Dave Tate – voimailun visionääri

Dave Tate on tunnettu hahmo voimailun parissa. Hänet muistetaan erityisesti ajasta jonka hän treenasi Westside Barbell Clubilla. Viime vuosien aikana hän on tullut enemmän ja enemmän tunnetuksi yrityksestään Elite Fitness Systemsistä joka on viimeisen kymmenen vuoden aikana laajentunut yhdeksi johtavista yrityksistä voimaharjoittelun alalla.
Dave on yksi värikkäimmistä hahmoista salilla joiden kanssa olen koskaan treenannut. Uskokaa huviksenne että vuosien varrella on vastaan tullut melkoisia persoonia. Alla miehen mietteitä reilu viiden vuoden takaa …

Kuinka aloitit voimanoston ?

Isäni tunsi Tom Davisin, joka harjoitteli Findlayssa voimaharjoitteluun keskittyneellä salilla. Pääsin mukaan harjoittelemaan yksityiselle salille jossa suurin osa asiakkaista kilpaili voimanostossa. Aloitin 13-vuotiaana harjoittelun ja menin kisoihin vuotta myöhemmin. Olin todella onnekas päästessäni kokeneempien nostajien opastukseen heti alusta alkaen.

 

Harrastitko mitään muita lajeja ?

Kyllä. Kilpailin painissa ja jenkkifutiksessa mutta mikään ei vetänyt vertoja voimanostolle. Olipa ohjelma muissa lajeissa minkälainen tahansa, löysin aina aikaa käydä salilla. Kilpaileminen voimanostossa oli hankalaa silloin kun muissa lajeissa oli kisakausi menossa. Treenasin kuitenkin kovaa koko ajan.

 

Mikä oli ensimmäinen kisasi ?

Zanesville Open, muistan sen kuin eilisen päivän. Se on samanlainen asia kuin seksi, ensimmäinen kerta ei unohdu koskaan. Silloin kisat käytiin vielä vanhanaikaisella systeemillä jossa nostajat kävivät lavalla tangon kuormituksen mukaan, ei siten kuin nykyisessä round-systeemissä. Nostin kaikki kyykkyni peräjälkeen, en ollut siinä erityisen vahva. Nostin 400 paunaa joka lajissa, kyykyssä penkissä ja vedossa. Sijoituin toiseksi viimeiseksi sarjassani jossa oli yli 30 nostajaa. Jäin kuitenkin koukkuun, muistan kuinka pääsin keskustelemaan Matt Dimelin, Dave Waddingtonin, John Florion ja monien muiden huippujen kanssa. He kaikki kannustivat minua ja neuvoivat harjoittelussa.

Louie Simmons antoi minulle puhelinnumeronsa ja sanoi että voin soittaa koska vain. Näin läheltä minkälaisia rautoja nämä miehet liikuttelivat ja paloin halusta tulla samanlaiseksi nostajaksi kuin he. Tunnelma oli aivan toista luokkaa kuin missään muussa lajissa.

 

Mitkä ovat parhaat tuloksesi ?

Jalkakyykky 425 kiloa, penkkipunnerrus 275 kiloa ja maastanosto 335 kiloa.

 

Minkälaisia tavoitteita sinulla on nostajana ?

Pyrin opettamaan ja kouluttamaan nostajia sekä kannustamaan heitä vuosien kokemukseni avulla. Minulla on ollut tähän mahtava tilaisuus koska pystyin yhdistämään intohimoni sekä työni elämäntavaksi.

 

Kuinka voimanosto on mielestäsi muuttunut viimeisten vuosikymmenien aikana ?

Tämä nostaa monet lukijat takajaloilleen mutta sanon silti että laji ei ole muuttunut paljoa. Runko on edelleen sama, kysymys on edelleenkin yksittäisten nostomuotojen ja sitä kautta yhteistuloksen parantamisesta. Tämä haaste on aina sama, liitoista, varusteista tai sääntötulkinnoista riippumatta. Nostajien kanssa keskustellessani tämä asia usein unohtuu, kaikilla on omat mielipiteensä.

Tulin lajin pariin samaan aikaan penkkipaitojen kanssa. Varusteet ovat muuttuneet vuosien aikana kovasti ja liittoja tulee ja menee. Nykyisin järjestetään paljon penkkipunnerrus ja penkkipunnerrus ja maastanostokisoja.

