Kenn Patterson – Maailman paras penkkipunnertaja

Westside Barbell Clubin Kenn Patterson on nostanut yli 300 kiloa kolmessa eri sarjassa:

  • 328 sarjaan 125 kiloa
  • 318 sarjaan 110 kiloa
  • 310 sarjaan 100 kiloa

Seuraava tavoite on parantaa tulos ensin 700 paunaan eli 317,5 kiloon ja sitten 325 kiloon !

Kerro vähän itsestäsi ?

Olen 28-vuotias, syntynyt Columbuksessa jossa olen myös asunut koko ikäni. Perheeseeni kuuluu vaimoni Julie ja tytär Tiffany. Viimeiset yhdeksän vuotta olen työskennellyt suuren lemmikkieläinten ruokafirman varastopäällikkönä.

Parhaat saavutuksesi tähän asti ?

Olen voittanut tukun titteleitä ja ne kaikki ovat minulle tärkeitä. Nykyisin on kuitenkin paljon eri liigoja ja liittoja joten luonnollisesti myös titteleitä on paljon. Joka toinen nostaja kertoo olevansa sitä tai tätä. Minulle kaikkein tärkeintä on kehittyä nostajana. Menen kisaan ja pyrin nostamaan enemmän kuin ennen ja mihin kilpailijani pystyvät.

Toki uraltasi löytyy jonkinlaisia kohokohtia ?

Tähän saakka paras kisa on Dallasissa pidetty Greatest Bench in America-kisa. Nostin maailman ennätyksen ja olin koko kisan paras. Sitä fiilistä on ole koskaan kokenut, en sitä ennen enkä sen jälkeen. Se oli kuitenkin ensimmäinen kerta kun voitin kaikki. ( Anthony Clark, Jamie Harris, Gregg Warr, JM Blakley … toim. Huom.)

Toki takapakkiakin on joskus tullut ?

Kyllä. Suurin pettymykseni tähän asti on ilman muuta Arnold Classic. En ole koskaan onnistunut siellä. Koska kisa on kaiken lisäksi kotikaupungissani aion tänä vuonna päästä eroon tästä kiusallisesta episodista urallani. Maaliskuun 3. Päivä katsotaan mihin pystyn.

Mikä on tavoitteesi pitemmällä aikavälillä ?

Tällä hetkellä on kaksi asiaa ylitse muiden. Ensimmäisenä aion punnertaa yli 700 paunaa ( 317,5 ) kolmessa painoluokassa ennen muita. Olen tehnyt jo yli 700 paunaa 125- ja 110-kiloisena. Seuraavaksi aion nostaa tuon raudan 100-kiloisena. Seuraavaksi aion olla ensimmäinen nostaja maailmassa joka punnertaa 500 paunaa ( 227,5 kiloa ) yli oman painonsa. Kohdallani tämä merkitsisi 720 paunan eli noin 325 kilon tulosta 100-kiloisena. Se vie aikaa mutta tunnen että lukema on merkitty kilpailijakorttiini jossain tulevaisuudessa.

Pyrin ennenkaikkea kehittymään nostajana ja tuomaan osaltani lajia esille suurelle urheiluyleisölle.

Olet nostanut myös 365 kiloa jalkakyykystä. Milloin aiot palata voimanostokisoihin ?

Kiinnostukseni heräsi erityisesti uuden liigan WPO:n mukaantulon myötä. Hyvät rahapalkinnot ja formaatti jolla Kieran Kidder tuo lajia esiin on mielestäni erinomainen. Nyt voimanostolla on uusi suunta johon edetä.

Entäpä treenit, kuinka harjoittelet ?

Olen aina treenannut Westside Systeemillä. Dynaaminen päivä ja maksimivoimapäivä, konjukaatio sekä muut metodit. Olen pystynyt muuttamaan treeniäni aina tarvittaessa, siksi tämä toimii pitkällä aikavälillä parhaiten.

Minkälaista on treenata Westside Barbell Clubilla ?

Minulle treenaaminen Westsidella on etuoikeus. Ilmapiiri on sanoinkuvaamaton. Olen treenannut siellä 14 vuotta ja nähnyt monien menevän ja tulevan mutta yksi on aina paikalla. Louie Simmons on antanut minulle avaimet menestykseeni, ilman häntä en olisi päässyt lähellekään näitä tuloksia mitä nyt nostan. Kaikki nostajat aamuryhmässä ovat mielestäni paitsi erinomaisia nostajia myös hienoja ihmisiä. En voisi kuvitellakaan treenaavani missään muualla.

Suosikkiliikkeesi maksimivoimapäivänä ?

Päädyn yleensä ennen kisaa kahteen liikkeeseen. Toinen on reverse band press ( aka. hangbar press jossa tanko roikkuu alaspäin jäykistä vetokumeista ) ja toinen on lankkupenkki. Näillä kahdella liikkeellä testaan voimatasoani ennen kisaa.

Entäpä ojentajiesi salaisuus ?

Treenaan ne kovaa noin joka kymmenes päivä. Jos kertoisin loput se ei olisi enää mikään salaisuus…

Mitä neuvoja antaisit aloittelevalle nostajalle ?

Ensimmäiseksi etsi itsellesi kokeneempi nostaja treenikaveriksi. Toiseksi tarvitset treeniohjelman jota myös noudatat. Turha muuttaa sitä viikon päästä vaikka tuntuisikin että se ei toimi. Anna joka asialle mitä kokeilet kunnollinen mahdollisuus, testaa ja treenaa sitä riittävästi ennen kuin hylkäät sen. Olipa kyseessä sitten maksimivoimaliike, apuliike tai mikä tahansa muu treeniin liittyvä. Suosittelen tutustumaan Westside Barbell treenisysteemiin. Olemme tuottaneet nostolavoille niin paljon kovia nostajia että systeemin toimivuudesta on vaikea olla eri mieltä. Tärkeintä on löydät sen mikä toimii itselläsi. Jokainen nostaja on yksilö ja keho reagoi eri tyyppiseen treeniin eri tavalla.

Kiitos Kenn tästä haastattelusta, parasta menetystä Arnold Classiciin !

Sakari Selkäinaho