Helsinkiläinen Maria Juvas oli kivikovassa kunnossa viikonloppuna, kun hän voitti toisena vuonna peräkkäin Suomen Voimalajiliiton ja antidopingtoiminnan alaisen Timanttityttö™-kilpailun Hämeenlinnassa.
Kolmatta kertaa järjestetty kilpailu järjestettiin tällä kertaa Kauppakeskus Goodmanissa ja sen pisteytys oli uudistettu aiemmasta entistä enemmän fyysisiin suorituksiin painottuvaksi eli ulkokuorta arvostelevasta ”shining”-kierroksesta oli mahdollista saada 30% kokonaispisteistä kun vastavuoroisesti neljän fyysisen lajin ”toughness”-kierros toi 70% pistesaaliista.

Kehokierroksella Maria tuli toiselle sijalle kierroksen voiton mennessä opiskelijoiden voimanosto sm:t voittaneelle Saara Laineelle, joka sijoittui kokonaispisteissä toiseksi.

Toughness-kierroksella Maria kuitenkin näytti kaapin paikan kilpasisarille voittaen kolme lajia neljästä ja jakaen voiton neljännessä lajissa kokonaiskilpailussa kolmanneksi tulleen Tiina Kulmalan kanssa.

Marian suoritukset lajeissa:
Rinnalleveto+ylöstyöntö 80% kehonpainosta, maksimitoistot 2 minuutissa. 12 toistoa 45kg painolla
Maastaveto 120% kehonpainosta, maksimitoistot 2 minuutissa. 40 toistoa 67,5kg painolla.
Roikkuminen leuanvetotangossa 12 kg Bunda-nilkkapainojen kera 1min 57 sekuntia.
Lankutus voimapyörällä 10.02 min !

Kilpailun ideanikkarit, Suomen Voimalajiliiton puheenjohtaja Jyrki Rantanen ja Fitness persoona Mari Valosaari kertovat, että idea kilpailuun syntyi kun haluttiin tuoda vaihtoehtoinen kilpailu, jossa ei mitellä olemisesta ”päivä prinsessana” eli lähdettiin hakemaan luontaisen lihaksikasta naista, jolla on timantin kova suorituskyky. Ja kuten kilpailun nimikin sen jo kertoo, palkintoina on aitoja Kohinoor-timantteja.

Kuvissa Maria Juvas shining ja toughness-kierroksilla.