Tätä kautta myös harjoittelu on parantunut entisestään. Suurin syy tähän on tieto. Opin itse paljon huipuilta jo nuorena. Pääsin harjoittelemaan Westside Barbell Clubilla Louie Simmonsin ohjauksessa. Tein paljon virheitä mutten koskaan samoja kuin he koska niistä varoitettiin etukäteen.

Tämä sama käytäntö on edelleen voimassa ja se on myös yksi yrityksemme keskeisiä tavoitteita. Tämä tekee voimanostosta maailman parhaan lajin.

 

Entä mitkä ovat mielestäsi suurimmat muutokset voimanostossa tällä vuosituhannella ?

Monet sanoisivat varusteiden parantumisen mutta olen eri mieltä. Nostajien taito nostaa varusteilla on kehittynyt. Pidit siitä tai et, tämä taito on tärkeä tekijä voimanostossa nykyään. Voimaa tarvitaan aina mutta varusteet on hallittava, muuten häviät jollekin itseäsi heikommalle. Tässä on kaksi puolta. Toinen on se että taidolla voi voittaa itseään vahvemman nostajan, tämä tekijä on yhteinen melkein joka lajissa. Saman asian voi kääntää toisin päin, vahvempi nostaja häviää.

Eräs muutos on ollut rahapalkintojen tulo voimanostoon. Tämä on hyvä ja kehitys jatkuu niin kauan kuin sponsorit saavat rahoilleen vastinetta.

Edelleenkin voimanostossa on kysymys samasta asiasta, suuremmista raudoista.

 

Mitä ajattelet rahapalkinnoista voimanostossa ?

Olen nähnyt molemmat puolet asiasta. Nostajat ja promoottorit haluavat lisää rahaa sponsoreilta, mikä on hienoa. Hienoa että nostajat saavat taloudellista korvausta suorituksistaan mutta raha ei kasva puissa. Sponsoroinnin kohteet tulisi valita tarkkaan, kuluttaminen ja ansaitseminen ovat kaksi eri asiaa.

Monet tekevät tätä sydämestään ja ovat tyytyväisiä jos saavat edes omansa takaisin. Ne jotka eivät ole lajissa mukana odottavat sijoitukselleen vastinetta ja tuloksia. Silloin kun raha tulee mukaan, tulee myös business. Kuka sijoittaa rahaa ilman tietoa siitä milloin ja miten se alkaa tuottaa ? Minusta rahapalkinnot nostajille ovat hieno asia, mutta systeemin pitää muuttua. Nykyään tulee puhelinsoittoja eikä minulla ole aavistustakaan kuka soittaja on ja mitä hän saavuttanut. Toiset odottavat että selaan vanhoja PLUSA lehtiä ja katson sieltä heidän saavutuksensa.

Itse yrtitämme muodostaa sponsoroitavien urheilijoiden kanssa eräänlaisen ”liikesuhteen”. Sitä kautta pystymme auttamaan heitä enemmän ja saamaan samalla vastinetta ja jatkuvuutta. Pystymme auttamaan heitä saamaan lisää julkisuutta. Yhdysvalloissa on noin 20 000 voimanostajaa mutta sivujamme lukee kuukausittain yli 800 000 ihmistä. Toiset kumppaneistamme ovat saaneet tarjoamamme julkisuuden avulla uuden ammatin alalta.

 

Järjestit takavuosina itsekin kisoja, entä jatkossa ?

Olen niin kiireinen ettei aika riitä mitenkään.

 

Viime vuosina tulostaso on noussut valtavasti. Missä menee raja ?

Ei missään. Mielestäni kenenkään ei pitäisi asettaa mitään rajoja. Tulostaso nousee joka puolella ja sitä on hieno seurata.

 

Sinulla on takana yli 10 vuotta Westsidella. Missä tapasit Louien ensi kerran ?

Kuten alussa mainitsin, ensimmäisissä kisoissani. Tapasimme vuosien varrella monissa kisoissa ja hän kyseli miten treeni kulkee antaen samalla muutamia neuvoja. Vaikka olin vasta juniori hänellä riitti aikaa ohjaamiseeni. Aloin soitella hänelle säännöllisesti. Sitten kun rintalihakseni repesi, Louie tuli ja sanoi että urani loppuu lyhyeen, ellen muuta treeniäni ja pian. Se oli vuonna 1991. Heti rintalihaksen leikkauksen jälkeen muutin Columbukseen ja aloin treenaamaan Westsidella. Vuotta myöhemmin tein viikonloppuretkiä kerran kuussa ja muutin lopullisesti Columbukseen 1993.

