Super Katana palautteet

Titanin uusi paita on saanut mahtavan vastaanoton. Seuraavassa oma tiivistelmäni omista kokemuksista ja asiakkaiden palautteista sekä parin tiimiläisen vaikutelmia.

Super Katana eroaa standardi Katanasta seuraavasti:

 • suurempi kaula-aukko
 • leveä ja vahvempi kaulapanta


Yleisimmät palautteet:

 • koko = +1 koko normaali Katanaan
 • helppo pukea
 • helppo nostaa, vakaa liikerata
 • gansteri-paita” – ei aloittelijoille

Saken kooste:

Sain viime vuonna penkkipunnerrukseni uusiin ennätyksiin oltuani jumissa 11 vuotta. Miten, siitä enemmän nostovarustemanuaalissa. Olen itse nostanut viime kisat kahdella eri paidalla:

 1. Katana A/S 1-kankainen koko 42
 2. Katana A/S 2-kankainen NXG Original koko 44

Tavallinen IPF Katana on samassa kunnossa, sitä ei ole muunneltu mitenkään. ”Tuplasta” on otettu hihansuista sisään 4-8mm. Oikeasta kädestä puolet enemmän kuin vasemmasta joka on lähes terve.

Käytän hyvin vähän hihakierteitä ja kaulustakin vedetään alaspäin maltillisesti.

Minulle sopii parhaiten koon 44 Super Katana. Se on helppo pukea ja sitä voi säätää riittävästi. Samoilla ”asetuksilla” koko 44 Super Katana vastaa minulla koon 42 normaali Katanaa.

Moni varmasti ihmettelee mitä sarjan 75 kiloa nostaja tekee koon 44 paidalla kun monet sarjaa ylempänä vetävät päälle koon 42 paidan. Saan paidan perusasetuksilla siten että 190 koskee rintaan ja pienillä ”ruuvauksilla” niin että vasta 220 tulee alas. Arvioisin että säätövaraa riittää 30-40 kiloa yli voimieni.

Yleensäkin, suurin osa ongelmista mitä olen havainnut paidasta johtuvat siitä että yritetään pukea liian pientä paitaa ylle:

 • kankaasta venytetään jousto pois
 • liian pieni rintapaneeli aiheuttaa olkapäävaivoja
 • luonnoton liikerata
 • ongelmat laskuvaiheessa
 • kaula- ja rintarangan kiputilat

Paita oli päällä yhdessä treenissä ja WABDL World Cup kisassa jossa nostin ennätykseni 212,5.

BullFarm:

Jani Ihalainen BullFarmilta totesi 1-kankaisen, IPF hyväksytyn Super Katanan haastavan pro-paidat pitkälle yli 300 kilon painoihin. ”Puolueessa” on viety paidan viritys aivan huippuunsa ja havaittu Super Katanan osalta parhaat tulokset saatavan silloin kun otetaan yksi koko normaali Katanaa suurempi.

Janne Pöykiö:

Mielestäni Super Katana on kovempaa ja karheampaa kangasta kuin aikaisemmat Katanat tai muut Titanin paidat. Minulla tämän huomasi jo paitaa pukiessa eli muovipussit tai paidan päällevetosukat tulevat todella tarpeeseen ellei sitten halua pientä SM (en tarkoita suomen mestaruus) leikkiä jo paidan päälle laitto vaiheessa.

Paidan kaulus on todella jämerä…panta on ainakin 2-3 kertaa paksumpi kuin perus Katanassa. Kaula-aukko on suurempi eli se antaa mahdollisuuden nostaa ns. ”paita kurkulle viritettynä” vaikka todellisuudessa panta ei vielä ole kurkulla. Super Katanalla on mahdollista ottaa pienemmällä raudalla varmoja nostoja eikä tarvitse lähteä kisaan ”kaikki tai ei mitään” ajatuksella.
Ja tietenkin paita on miellyttävämpi nostaa kun ei tarvitse miettiä meneekö aatamin omena halki vai ei kun panta painaa kurkku niin peevelisti…Tiedätte varmasti tunteen…Nyt se tunne on historiaa. Alla paidan viritys 240 kiloon:

Super Katana on helppo nostaa. Viritys mahdollisuuksia on monta kertaa enemmän kuin perinteisissä Titaneissa. Selkäpuolelta kun nostaa kaulusta niskaan ja sitten kaulalta pantaa alas niin panta liikkuu niin alas, että voimia sitten kyseisten rautojen ylös nostamiseen tarvitaan hieman reippaammin..Eli enää normaalikokoisesta paidasta ei ns. viritys mahdollisuudet lopu kesken. Ennemmin loppuu miehestä ruuti tai yläpää nostaa. Näillä säädöillä otetaan 200:

Ja tässä oli vain kauluksen osuus…Mielestäni hihojen kierre on hieman suurempi kuin vanhan Katanan. Lisäämällä kierrettä jo pukemisvaiheessa on varmaa että tarvitaan todella paljon rautaa jotta painot tulevat rintaan. Se voi olla vaikeaa ns. IPF säännöillä ( rauta menee mahalle ) mutta kierteellä + kauluksella tulee valtava potku rinnasta / mahalta.
Eli suosittelen paitaa myös PRO puolen kavereille koska kovalla tai jopa hieman vähemmän kovalla virityksellä ja laskulla hieman mahalle PR:ät paukkuvat!

