Paimion FPO-SM 2019 

Toisen kerran peräkkäin järjestettiin FPOn RAW-SM-kisat Paimiossa.Kisojen vetovastuun olivat ottaneet Maria Jokipalo ja Anna Khudayarov.Molemmat voimailun monitoiminaisia ja monien kisojen organisaattoreita.Järjestäjät olivat ottaneet tietoisen riskin,sillä kolmen viikon päästä on WPCn SM-kisat ja samalla näyttöpaikka MM-kotikisoille marraskuussa.Luonnollisesti tämä karsii osaanottajia vaikka tosimiehet ja -naiset osallistuvat luonnollisesti molempiin.
Perussuomalaisilla on ”Työmies Putkonen ja FPOlla Super-Työmies Iiro Jokipalo.Siinnä on ”työn raju raataja”ja All round mies,joka tekee työtunteja itsestään numeroa tekemättä.
Iiron lakoninen kommentti oli kahden kisan lähekkäisyydestä.-”Laji saa aina positiivista julkisuutta,kun MM-tason kisat järjestetään Suomessa.Mutta jotain on pielessä kun eri liitot eivät ole neuvotteluyhteydessä.Yhteistyöllä kaikkien etu paranisi”

Viellä palaan yhteen lempiaiheeseeni,eli heikkoon kisajärjestely-motivaatioon Etelä-Suomessa,kun puhutaan kolmen lajin kisoista.Laitilan Team West Coast Power järjesti hienot kisat alkuvuodesta ja Puheenjohtaja Räsänenkin suitsutti kisoja hienoksi tapahtumaksi. Turun seudulla tulee pilvin pimein vastaan kaljuja tatskakavereita kädet levällään ja testopuna poskilla.Mutta ei ne ymmärrä muusta kuin jostain räkälän penkkikisasta.
Iki-sovinistina sydämmeni vuotaa verta,kun kirjoitan nämä lauseet.Tosin isossa kirjassakin sanotaan,ettei totuus palaa tulessakaan.Jotenkin vaan on alkanut tuntua,että miespuoliset nostajat ovat jääneet evoluutiossa luoliinsa,kun tunkevat kisansa kaljakuppiloihin.Nais-duomme Maria ja Anna sentään hakevat kisapaikakseen avarat ja ilmavat  urheiluhallit.

En enempää raportoi kisan nostoista,koska Puh.joht.Räsänen varmaan tekee kisaraportin ja oli koko tapahtuman ajan läsnä.Noin yleisellä tasolla voidaan sanoa,että kisat olivat nuorten esiinmarssi.Tottakai pohjoisen hurjat Lehmusjärvi ja Pirttijärvi säväyttivät tasokkailla nostoillaan,mutta esim .Maria Jokipalo marssitti nuoriso-teaminsä Taivassalosta kisalavalle ja monta uutta nostajaa sai tulikasteensa.
Sivulta seuranneena täytyy todeta,että Maria ei ole vaikeuksista huolimatta jäänyt tuleen makamaan,vaan mennyt kohti uusia haasteita.
Vanhat konkarit Henri Vauto,Jean Routalampi,Härkä Suominen ja kump.jaksavat laittaa itsensä ennätyskuntoon SM-kisoissa.

Allekirjoittaneen ”parasta ennen”päivämäärä alkaa vääjäämättömästi lähestyä loppuaan.Pitää tunnustaa että pojanpojan Klaus Wilhelm Jalon vauvauinti kiinnostaa enemmän kuin jonkun voimailijan kertomus ”kovasta vitosesta”,jonka otti salilla.
Enkelini Pia Kristiinan huolenpito ja huipputyötä tehneen huoltaja Martti Koivusaaren kannustuksella tein pari kyykyn GPA maailmanennätystä 183 ja 187.5.Viimeinen 192.5 tuli ylös,mutta tuomarit lukeneet liikaa ”Laitilan kyykky”juttujani.
Eipä tässä suurempia jorinoita.Kiitokset viellä kisajärjestäjille hyvin junailluista skaboista ja Räsäsen suunnittelema uusi kisalava oli ehkä paras koko 39 vuotisella voimanostourallani.Oli oikein pakko peruutella Monoliftistakin kun niin hyvä pinta.

Hyvää Vappua T.Peku