 

Mitä ajattelit ensin hänen ideoistaan ?

Suoraan sanottuna vihasin niitä. Olin nostanut mestariluokan tuloksen ja minulla meni ihan hyvin itsekseni. Opiskelin CSCS tutkintoa varten ja sain paljon tietoa sitä kautta. Louien ajatuksissa ei tuntunut olevan mitään järkeä joten olin aluksi aivan eri linjoilla. Sanoin treenikavereilleni että älkää tehkö noin, luulin että mies oli päästään vialla.

Myöhemmin huomasin että olin opiskellut aivan väärää materiaalia ja kaikki USA:ssa oleva tieto voimaharjoittelusta oli ajastaan jäljessä.

 

Mitkä olivat suurimmat muutokset ?

Kaikki muuttui. Aluksi minun piti nostaa kehonpainoa. Toinen merkittävä muutos oli jako dynaamisiin ja maksimivoimapäiviin. Mikään ei ollut enää kuin ennen.

 

Minkälaista oli treenata Westsidella ”tavallisiin” saleihin verrattuna ?

Olin aina treenannut pienillä hc saleilla joissa keskityttiin voimanhankintaan. Siltä osin muutos ei ollut suuri. Olin aina myös pyrkinyt hakemaan treenikavereita jotka ovat minua vahvempia. Se pakottaa treenaamaan koko ajan täysillä jotta olisit paras.

No, Westsidella en ollut paras koskaan joten tiedän että se on paras paikka treenata voimanostoa edelleenkin. Salina Westside on samanlainen kuin monet muutkin, nostajat, valmennustyö ja ilmapiiri tekevät eron.

 

Monet puhuvat kovasta paineesta Westsidella treenatessa ?

Ne jotka puhuvat siitä eivät huomioi että tuo paine tulee heistä itsestään. Ilmapiiri on kilpailullinen. Halusin itse nähdä että nostajat tulevat paremmiksi kuin minä itse koska silloin tulisin myös itse paremmaksi nostajaksi.

Westside on voimanostosali. Siellä ei ole kysymys jäsenistä tai vain nostelemisesta. Sinne mennään kehittymään ja parantamaan tuloksia ja se vaatii intensiivisyyttä, kuria ja tunnollisuutta. Westsidella treenaaminen on otettava vakavasti, se ei ole mikään harrastus. On totta että siellä on painetta, mutta niinhän on jokaisessa lajissa.

 

Tiedän että voisit listata kymmeniä mutta nimeä viisi tärkeintä asiaa mitä olet Louielta oppinut ?

    1. Tärkein asia on sellainen millä ei ole mitään tekemistä treenin kanssa. Anna takaisin kaikki mitä olet lajilta ja muilta nostajilta saanut. On paljon ihmisiä jotka ovat auttaneet minua eteenpäin, mutta eivät koskaan ole pyytäneet mitään vastineeksi. He auttoivat ja jakoivat tietoa koska se on oikein. Siksi julkaisemme itsekin yli 200 artikkelia ja vastaamme vähintään 10 000 kysymykseen ilmaiseksi.
    2. Hakeudu seuraan jossa on itseäsi kovempia nostajia. Voit oppia paljon ja he motivoivat sinua treenaamaan kovemmin.
    3. Tiedosta dynaamisen metodin merkitys ja arvo. Minulle tällä asialla oli suurin merkitys.
    4. Vahvista heikkouksiasi.
    5. Opi kuinka hyödyntää tuloksellisesti maksimivoima metodia.

Voisin nimetä paljon muita asioita muta nämä ovat tärkeimmät. Louien kanssa ei ole tärkeintä mitä olet oppinut vaan se mistä olet jäänyt paitsi. Jätän lukijoiden mietittäväksi mitä tämä tarkoittaa.

 

Millaista oli treenata Matt Dimelin kanssa ?

