Hei, 

Olen Anna Karrila, 24-vuotias lääketieteen opiskelija ja väitöskirjatyöntekijä. Olen harrastanut kilpaurheilua erinäisissä lajeissa nappulasta asti, ja uusimpana aluevaltauksenani on raakavoimanosto. Tätä ennen olen kilpaillut yleisurheilussa (nuorten maajoukkuetasolla), body fitnessissä ja classic bodybuildingissa SM-tasolla.

Raakavoimanostoa päädyin kokeilemaan ensimmäisen kerran kesällä 2011, kun huomasin voimatasojeni bodailun siivellä kasvaneen. Lisäksi kaipasin pitkää taukoa body-kisoista. Uusi laji vei mukanaan kun huomasin oman kehityskapasiteettini – minua on aina kiehtonut urheilussa eniten juuri kehitys, oman harjoitteluni tulosten näkeminen. Mikään luonnonlahjakkuus en ole. Kyykkäsin ensimmäisellä yritykselläni 70 kg, penkkasin 80 kg ja vedin maasta 90 kg. Sen jälkeen tulokseni ovat kuitenkin tasaisen varmasti parantuneet, ja nyt vajaan puolentoista vuoden lajitreenin jälkeen kyykkään 165 kg, penkkaan 110 kg ja vedän maasta 185 kg. Ja mikä tärkeintä: kehitys jatkuu. Ensi kevään tulostavoitteekseni olen asettanut yhteistuloksen 500 kg.

Olen ehtinyt käymään monen eri liiton/organisaation raakavoimanostokisoissa niin amatööri- kuin pro-puolellakin. Saavutuksiani ovat muunmuassa Suomen voimanostoliiton nuorten suomenennätys, GPA:n (Global Powerlifting Association) maailmanmestaruus ja euroopanmestaruus ja IRP:n (International Raw Powerlifting) EM-kakkossija. Nyt valmistaudun GPC:n ja WPC:n raakavoimanoston MM-kisoihin. Lisäksi onlen käväissyt Suomen vahvin nainen –kisoissa, joista irtosi tänä vuonna kolmas sija.

Minulla on kuitenkin vielä paljon kehittymisvaraa. Nyt joudun vielä kikkailemaan paljon painoluokilla ja pelaamaan itseni eri painoluokkaan kovimpien nostajien kanssa pärjätäkseni. Painoluokat ovat oleellinen osa voimanostoa, ja painoluokan jatkuva vaihtaminen tuo lajiin oman hauskuutensa. Kuitenkin vielä jonain päivänä haluan olla niin vahva, että pärjään missä painoluokassa tahansa.

Annan Treenilogi