Yhteistyökumppanimme Toni Koskinen teki uransa parhaan vuoden. Seuraavassa lyhyt analyysi miksi ja miten:

Vuosi 2009

Yleiskatsaus

Kokonaisuutena vuosi oli menestyksen puolesta paras tähän mennessä.

Saavutukset 2009:

Hyvinkään mestaruus,
Suomen mestaruus,
Rikosseuraamusalan mestaruus (raw),
MM-pronssi,
Suomen ennätys 272,5 kg,
EM-hopea,
Viranomaisammattikuntien mestaruus (raw)

Alkupuoli vuodesta meni hyvin MM-kisoihin asti. Kesä – Heinäkuussa työhommat sotkivat valmistautumisen EM-kisoihin ja rinta revähti vielä kolme viikkoa ennen kisaa. Tuloksena kuitenkin hopeaa kohtuullisella tuloksella. Loppuvuodesta oli tarkoitus nostaa vähän raw penkkitulosta, mutta pitkät flunssat haittasivat treeniä.

Tulokset ja tulosparannus

Kisaennätys parani viisi kiloa. Kisanostot olivat varmempia kuin viime vuonna.

Miten treeni muuttui aikaisempiin vuosiin verrattuna?

Jaottelu nopeus- ja voimapäiviin. Nopeusvoimaharjoittelu lisääntynyt. Toistomäärät pääliikkeissä vähentynyt. Huoltava treeni lisääntynyt. Kumien käyttö on lisääntynyt huoltavissa ja nopeustreeneissä.

Tavoitteet 2010

Päätavoitteena olla vahvempi ja nopeampi. Tuloksellisesti tavoitteena 220 kiloa raakapenkki ja 280 paitapenkki.

Mikä toimi?

Treenit MM-kisoihin onnistui hyvin. Sain treenata pitkän jakson terveenä ja kovaa.

Mikä ei?

Kesä – Heinäkuun treenit meni pilalle työhommien takia. Tein paljon pitkiä päiviä ja yövuoroja, joiden takia rytmit meni aivan sekaisin. EM -kisojen jälkeen treenasin vähän miten sattuu ilman varsinaisia tavoitteita ja lisäksi syksyn aikana oli pitkä flunssa ja kaksi kertaa keuhkoputken tulehdus.

Mitkä tuotteet ovat auttaneet kehitystä?

Penkkipunnerrus- kirja: tätä tulee selailtua aika ajoin ja aina siitä saa jotain ideoita treeniin. Hyvä tietopakkaus kaiken tasoisille treenaajille.

APT kyynärtuet: näiden avulla olen saanut uutta tehoa ojentajatreeneihin. Ilman näitä jäisi monet ojentajapunnerrukset tekemättä.

Vuosien varrella on tullut testattua kaikenlaisia lisäravinteita, mutta viimeisen parin vuoden aikana Skipin lisäravinteet ovat tehneet minuun parhaan vaikutuksen. Eniten käytössä on ollut palautusjuomana Top Fuel terästettynä kreatiinilla ja glutamiinilla, vitamiineista käytössä on mm. Mega Pak, Mega Force ja multimineraalit, lisäksi eri valmistajilta kalaöljyjä, C-ja B-vitamiineja. Viime aikoina on tullut käytettyä myös jonkin verran Activlabin tuotteita.

Titan Super Katana: Parempi kuin edellinen Katana. Helppo pukea, helppo nostaa, runsaasti säätövaraa, kestävä ja luotettava penkkipaita.

Tiimin hyödyt

On ollut mahdollisuus tutustua uusiin tuotteisiin. Päiväkirjan avulla on saanut näkyvyyttä ja se on helpottanut sponsorien saantia.

Kiitos

Sakke ja Virpi, Hyvinkään Kehonrakentajat, Hyvinkään kaupunki, Eikka, Reiska, Pekka, Tmi Reissuherkku, Hyvinkään puutavara, Riihimäen lukkohuolto, Meira Nova, Rautajokela. Lisäksi kiitokset kuuluu kaikille huoltajille, kisajärjestäjille ym. puuhamiehille joiden ansiosta hommat pyörii.

Toni Koskinen