Westside 2011

Viimeisten kymmenen vuoden aikana harjoittelu jossa treeni jaetaan dynaamisiin ja maksimivoimapäiviin, on noussut yhä kovempaan suosioon. Treenisysteemeistä keskustellaan jatkuvasti ja jokaisella näyttää olevansa omansa. Toiset tuovat tuloksia jo kahdeksan viikon aikana ja jotkut jopa kolmessa viikossa.

Usein kysytään mihin ”systeemiin” tai metologiaan Westside perustuu. Ei mihinkään. Westside hyödyntää kaikkia kolmea perusmetodia tehokkaasti ja on samalla yhdistänyt venäläisten ja bulgarialaisten nostajien harjoittelun parhaat puolet ainutlaatuisella tavalla joka sopii paitsi voimailulajeihin myös kaikkeen urheiluun missä voimantuotolla on minkäänlaista merkitystä.

Haastajia on aina ollut ja toivottavasti tulee olemaan. Westside nimittäin elää haastajista ja kilpailusta. Big Iron voimanostossa ja Bill Carpenterin tiimi sekä Metal Militia penkkipunnerruksessa antoivat jonkin aikaa kunnon vastuksen mutta eivät ole enää pystyneet vastaamaan kilpailuun. Westsidella on jo kaksi nostajaa saavuttanut 2800 paunan yhteistuloksen ja kolmas on tulossa vielä tänä vuonna. AJ Roberts, Dave Hoff ovat tehneet 2825 ja 2805 ja juuri 2750 paunaa ( 1240 kiloa ) tehnyt Jake Anderson on yksi potentiaalisimmista näkemistäni nostajista. Vertailun vuoksi mainittakoon että USA:ssa kukaan muu ei ole tehnyt 2800 paunaa vuoteen ja että Jonas Rantasen paras noteeraus paunoissa on 2799.

Usein ajatellaan että nostajat ovat niin lahjakkaita että tulokset tulevat kuin itsestään. Ei voisi osua enempää harhaan. AJ Roberts pääsi reilu 1030 kiloon Brent Mikesellin kanssa. Poljettuaan vuoden paikallaan oli edessä muutto Columbukseen minkä jälkeen tulos on parantunut jo reilun varttitonnin. Mikä parasta, lisää on luvassa … Jake Anderson on parantunut ennätystään 880 kilosta 1240 alle kahdessa vuodessa mitä voidaan pitää jo jonkinlaisena ennätyksenä.

Harjoittelulla voidaan saavuttaa kolmenlaisia tuloksia:

  1. välittömiä joita nähdään jo muutaman viikon ja jopa muutaman päivän jälkeen

  2. pitkän aikavälin tuloksia jotka tulevat aikaisintaan 8-10 kuukauden, usein 12-18 kuukauden harjoittelun jälkeen.

  3. pysyviä tuloksia jotka tulevat aina kun jokin metodi tai menetelmä otetaan käyttöön.

Usein huomio kiinnitetään vain ensin mainittuun mutta huomataan parin kuukauden päästä että tämä ei toiminutkaan. Westsidella asioita testataan vuosi ennen kuin voidaan sanoa toimivuudesta mitään. Olipa sitten kyseessä uusi laite, tanko tai muutos harjoittelussa. Kaikkea edellä mainittuja on työn alla nytkin.

Treenissä keskeisin asia tällä hetkellä on volyymin merkitys ja sitä onkin nostettu merkittävästi. Yksi tulos tästä on kolme uutta 800 paunan penkkipunnertajaa. Brandon Lilly, Travis Bell ja Jake Anderson rikkoivat rajan vapun aattona. Travis Bell painoi vaa`alla 116 kiloa.

Muutettuaan Columbukseen nostajilta vie noin 10-12 kuukautta päästä sisälle systeemiin. Tämä aika menee silloin kun harjoitellaan paikan päällä. Ei siis ihme että Simmons ja salin nostajat nauravat nostajille ja valmentajille jotka sanovat tietävänsä ja hallitsevansa Westside treenin eivätkä ole käyneet paikan päällä kertaakaan. Silti jokainen joka salille vaivautuu saa Louielta ohjeita ja vastauksia kysymyksiin, siitä ei tingitä koskaan. Ohjeita saa jopa puhelimessa. Tälläkin visiitillä huomasin Louien vastaavan soittopyyntöön ja neuvovansa tunnin nostajaa puhelimessa omalla ajallaan ja omaan laskuunsa. Tällä odottamaan joutui kiinteistönvälittäjä.

Westsidella nostajien velvollisuus on auttaa toisia nostajia. Jokaisen tulee oppia analysoimaan omaa harjoitteluaan ja myös valmentamaan toisia. Yhtä usein lähtöpassit ovat tulleet siitä että nostajalla ei ole mitään annettavaa treenikavereilleen kuin henkilökohtaisen kehityksen puute. Westsidella kaikkien ensisijainen tavoite on nostaa heikoimpia nostajien tulostasoa ylöspäin. Tämä on poikkeuksellista, useimpien salien ja tiimien keskittyessä huippujen ympärille Westside pyrkii aina nostamaan heikoimpia jäseniään.

Kukaan ei myöskään ole kuningas, ei ainakaan kauaa. Greg Panoran ura oli ohi samana päivänä kun hän lähti salilta ja AJ Roberts, Dave Hoff ja Jake Anderson saavat vielä joku päivä huomata uuden tulokkaan ajavan heidänkin ohi. Niin kauan kuin he Westsidella treenaavat.

Lisää asiaa Westsidelta kesän 2015 aikana, painavaa asiaa.