Vuonna 2013 Kalle Räsäsen elämässä muuttui moni asia, niin myös tulokset.

Nyt olisi vuosi 2013 käyty loppuun asti ja tässä pieniä mietteitä kuluneesta vuodesta.  Vuosi 2012 päättyi Voimanoston MM-kisoissa huonoimmailla mahdollisella tavalla eli jäin ilman tulosta, jonka jälkeen päätin, että 2013 tulee olemaan muutoksen vuosi omalla voimailu-”urallani”. 
Mennyt vuosi on ollut yhtä menoa oman talon rakentamisen, yrityksen pyörittämisen ja voimanoston keskellä, joten aikaa paljon muuhun ei jäänyt, mutta sen olin päättänyt, että voimailusta en aio tinkiä.


 
Vuosi alkoi mahtavassti sillä pääsin mukaan Team Voimaharjoitteluun ja samalla laitettiin koko varustepaketti uusiksi ja alettiin treenaamaan kohti WPC:n voimanoston-SM kisaa varten. Kuukaudet kuluivat ja oli aika lähteä mittaamaan kunto lavalle.
 
WPC-SM, Helsinki Maaliskuu 2013
 
Kyykky: 330kg
Penkki: 251kg,  Junioreiden Euroopanennätys
Maastaveto:300kg
YT: 885kg, Kisojen paras Juniorinostaja
 
Kisa meni hyvin huomioiden kisapaikalla tapahtuneet takapakit, kuten oma nostoryhmäni alkua siirrettiin 1.5 tunnilla, jonka takia joutui ottamaan kahdesti kyykyn lämmöt.
 
Tästä lähdettiin kovemmalla innolla FPO:n voimanoston-SM kisaan mäntyharjulle! Aikaa oli reilu kuukausi ja siinä keskityttiin parantamaan nostotekniikoita ja opeteltiin käyttämään uusia varusteita paremmin.
 
FPO-SM, Mäntyharju Toukokuu 2013
 
Kyykky: 350kg, Junioreiden Suomenennätys
Penkki: 260kg,  Junioreiden Maailmanennätys
Maastaveto: 320kg, Junioreiden Suomenennätys
YT: 930kg, Junioreiden Maailmanennätys, Kisojen paras Juniorinostaja
 
Suoritukseeni olin todella tyytyväinen ! Saatiin vihdoin rikottua 900kg raja yhteistuloksessa ja ainut missä jäi vähän hampaankoloon, oli penkkipunnerrus, jossa sain viimeisen yritykseni 270kg ylös asti mutta nosto meni pumppauksesta hylkyyn..
 
Tämän kisan jälkeen päätin vielä ottaa yhden kisan keväälle ja ilmoittauduin mukaan voimanoston EM-kisaan, joka järjestettiin Portugalin, Vila Do Condessa. Viimeistelyihin ei tehty muutoksia, koska systemi, jota käytin FPO-SM kisaan toimi todella hyvin. Kunto oli mennyt varsinkin kyykyn osalta eteenpäin…
 
WPC-EM, Portugali kesäkuu 2013
 
Kyykky: 335kg
Penkki: 252.5kg Junioreiden Euroopanennätys
Maastaveto: 320kg, Junioreiden Suomenennätys
YT: 907.5kg Junioreiden Euroopanennätys
 
Kisa meni lähes kaikilta osin päin helvettiä. Kyykyssä ja penkissä jäin aloituspainoon. Kyykyssä ongelmana oli monoliftin alla oleva matto, joka liikkui aina kun lähti puskemaan kovasti ylös päin, joka taas aiheutti jalkojen liikkumisen sivuttaissuunnassa ja kaaduin kaksi viimeistä valmista kyykkyä.
Maastavedossa sain kohtuullisen tuloksen, vaikka sääntöjenvastaisesti kisassa käytettiin penkkitankoa vedossakin.
 
Loppukuukausi ja heinäkuu päätettiin sitten tehdä kovasti peruskuntoa tähtäimessä syksyn kisat.
Kesäkuun lopussa sain ilmoituksen, että minut on kutsuttu mukaan Bullfarm Powerlifting Championships 2013 voimanostokisaan ! Tästä sain todella paljon uutta virtaa ja intoa treeneihin, kun oli yksi kova kisa edessä..
 
Heinäkuun puolessa välissä järjestin itse Savonlinnassa FPO:n alaisen Savonlinna Power Event tapahtuman, jossa kisattiin penkkipunnerruksessa, maastanostossa ja voimamieskisassa.
Tapahtuma sai todella hyvän vastaanoton niin yleisöltä kuin nostajiltakin, johon olin yllättynyt.
Itsekin tässä kisassa päätin käydä nostamassa RAW maastavedossa.
 