Voisin puhua tästä loputtomiin. Hän oli yksi suurimmista syistä miksi päätin muuttaa Columbukseen. Hän auttoi minua paljon ja oli mahtava treenikaveri. Hänellä oli mahtava draivi ja intensiteetti ja hän osasi myös valmentaa. Minulla on pelkkää hyvää sanottavaa Matt Dimelistä ja häntä kaipaavat monet vieläkin.

 

Monet puhuvat Westside treenistä mutta treeni Westsidella muuttuu koko ajan ?

Totta, koko ajan. En enää treenaa siellä mutta kirjoitin juuri artikkelin jossa oli 100 muutosta vuosien 1991-2005 ajalta. Ne tulivat todella helposti ja paljon jäi mainitsematta. Jos alan listata muutoksia muutaman kaverini kanssa oikein ajan kanssa niin 500 löytyy ilman suurempia ponnistuksia.

Kysymys on kokeilusta ja kehityksestä. Sitä paitsi olen nähnyt Louien keltaisen, vihreän, punaisen, sinisen ja harmaan pukinparran kanssa, meinasi jo melkein unohtua.

 

Mitä hauskoja tapahtumia olet nähnyt vuosien varrella ?

Tiedät kyllä että tästä asiasta voisi kirjoittaa vaikka kirjan. Kunnioitukseni salia ja treenikavereitani kohtaan ovat kuitenkin arvokkaampia kuin muutama nauru. Jokainen treenikaveri oli elämys enkä voisi koskaan vähätellä heidän osuuttaan.

 

Entä mikä oli älyttömintä mitä Louie sinulla teetti ?

Nyt lasket leikkiä ! Otetaan ulkopuolinen näkökanta tähän, kaikki mitä teemme on älytöntä mutta homma toimii.

 

Niinpä, hyvä näkökulma joka pätee paljolti voimanostoon kokonaisuudessaan. Puhutaanpa hieman harjoittelusta. Mitkä ovat mielestäsi tehokkaimmat apuliikkeet eri nostomuotoihin ?

Tämä on aina henkilökohtainen asia mutta yleisestihän tähän on vastattava… Tarkoitan vastauksilla apuliikkeitä, ei maksimivoimaliikkeitä:

  • JK&MN: reverse hypers, takareisi/pakara nostot, seisten tehdyt vatsaliikkeet
  • PP: ojentajaliikkeet jotka eivät riko kyynärpäitä, soutu- ja muut yläselän liikkee

 

Entä mitkä ovat mielestäsi parhaat maksimivoimaliikkeet ?

Tämäkin on yksilöllinen asia, toiset liikkeet testaavat voimatasoa ja toiset rakentavat sitä.

  • JK: Safety SQ Bar kyykyt kapealla, hyvää huomenta liikkeet, Westside Camber Bar kyykyt.
  • PP: lattiapunnerrus, lankkupenkit, reverse band nostot
  • MN: vedot vetokumilavalla, vedot voimatelineessä, konsentrinen hyvää huomenta liike ketjuista

Penkkipunnerruksen osalta kehottaisin seuraamaan mitä uutta Westsidella on menossa. Kehitys on kiinni monesta eri tekijästä. Sivustomme www.elitefts.com treenilogeista voi havaita kuinka nostajat tekevät asiat eri tavalla. Tärkeintä on löytää mikä toimii itsellä.

 

Millaisena näet nopeuden roolin voimanhankinnassa ?

Se on tärkeä mutta liian vähän käytetty keino salilla. Otan itseni esimerkiksi. Olin suoraan sanottuna yksi heikoimmista nostajista maksimivoimapäivinä. Hävisin nostajille jotka voitin kisassa yli 100 kilolla. Nostin enemmän lähinnä nopeuden ja kiihtyvyyden ansiosta.

Dynaaminen treeni oli paras minulle, olin paljon nopeampi kuin olin vahvempi. Opin käyttämään tätä hyödykseni erilaisten dynaamisten miniperiodien avulla.

 

Nimeä yleisimmät aloittelijoiden tekemät virheet ?

Teen tämän helpoksi ja pitäydyn yhdessä koska se on valtava virhe. Kaikki ovat liian huolissaan minkälaista jaksoa milloinkin tehdä mutta tekniikka on pers***tä. Menkää ja katsokaa huippuja missä tahansa liitossa, joko kansallisissa tai maailman mestaruuskisoissa. Heidän tekniikkansa on mahtava. Käy sitten katsomassa piiritason kisoja ja vertaile.

