Heikki Palokangas – toinen tosikoitos edessä

Voimamies Heikki Palokankaalle kesä on kovinta kisakautta. Viime viikonloppuna Laukaan MM karsinnassa viidenneksi sijoittunut kemiläinen palveluesimies tähtää seuraavaksi sarjan 90 kiloa kisaan Tornioon missä jaossa Suomen voimakkaimman miehen kahdessa eri painoluokassa. Tässäkään kisassa Palokangas, 42 ei pääse helpolla sillä vastaan asettuvat painoluokan 90kiloa Suomen ja koko maailman parhaat hallitsevan maailmanmestarin Markus Laineen johdolla. Kokenut Raimo Pikkuhookana on varmasti kotikisoissa paha voitettava kenelle tahansa.
Painavammassa sarjassa, 105kg odotetaan erityisesti MM-pronssimiehen Paavo Paason ja viime vuoden voittajan Jukka Järvisen kamppailua mutta viime viikonlopun MM karsinnan voittanut Mikko Annala on erittäin kovassa kunnossa. Tämä kolmikko matkaa myös Joensuun MM-kisaan viime vuoden hopeamitalistin Mika Nikkosen loukkaannuttua.
Kisan lajeista koostuu fyysisesti vaativa ja kokonaisvaltainen setti. Voittaakseen on oltava paitsi vahva myös nopea ja kestävä. Lisäksi lajit vaativat oman tekniikkansa, myös taitoa on oltava onnen lisäksi.

Heikki Palokangas kantaa 370 kilon merimiestelinettä ja nostaa pään päälle 120 kilon tukin. – Osa tuloksistani on tehty salilla ja onpa osa syntynyt kisoissakin, tuumaa mies. ­ – On niitä toki muitakin tuloksia, mutta nuo ovat sellaisia mitkä itselle on jäänyt mieleen kaikkien vaivojen jälkeen.  Laaja lajikirjo vaatii paljon myös harjoitusolosuhteilta. Kemi GYMillä ja Athlete Gymillä treenit onnistuvat hyvin.  – Treenit vaihtelee niin paljon siitä mikä viikko on menossa, mutta 3-4 kertaa viikossa pyrin käymään.  Monipuolisesti pyrin tekemään asioita ja tietenkin heikkouksia kehittämään mitä löytyy runsaasti, toteaa Palokangas harjoitusrytmistään. Siihen päälle lihashuollot, aerobiset ja muut kuviot ja neljän lapsen isällä alkaa olla viikko täynnä. Arkirutiinit näkyvät esimerkiksi ruokailussa, kotiruuan voimalla mennään. -Lasagne on se kaikkein paras, mutta kaikki ruoka on hyvää, tiivistää leppoisa pohjoisen mies ruokavalionsa. – Kahvi on itsellä pahe, mutta kaikki menee kunhan ei ole maito kyseessä.

Kalotin Vahvin kisassa miehellä on puolustettavanaan kolmas sija viime vuodelta. Samoin viime vuonna Heikki oli MM karsinnan kolmas. SM hopea löytyy palkintokaapista sarjaa alempaa muutaman vuoden takaa. Kaikki on tehty ja luotu itse ja nyt alkaa olla käsillä etsikkoaika. – Sponsoreita ei ole, kaikki pitää järkätä itse mitä tekee. Jokohan nyt tärppäisi.