Savonlinna Power Event 2013, Heinäkuu
 
Raw Maastanosto 300kg, Suomenennätys ja kisojen paras Juniorivetäjä
 
Tästä lähdettiinkin sitten painamaan täysillä töitä kohti Fitness Expoa syyskuulle!
Reenit meni todella hyvin ja tiesin, että joka lajissa on menty eteenpäin ja nyt on mahdollisuus tehdä kova tulos, jos vain miehen pahin vastus eli oma pää kestää!
 
Bullfarm Powerlifting Championships 2013, Lahti
 
Kyykky: 391kg, Junioreiden Maailmanennätys, Kaikkien aikojen suurin -90kg sarjaan kyykätty rauta junioreissa, Kaikkien aikojen 19. suurin kyykky aikuisissa -90kg sarjaan
 
Penkki: 275kg, Junioreiden Maailmanennätys
 
Maastaveto: 315kg
 
YT: 981kg, Junioreiden Maailmanennätys, Kaikkien aikojen suurin yhteistulos -90kg sarjaan junioreissa, Kaikkien aikojen 11. suurin yhteistulos aikuisissa sarjaan -90kg
 
Kokonaispisteissa 3. sija !
Parhain kisa missä olen koskaan nostanut! Kaikki meni putkeen valmisteluita myöten ja nostolavassa ei ollut pienintäkään vikaa! Mutta kuten aina, kisa olisi voinut mennä paremmin. Korotin viimeiseen maastanostoon 335kg, jolla olisi 1000kg yhteistulos ylittynyt, mutta näpit ei pitäneet tällä kertaa, vaikka salilla raudan olinkin jo nostanut. Mutta mieltä lämmitti todella paljon tieto, että kyykky ja yhteistulos rankattiin ALL TIME TOP 20 ranking listoille !
Valmentajan kanssa päätettiin vielä kisata MM-kisat ennen siirtymistä peruskaudelle.
Tähän kisaan ehdittiin valmistautua kuukauden verran, joten voimaa ei enää ehtinyt takoa lisää, joten panostettiin kaikkeen muuhun. Kunto tuntui todella hyvältä ja eteenpäin oltiin taas päästy.. Harmi, että tämä ei vaan näkynyt nostolavalla asti.

WPC-MM, Tsekki

Kyykky: 390kg, Junioreiden Maailmanennätys
Penkki: 260kg, Junioreiden Euroopanennätys
Maastanosto: 320kg
YT: 970kg, Junioreiden maailmanennätys, Kisojen paras Juniorinostaja ja toiseksi paras Avoimen nostaja.
Tulokseen olen tyytyväinen sillä kisapaikan nähtyäni meinasin, että jätän kisat nostamatta. Kisapaikka ja nostolava olivat eri päissä hotellia ja näiden välillä matkaa muutama sata metriä ja siinä välissä muutamat portaat :D Nostopaikalla ei edes oltu rakennettu nostolavaa, vaan taas pääsi kyykkäämään paksun upottavan kokolattiamaton päällä…
Kyykyssä laitettiin viimeiseen 402.5kg, joka oli jo valmis nosto, mutta sen verran pääsi kantapäät uppoamaan, jotta juuri ennen rack komentoa lähdin kaatumaan selälleni.. Kisapaikan tasosta kertoo paljon se, että tuloksellani olisi voittanut maailmanmestaruuden kaikissa sarjoissa OPEN luokassa -110kg painoluokkaan asti..
 
Pääkisat oli käyty.. Vuosi oli ollut mahtava kaiken puolin! Kasvoin paljon nostajana, tutustuin uusiin hienoihin ihmisiin, sain kisata paljon ja ehjänä, joten uusia hienoja kokemuksia tuli, joka puolelta!
Mutta työtä on tehtävä ja opittavaa on vielä paljon sillä salitulosten ja kisatulosten väliset erot jäivät liian suuriksi ! Tässä on seuraava ongelma, joka pitää ratkaista.
 
Haluan kiittää Sakari ja Virpi Selkäinahoa heidän tuestaan ja paikasta Team voimaharjoittelussa ! Kuten jo vuoden alussa sanoin, uskoin että tämä oli yksi suuri muutos, jonka avulla pääsen voimailussa eteenpäin ja niinhän se olikin !
Kiitos Juha Somerojalle parhaasta mahdollisesta valmennuksesta ja teräksen lujista hermoista, joita minua valmennettaessa tarvitaan. Ilman Juhan ohjelmia en olisi näin pitkälle päässyt.
Kiiots myös Savonlinnan koville treeni ja kisakumppaneille kaikesta avusta vuoden aikana!
 
Samoin eväin lähdetään valloittamaan vuotta 2014 ! Ensimmäinen koitos tulee olemaan Voimanoston SM-kisat Toukukuussa ja vuoden pääkisakin on jo tiedossa ! Sain paikan Yhdysvalloissa järjestettäviin Westside Pro Invitational voimanostokilpailuun, jossa aion olla paremmassa kunnossa kuin koskaan…