 

Mitkä ovat yleisimmät virheet voimanoston harjoittelussa ?

Mielestäni voimanosto on paljon edellä muuta voimaharjoittelua. Nyt se tuli sanottua ja palaute on varmasti katkeraa. Kuitenkin, voimanostajat tekevät mitä tahansa ja keksivät uusia tapoja tulla entistä vahvemmaksi. Kuinka monta erikoistankoa on nostajien kehittämiä ? Kuinka paljon voimanoston parissa kehitettyjä tekniikoita käytetään muiden lajien voimanhankinnassa ? Minusta voimanosto on johtava laji voimaharjoittelussa silloin kun kyse on absoluuttisesta voimasta.

Mitä virheisiin tulee niin suurin ja yleisin on kaavoihin kangistuminen. Teetpä mitä tahansa, harjoittelua pitää muuttaa jos kehitystä ei tapahdu. Tämä tuntuu yksinkertaiselta asialta mutta monet nostajat joiden kanssa keskustelen tekevät samat asiat uudestaan ja uudestaan ja odottavat jotain ihmettä jota ei koskaan tule.

 

Nimeä kolme yleisintä tekniikkavirhettä joka nostomuodossa ?

  • JK: alkuasento, kaatuminen eteen puolivälissä, polvien kääntyminen sisään pohjassa
  • PP: epävakaus noston alussa, kyynärpäät pysyvät tangon alla, jalkojen käyttö
  • MN: pään asento, alkuasento, paino päkiöillä

Nimeä kolme tärkeintä tekijää kehityksen kannalta ?

  1. Henkinen kapasiteetti.
  2. Fyysiset ominaisuudet.
  3. Tekninen osaaminen.

Mistä olet itse oppinut eniten ?

Opin edelleen paljon nostajilta ja valmentajilta. Olen saanut paljon tietoa nostajilta joita sponsoroimme mutta mikään ei ole lähelläkään sitä mitä olen oppinut Louielta ja muilta nostajilta Westsidella.

 

Keitä nostajia arvostat ?

En voi, jäisi väkisin moni nimi pois. Arvostan kaikkia nostajia joilla riittää rohkeus mennä kisoihin.

 

Mitä neuvoja antaisit aloittelijalle ?

  1. Hakeudu muiden nostajien seuraan.
  2. Opettele nostotekniikat.
  3. Kilpaile niin usein kuin mahdollista.
  4. Älä välitä paskapuheista joita internetissä levitetään. Sinulla ei ole oikeutta mielipiteeseen joten pidä suu kiinni ja ajatuksesi ominasi. On eri asia alkaa puhumaan lajista muutaman kisan kuin sitten kun treenaa kaksi vuotta henkilökohtaisen ennätyksen eteen.
  5. Ole ylpeä lajista ja siitä mitä teet. Voimanosto on hieno laji ja sitä sanaa sinunkin pitää levittää !

Kuinka paljon vetokumit ja ketjut ovat harjoittelua muuttaneet ?

Muutos on huikea mutta asiassa on aina kaksi puolta. Monet unohtavat että esimerkiksi Westsidella nostettiin hirmurautoja jo aikaisemmin, ennen ketjuja ja vetokumeja. Huipputason nostajalle ne ovat välttämättömyys mutta monet yrittävät hyödyntää niitä turhan varhain.

 

Minkälainen merkitys voimanostoliikkeillä mielestäsi on muissa lajeissa ?

Taustani vuoksi minulla on hyvin voimakas mielipide asiasta. En itse ota milloinkaan kantaa lajiin jossa en ole kilpaillut korkealla tasolla tai valmentanut. Maksimivoima on kuitenkin maksimivoimaa, aina. Useimmat valmentajat käyttävät jalkakyykkyä ja penkkipunnerrusta ohjelmissaan ja ne ovat yleensä ensimmäisinä ohjelmassa. Tämä kertoo satsauksesta voimanostoliikkeisiin. Kuka laittaisi ohjelmaan jonkin liikkeen jota taso pysyisi samana tai laskisi ? Sitä paitsi, jos kerran käytetään voimanostoliikkeitä niin miksei myös samoja periaatteita joita käytetään voimanostossa näiden nostomuotojen parantamiseksi ?