Hihassa on mielestäni vielä sellainen positiivinen asia, että hihansuu ei ole ns. pantamainen ja inhottavasti kiristävä niin kuin ennen muinoin kun tiukan paidan hihan suuta tekivät hauiksen alapään kohtaan todellisen kiristys siteen ja sormet olivat jo tokassa lämppäri nostossa sinisenä.
EI pantamainen hihan suu mahdollistaa verenkiertämisen jopa sormissa saakka.

Mielestäni paita on järein mitä on koskaan IPF puolelle tehty. Minun tuntuma on että paita alkaa toimia vasta suuremmalla painolla ja muutaman treenin jälkeen.
Paita ei mielestäni sovi ensimmäiseksi paidaksi vaan jo hieman pidemmälle kehittyneiden ja paitanostoihin perehtyneille.

Jani Murtomäki:

Itse olen käyttänyt pelkästään Super Katanaa tämän vuoden kilpailuissa. Kyynärpääleikkauksen jälkeen penkkikunto ei ole ollut vielä entisellään, mutta silti olen jo päässyt tällä IPF paidalla hätyyttelemään samoja rautoja kuin aiemmin käyttämälläni pro tupla paidalla. Super Katanalla pystyn ottamaan helposti kaulus ylempänä aloituspainona vaikka 340 kg ja pystyn kauluksesta säätämään paitaa tarvittaessa niin, että 400 kg on tiukka saada rintaan. Paitaa on saatavana kahdella eri hihamallilla; normaalisti taitettuna ja extra-hihalla, jossa hiha on 2 cm pidempi,eikä hihassa ole taitosta ollenkaan. Itse tykkään extra hihalla olevasta paidasta enemmän koska hihan suun saa paremmin tarttumaan ihoon kun kääntää kierrettä.
En kumminkaan suosittelisi Super Katanaa ihan aloittelijalle. Jos nostat liitossa, joka sallii vain yksikankaiset penkkipaidat ja paitanostaminen on hyvin hallussa, niin Super Katana on ainoa vaihtoehto penkkipaidaksi, jos haluaa saada parhaat tulokset, eikä halua antaa muille tasoitusta varusteissa. Tuplakankaiset paidatkin sallivissa liitoissa yksikankainen Super Katana on monille nostajille parempi vaihtoehto kuin tuplapaita. Lyhyesti sanottuna Titan Super Katana on paras paita, mitä itse olen ikinä käyttänyt – mukaan lukien kaikki pro-paidatkin, mitä olen aiemmin käyttänyt.

Tässä vielä tiivistettynä mietteitä paidasta:

– paidan säätömahdollisuudet todella hyvät
– todella järeä kaulapanta
– kankaan lujuus ja potkun antaminen aivan omaa luokkaansa. Tarttuu myös hyvin ihoon kiinni
– helppo nostaa, kaulusta nostamalla pystyy laittamaan ns. varmat aloituspainot ja sitten kaulusta laskemalla pystyy paidan jäykkyyttä säätämään todella paljon
– hihoissa kierre valmiina. Tarvittaessa kierrettä voi laittaa itse vielä lisää, mikä tekee paidan vielä jäykemmäksi
– hihat rintapaneelissa, mikä on hyvä asia. Auttaa noston ylös asti
– paita kestää todella hyvin, ei tarvitse pelätä paidan repeämistä, eikä potku häviä paidasta useammankaan kisan ja treenin jälkeen
– monelle nostajalle parempi vaihtoehto pro puolella kuin tupla paita
– yksikankaisista paidoista Super Katana on aivan omaa luokkaansa, eikä muilta valmistajilta löydy paitaa, josta pystyisi edes puhumaan samana päivänä kuin Super Katanasta
Janne Hakala:

Tänään oli koeajossa uusi Super Katana, siitä on jo aikaa kun olen viimeksi uudella paidalla nostellut.
Kun paita puettiin päälle niin ensimmäiset alas laskut olivat tuskallisia,mutta kyllä se paita antoi sitä pikku hiljaa periksi ja nostot olivat mielekkäämpiä.

Sen jälkeen kun nostot tulivat rintaan helposti tulivat ne myös ylös. Tanko laskeutui juuri oikeaan kohtaan rinnalle. Siitä tanko tuli ylös kuin raiteita pitkin varmasti.

Paitaan ei tehty minkäänlaisia virityksiä vielä,mutta kyllä niitä hurjasti tästä paidasta löytyy.
Kaula-aukko on kyllä ISO. Odottelen innolla miten paita käyttäytyy kunhan se "viritellään" hieman, joukkue SM kisassa näemme sen.

Tässä tiimiläisten palautteita tämän hetken puhutuimmasta penkkipaidasta. Mikä on sinun mielipiteesi ? Otamme mielenkiinnolla kaikenlaisia palautteita vastaan.