Projekti 2010 

Aikanaan Markku Nevalan kanssa yhteistyössä tekemämme Projekti 2010 jäi tauolle. Syy oli Markun Suomen Voimanostoliitolta saama selvityspyyntö. Siinä uhattiin jopa kilpailukiellolla. Markku oli asiasta hieman tyrmistynyt mutta hoiti asiaa eteenpäin omalla sektorillaan.

Teemme edelleen vuosittain muutamia ”nostajilta nostajille” eli pro bono projekteja. Pyyntöjä tulee n. 10 kertaa enemmän kuin mitä voimme toteuttaa. Tämä oli yksi niistä. Vaikka treeniohjelmia ja muita konsultaatioita saa tehdä koko ajan korvaustakin vastaan niin paljon kuin ehtii, päätimme aikoinaan lähteä mukaan seuraavista syistä.

  1. Olen nähnyt niin monen lupaavan nostajan uran kärsivän tai loppuvan kokonaan selkävaivoihin ennen aikojaan. Miska Kunnari, Matias Rahtu, Jani Ihalainen, Hannu Kopola … Lista on aivan liian pitkä.

  2. RKV-86 oli aikoinaan seura jossa tehtiin mahtavaa juniorityötä. Sain itse hyviä sen aikaisilta aktiiveilta, kuten Vesa Nevalalta. Hienoa kun voi joskus antaa jotain takaisin.

  3. Saimme mahdollisuuden välittää lisää tietoa voimaharjoittelusta. Yhdestä keskeisestä ongelmasta johon pitää kiinnittää huomattavasti enemmän huomiota.

Tämä tiedoksi niille jotka ihmettelevät mihin artikkelit aikanaan katosivat. Ne oli poistettu Markun pyynnöstä. Selvityspyyntö ei sinänsä ei yllättänyt. Tässä alkaa olla tottunut jo kaikkeen.

Tarinan opetus – Nostajilla pitäisi olla aina aikaa toisille nostajille.

sakke