 

Kuinka voimaharjoittelu on muuttunut viimeisen vuosikymmenen aikana esimerkiksi amerikkalaisessa jalkapallossa ?

Se muuttuu koko ajan ja on viimeisen kymmenen vuoden aikana kehittynyt suurin harppauksin. Vaatisi kirjan jotta kaiken voisi käydä läpi. Suurin parannus on mielestäni se että valmentajat kommunikoivat enemmän keskenään. Mielipiteiden vaihto on saanut aikaan valtavan muutoksen.

 

Minkälainen merkitys voimaharjoittelulla on mielestäsi muissa lajeissa ?

Se on selvästi nähtävissä. Erityisesti lajinomainen fyysinen harjoittelu on korostanut myös oikean voimaharjoittelun merkitystä. Loppujen lopuksi kuitenkin taito yleensä ratkaisee, joten vahvin urheilija ei aina voita. Siitä että he eivät menesty voidaan syyttää valmentajia jotka eivät osaa tuoda esille heidän heikkouksiaan ja korostaa taitoa ja tekniikkaa riittävästi.

 

Entä millaisena pidät Personal Trainerien merkitystä voimanhankinnassa ?

Kyllä silläkin on oma osuutensa. Se on asiakaslähtöistä toimintaa.

 

Puhutaanpa vähän yrityksestäsi. Kuinka aloitit oman busineksesi ?

Työskentelin personal trainerina tuolloin ja sain joululahjaksi varaosista kootun tietokoneen. Tutkin netissä olevaa tietoa harjoittelusta ja törmäsin sivustoon nimeltä deepsquatter.com. Aloitin siellä Q&A sivuston, yksi asia johti toiseen ja Elite FTS näki päivänvalon. Tavoite oli vastata harjoitteluun liittyviin kysymyksiin. Halusin myös löytää tavan yhdistää kolme erilaista osa-aluetta. Personal trainingin, fysiikkavalmentajat ja voimanoston.

 

Mitä tuotteita myit aluksi ?

Voimareki, mantaray ja muutamia kirjoja.

 

Mikä on EFS:n toimintaperiaate ?

Tavoitteemme on näyttää tietä, oppia ja välittää tietoa. Pyrimme markkinajohtajaksi voimailualalla joka suhteessa. Niin tuotteiden laadun, määrän kuin asiakaspalvelun osalta.

 

Kuinka toiminta on kehittynyt vuosien varrella ?

Tätä voi kuvailla monella eri tavalla. Aloitin taitettavalla pöydällä tyhjässä makuuhuoneessa kotonani enkä voinut maksaa itselleni palkkaa kolmeen vuoteen. Nyt meillä on yli 700 neliötä tilaa ja kymmenen työntekijää ja olemme kasvaneet ulos näistäkin tiloista.

Alussa vastasin yksin kaikkiin kysymyksiin. Nyt meillä on iso tiimi jossa on parhaita valmentajia ja huippunostajia. Ensimmäisenä vuotena vastasin 1500 kysymykseen, nyt niitä tulee kymmenkertainen määrä. Alussa julkaisimme kolme artikkelia kuussa, nyt viisi viikossa. Tuotteita on jo yli 3500. Tavoitteet ja toimintaperiaatteet ovat kuitenkin samat kuin alussa.

 

Millaisia seminaareja tai konferensseja teillä on työn alla ?

Otamme tällä sektorilla askeleen taaksepäin ja rajaamme osanottajamäärän 20 ja pyrimme antamaan jokaiselle enemmän. En tee enää kovin monta seminaaria vuodessa.

 

Kuinka tulit laittaneeksi harjoituspäiväkirjat nettiin ? Se on nykyisin muotia.

Teimme sen useista eri syistä. Aloitimme logit sen jälkeen kun huomasimme että monet nostajat käyttivät samaa metodia eri tavoilla. Halusimme näyttää lukijoille että on oikein säätää treeniohjelmaa itselleen sopivaksi. Halusimme myös välittää tietoa siitä mitä huippunostajat oikeasti salilla tekivät. Samalla tarjosimme mahdollisuuden esittää kysymyksiä harjoittelusta. Samalla pystyimme tarjoamaan sponsoroimillemme nostajille enemmän julkisuutta ja tunnettavuutta.

