertifikaatin ja lisäksi saat oikeuden käyttää kyseisen tutkinnon tunnusta. Sen voi myös uusia määrätyn ajan kuluttua ilman eri maksua. Ei tarvitse maksaa uudelleen ja uudestaan pääsee kokeilemaan jo 3kk päästä. Aikaraja ei muutenkaan ole tarkka mutta pyrimme järjestämään kokeet 3kk välein. Oleellista on ettei yritä liian pian uudelleen sen toivossa että sattuisi helpommat kysymykset.

Minkä kokeen valita ? Personal Trainining and Athletic Coaching sertifikaatti on nopeasti noussut suosioon. Syitä on monia, ensimmäisenä se että tutkinnon pääsee helpommin läpi ja sen tietoanti on hyvin käytännön läheinen. Se on myös edullinen. Ilmoittaudu mukaan verkkosivujemme kautta tai ota yhteys Sakkeen !

” Kun Louie näitä ensimmäisen kerran tarjosi n. 5v sitten niin sanoin että kokeiden tulee olla vaativampia ja siihen hyväksytyillä riittävästi käytännön kokemusta niin harjoittelusta kuin valmentamisesta. Me emme myy titteleitä vaan asiakkaiden on osoitettava olevansa niiden arvoinen. Lisäksi minusta on oleellista että kokelaille annetaan riittävä mahdollisuus yrittää uudestaan, ilman lisäveloituksia tai muita velvoitteita. Oppia ikä kaikki.” – Sakke
 

Sertifiointi tulee olemaan samanlainen joka maassa ja siitä saa todistuksen. USA:ssa toiminta on jo käynnissä. Mukaan pääseminen on helppoa. Testi tullaan suorittamaan online-periaatteella. Kokeeseen ilmoittaudutaan ostamalla tuote verkkokaupasta.

Eräs kysytty asia on voinko suorittaa kokeen ilman kirjoja. Ei voi. Tämä on testattu yliopistotason valmentajilla joista kukaan ei läpäissyt koetta. Lisäksi hakijalla tulee olla käytännön kokemusta urheilijana ja valmentajana. Esimerkiksi Special Strengths kokeen hylkäysprosentti on ollut viimeisen kahden vuoden aikana 86%.

Westside Barbell on yksi maailman menestyneimpiä harjoitussysteemejä ja  Westside Barbellin kehittäneen Louie Simmonsin sali on tuottanut satoja maailmanennätyksiä voimanostossa. Louie Simmons itse on yksi maailman arvostetuimmista voimavalmentajista, joka on toiminut konsulttina mm. NHL-, NFL- ja MLB -joukkueille Pohjois-Amerikassa.

Myös Westside seminaarit ovat 2018 saaneet uusitun formaatin. Sisältö on monipuolisempi ja mukana on paljon uutta. Sisältää jokaiselle osanottajalle jaettavan manuaalin !

Käytä kaksi päivää Suomen Westside Barbell-pioneeri Sakari Selkäinahon valmennuksessa. Sakari Selkäinaho on yksi Suomen kokeneinpia voimavalmentajia, Westside Barbellin Suomeen tuonut henkilö ja hän on vetänyt mm. CrossFit Powerlifting Certificationit Euroopassa.
Selkäinaho on ainoa henkilö Euroopassa ja toinen maailmassa itsensä  Louie Simmonsin lisäksi, jolla on lupa vetää Westside Barbell -klubin nimeä kantavia valmennustilaisuuksia. Hän on kirjoittanut esipuheen systeemistä kertovaan West Side Barbell Book of Methods -kirjaan ja Louie Simmons ylistää häntä kirjan sivuilla.

Syksyn 2018 alkavat suomenkieliset Westside Barbell -seminaarit ovat teemalla ‘Nopeutta, voimaa ja kestävyyttä’. Workshopit taas tehdään erikseen sovittavan aihepiirin ympärille.
Kaikki ovat tervetulleita mukaan urheilajista ja harjoitustaustasta riippumatta oppimaan uutta ja hyödyllistä voimaharjoitteluun liittyvää. Suurin osa aikaisempien vuosien tilaisuuksista on myyty loppuun  – kannattaa toimia nopeasti.