Kuka on Euroopan kovin voimanostaja ?

Viime vuoden kisan lopulta lähes näytöstyliin voittaneelle Jonas Rantaselle on tulossa kovin mahdollinen haastajakaarti. Englannin Andy Bolton on kunnossa, monien mielestä jopa elämänsä kunnossa. Polvi on ollut nyt ehjä ja nosto kulkee paremmin kuin ennen. Penkki on kohentunut huomattavasti ja onkin parempi kuin takavuosina ja veto on aina vahva, totesi maailman kovinta maastanostotulosta huikealla 460 kilon tuloksella hallussaan pitävä Leedsistä kotoisin oleva puoliammattilainen. Bolton onnistuessaan ottaa kaikkien aikojen suurimman yhteistuloksen nimiinsä, esimerkiksi sarjalla 560-340-462,5.

Bolton ei suinkaan ole Rantasen kovin haastaja – hän tulee Suomesta !

Suhteellisen taulukon mukaan kisan jokeri voi hyvinkin olla Juha Someroja. Menestyksekkään USA:n matkan päälle ”Somppi” tähtää kauden parhaaseensa EXPOssa ja moni toivookin alle 110-kiloisen raahelaisnostajan tekevän vihdoin 1200 kilon yhteistuloksen. Cincinnattissa tehdyt 1197,5 kilon lukemat varmasti hieman kismittävät mieltä. Kisa käytiin paunoissa ja yksin matkassa olleelle Somerojalle sattui ”työtapaturma”. Päätavoite oli kaikkien aikojen kovin tilastotulos mikä myös toteutui. Huikea 1200 kilon totaali saattaisi pistää Rantasen ja kumppanit jo polvilleen.

Toinen vahva haastaja Rantaselle tulee rapakon takaa. Etelä-Carolinan järkäle Donnie Thompson laittaa kaikki 180 kiloaan huippuvireeseen ja yrittää parantaa jo nyt omissa nimissään olevaa maailman suurinta yhteistulosta. Sarja oli huikea 572,5-430-357,5 eli 1360 kiloa !

Thompson kuitenkin hävisi Somerojalle USA:ssa käydyssä maailman kovimmassa pro-kisassa pistetaulukolla mitattuna ja mielii varmasti revanssia. Tämä antaa hieman perspektiiviä siihen kuinka kova nostaja Juha Someroja on. Mannertenvälinen lentomatka ainakaan paranna Donsterin suorituskykyä. Mies on mahtava persoona ja koetamme saada vielä kisan alle hieman ennakkotunnelmia syvästä etelästä. Meni hyvin tai huonosti niin kisan päälle katsotaan John Wayne elokuva, sillä pääsee taas oikeaan tunnelmaan.

Kova on vastus mutta Jonas janoaa varmasti kolmatta perättäistä voittoa. Kilpakumppanien onnistuessa siihen vaaditaan täydellinen päivä ja yli 1300 kilon yhteistulos.  Mikäpä olisi sen huikeampaa kuin kolme 1300 tulosta samassa kisassa. Tuo hetki olisi olisi historiallinen, sillä koskaan aikaisemmin ei samalla lavalla ole nähty edes kahta huikean haamurajan rikkonutta yhteistulosta.