 

Maksaako sponsorointi itsensä takaisin ?

Aina kun autat ihmisiä saavuttamaan tavoitteensa. Olemme saaneet hienon henkilökunnan ja tiimin.

 

Mikä tärkein oppimasi asia EFS historiassa ?

Tärkeintä on olla hyvien ja osaavien ihmisten ympäröimänä. Olen onnekas kun minulla tällainen henkilökunta. Heillä on korkea motivaatio he he tekevät kaikkensa saadakseen EFS:stä entistä paremman. Jos sanoisin, että he ovat yrityksemme selkäranka, niin se olisi törkeästi alakanttiin.

 

Millainen merkitys on tiimillä ympärilläsi ?

Se on kaikki kaikessa. Ilman heitä tämä ei olisi mahdollista. Ilman Q&A tiimiä emme voisi palvella asiakkaita siten kuin nyt teemme. Merkitys ? He ovat EFS.

 

Mitä virheitä näet ihmisten tekevän nettibisneksessä ?

Pelkistän hieman. Suurin virhe on ehkä se että palkataan graafikkoja tekemään markkinointia ja koodaamista. Eräs tärkeä tekijä on sisäistää että se on businesta ja silloin oltava vahva USP osoite.

 

Mikä on tärkein tekijä menestykseen ?

Unohda egosi ja etsi ihmisiä jotka ovat itseäsi parempia. Riskejä pitää pystyä ottamaan. Toiminta pitää tuntea ja tietää ketkä ovat oikeasti asiakkaitasi.

 

Mitä tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on ?

Meillä on koko ajan kehitystyö meneillään ja etsimme parhaita tuotteita myyntiin. Q&A tiimi ja sponsoroimamme urheilijat ovat olleet mahtava apu. En olisi voinut toivoa parempaa henkilökuntaa. Viime vuonna meillä oli miljoonan uniikkikävijän raja todella lähellä. Tulevaisuuden tavoitteemme on palvella asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla. Meillä on muutama todella jännittävä juttu työn alla.

 

Mitkä tuotteet myyvät parhaiten ?

Laitepuoli muodostaa ison osan myynnistämme, lähes 40%. Takareisi/pakara koneet, reverse hyper-koneet ja voimatelineet myyvät parhaiten. Muista tuotteista vetokumit, ketjut, Parisi ja DeFranco DVD:t sekä EFS manuaalit, voimareet sekä kirjani Under the Bar.

Tämä lista on yleinen sillä best sellerit vaihtuvat kuukausittain. Lisäämme nyt lähes 400 tuotetta kuussa mutta nuo myyvät aina TOP 20 joukkoon.

 

Kerro mitä uutta on tulossa ?

Etsimme koko ajan uutta. Kun sellainen löytyy niin panostamme siihen lujaa. Meillä on muutama uutuus laitesektorilla ja niiden pitäisi tulla markkinoille syksyllä.

 

Koulutus on tärkeää. USA:ssa ihmiset lisäävät tittelilyhenteitä nimensä perään niin paljon kuin mahdollista. Mikä on mielestäsi arvokkain koulutus mitä olet voimanoston parissa saanut ?

Kaksi asiaa: Kokemus ja Louie.

 

Mitä palveluita ja koulutusta EFS tarjoaa valmentajille ?

Ilmainen tiedon maailma osoitteessa www.elitefts.com. Pystymme auttamaan myös laitehankinnoissa ja muun materiaalin hankinnassa.

 

Mikä on suurin virhe valmennuksen osalta voimanostossa ?

En sano mitään. Ei vain ole tarpeeksi valmentajia tuomassa lisää nostajia lajin pariin.

 

Mitä ajattelet systeemistä jolla voimaharjoitteluun koulutetaan valmentajia USA:ssa ?

En ole lainkaan varma onko siihen mitään systeemiä. Asenne ratkaisee kuitenkin kaiken lopussa.

 

Säästin tärkeimmän kysymyksen lopuksi. Milloin Dave Tate tekee comebackin nostolavalle ?

Kuten Louie aina sanoi, comeback mistä ? Ensin pitäisi saavuttaa jotain. En koskaan ollut mikään huippunostaja, nostin paremmin kuin toiset ja huonommin kuin toiset. Joten Louien sanoin, ”comeback from what”  ?

 

Sakari Selkäinaho