VOIMALAJILIITON ALUEKILPAILUT ENSI VUONNA SM-KARSINNOIKSI
 
Suomen Voimalajiliitto järjesti tänä keväänä ensimmäistä kertaa alueelliset mestaruuskilpailut Etelä-, Länsi-, Itä- ja Pohjois-Suomelle. Tapahtumapaikkoina toimivat CrossFit salit Routa (Oulu), Kuopio, Ilves (Hämeenlinna), Turku East ja kilpailut saivat hyvin positiivista palautetta ja ne toimivat estradina usean uuden kilpailijan esiinmarssille lajin pariin. Tapahtumissa nähdiin myös lukuisia SE-tuloksia.

Vuonna 2019 aluekilpailut toimivat karsintoina Voimalajiliiton SM-kilpailuihin – jokaisen sarjan voittaja jokaisesta karsinnasta saa finaalipaikan. Lisäksi kaikki karsintojen tulokset laitetaan yhteen ja kunkin sarjan 2 parasta, jotka eivät ole saaneet suoraa finaalipaikkaa pääsevät mukaan tulosten perusteella. Jokaisessa karsinnassa suoritukset ovat identtiset ja siten vertailtavissa kokonaislistaan.
Karsintajärjestelmän luontiin on useita syitä:
1. Finaalin arvo kasvaa ja suoritusten painot ja vaativuus saadaan tasolle, johon parhaat kykenevät.
2. Karsinta-kilpailut madaltavat kynnystä lähteä kilpailemaan, koska pienemmät salikilpailut eivät aiheuta samanlaista henkistä painetta kuin suuremmat SM-kilpailut.
3. Lajin ja kilpailijamäärien kasvaessa pystytään halliitsemaan SM-kilpailun kestoaika inhimillisenä niin urheilijoiden, kuin katsojienkin silmissä.
Karsintojen aikataulut ja alustavat lajit julkaistaan syksyn aikana. 2019 SM-finaali käydään Turun Messukeskuksessa järjestettävien Turun messujen yhteydessä, joissa viime kerralla oli yli 18 000 kävijää.
 
Vuoden 2018 SM-kilpailut ovat siis viimeiset ns. vapaat kilpailut, joihin voi ilmoittautua kuka tahansa Voimalajiliiton jäsen, jolla on ollut antidopingsopimus voimassa vähintään 3 kk ennen kilpailua. Kuluvan vuoden SM-kilpailut järjestetään niin ikään Turun Messukeskuksessa Luomu- ja Liikuntamessujen yhteydessä lauantaina 18.8.2018 (messut klo 10-18 ja kilpailut alkavat klo 11). Tapahtumaan on yleisölle vapaa pääsy ja ilmainen pysäköinti. Kilpailun juontajana toimii Mari Valosaari ja illan jatkoilla esiintyy stand-up koomikko XL Sami.
Linkki messukeskuksen sivuille.
 
Kuvassa -65kg sarjan Suomen- ja Maailmanmestari Sari Paukkunen. Kuva © Suomen Voimalajiliitto