Toni Koskinen jatkaa voittokulkua

Penkkipunnerruksen Euroopan mestari Toni Koskinen jatkaa hienoja esityksiään. SM-kisan voitto irtosi reilulla erolla ennen kilpakumppaneita. Ainoastaan SE paino 268 jäi välille. Koskinen on niitä miehiäö jotka antavat suoritustensa puhua puolestaan, hän ei turhia jaarittele eikä spekuloi vaan keskittyy treenaamiseen.
Tässä Tonin mietteitä kisasta ja tulevista tavoitteista:

Kuinka harjoittelu kulki ennen kisaa ?

Treenit on mennyt mielestäni kohtuullisen hyvin. Viime vuonna treenasin penkin keskimäärin kolme kertaa viikossa. Tämä tuotti tulosta, mutta palautuminen jäi liian vähäiseksi. Nyt muutin treenin niin, että teen vain kaksi penkkitreeniä viikkoon. Toinen treeni painottuu enemmän ojentajiin ja toinen rintaan.

Vastasiko kisa odotuksiasi ?

SM kisasta minulla oli tavoitteena mestaruus ja maajoukkuepaikka. Olen tarkoituksella säästellyt itseäni, ettei paras kunto tulisi esiin vielä näissä kisoissa vaan myöhemmin arvokisoissa. Ennen kisoja minua kiusasi pari viikkoa pieni flunssa ja viisi päivää ennen kisaa iski oksennustauti. Paino tippui vajaat kolme kiloa enkä saanut sitä juurikaan nostettua enää kisaan. Itse kisassa kroppa kuitenkin toimi yllättävän hyvin. Alhaisempi kehonpaino (96,8kg) vaikutti varusteisiin huomattavasti. Lämmittelyssä otin 46 koon Katanalla 220 rinnasta kun yleensä samalla paidalla vasta 245 tulee rintaan. Ensimmäinen kisanosto oli 245 kiloa ja se tuli helposti ylös, mutta kädet notkahti hieman kun nosto oli jo valmis. Toiseen nostoon 44 koon Katana, joka ollut minulla käytössä jo monet kisat. Rautaa 257,5 kiloa ja puhdas nosto 3-0. Tavoitteet oli nyt saavutettu ja näytti ettei kukaan uhkaa voittoa niin laitoin viimeiseen SE raudat 268 kg. Tällä kertaa ei enää paukut riittänyt.

Mikä on seuraava tavoitteesi ?

Seuraava isompi kilpailu on penkin MM-kilpailut Luxemburgissa 27.-30.5. ja sieltä tavoitteena mitali.

Onko odotettavissa isoja muutokjsia harjoitteluun tai muuhun siihen liittyvään ?

Treenit tulee pysymään ainakin lähellä samaa kuin tähänkin asti. Seuraavaksi pitää hommata uusi Super Katana paita ja alkaa opettelemaan sillä nostoa. Aion edelleen tehdä penkkitreenejä kaksi kertaa viikossa + jalat ja keskikroppa 1-2 kertaa viikossa. Tällä hetkellä kunto tuntuu ihan hyvältä. Kropasta ei ole otettu vielä kaikkea irti, ei ole vammoja eikä kolotuksia missään ja muutenkin tuntuu, että on tehty paljon asioita oikein vaikka parantamistakin aina löytyy.