24.11.12 Hämeenlinna Power Weekend (GPA raw-vetokisa)

Mainiot miehemme ja naisemme jatsavat painaa. Maalla, merellä ja ilmassa ja halki tuulen ja tuiskun. Maailmanluokan voimamies ja maastanostaja Harri Peltomaa pistäytyi Jussi Mattilan GPA-kisoissa vetämässä maasta. Aivan putkeen ei reissu mennyt mutta ketään ei jätetty kylmäksi. Seuraavassa miehen mietteitä kisasta ja tulevasta.

Kisanostot:

1. 335kg 3-0
2. 355kg 1-2
3. 363kg 0-3

Tällänen kakku tällä kertaa, eka veto oli avaus ja tuloksen varmistus, joten se oli ihan ok, mutta ei kuitenkaan aivan niin hyvän tuntuinen kuin ajattelin. Sen takia laitoin 355kg toiseen, joka tuli ylös ilman polvikannatteluja, mutta loppu asento oli hieman vituillaan ja vasen kämmen aukesi hieman, siitä johtuen tanko valahti vähän alaspäin niin hylkeen se sit meni. Hieman harmitti kun tiesin, että aika paljon paukkuja käytettiin tähän vetoon.

Kolmantaan kuitenkin laitoin tasaraha paunat 800lbs/363kg, veto lähti hyvin lattiasti ja polviin asti se jaksoi kiivetä, mutta sen jälkeen kikat oli käytetty, muutaman sekuntti täristiin tangon kanssa ja sen jälkeen malmit nöyränä lattiaan. Vielä ei ollut tasaraha päivä.

Kisan jälkeen tehtiin pientä analyysiä ja todettiin, että voisin ottaa treeneihin pinnavedot polven alta/kohdalta. Lattiasta lähdöt ei ole ongelma kun tuntuu, että räjähtävyyttä löytyy ihan maksimeihin asti, mutta ruuti alkaa kastumaan maksimeissa polven kohdalla ja siihen se sit hyytyy. Hieno kilpailu ja tasoltaan kova, hurjat kannustukset tuli 363kg yritykseen ja sitä oli hieno koittaa siinä tilanteessa ! Tämä ei jää tähän…

Petteri Hosiolle läpsy huoltohommista Razz

Mun osalta tän vuoden raw-finaali jää nostamatta, koska en halua riskeerata rintalihastani. Viimeisessä vedossa se hieman kiristeli, mutta muuten se ei haitannut tässä kisassa. Haluan haastaa kroppaani ensi vuonna kunnolla, kun vielä on mahdollisuus. Elikkä tavoite on kilpailla sekä -90kg sarjassa ja -105kg sarjassa mikäli kaikki sujuu suunnitelmien mukaan. Alle 90kg Euroopan vahvin kisa järjestetään syksyllä. Nyt tammikuun alussa aloitan kevyen 12viikon dietin Markku Tikan ohjelmalla, jolla pyrin kaapimaan läskiä siten että voimatasot ei kärsisi, sen jälkeen ns plussalla hetken aikaa kun tulee SM-kisat. Niiden jälkeen luultavasti uusi kevyempi dietti, jotta painon saisi vakautettua 93-95kg pintaan josta vedättämällä alle 90kiloon. Näin siis pähkinänkuoressa tämä suunnitelma.

Uskon että yhtäläillä pystyn tekemään kovia maastavetoja -100kg sarjaan ensi vuonna, niin en pelkästään maastavedon ennätys yritysten takia halua perua tätä suunnitelmaa, vaikka olen kyllä miettinyt, että olisi hieno yrittää kehittyä sen verran, että saisi 370kg/110kg raakana.