Julkaisimme tällaisen esittelyn päivälleen kuusi vuotta sitten. Otin Kallen tiimiin koska näin potentiaalin nostajana jo silloin. Tulokset ovat kyllä yllättäneet itsenikin, sen verran hurjia rautoja mies tänä päivänä liikuttelee. Tulokset tänä päivänä ovat jotain muuta kuin allaolevat. Ja mikä hienointa, lisää on tulossa.

Toinen asia mikä Kallessa herätti mielenkiintoni, oli hänen mielenkiintonsa viedä lajia eteenpäin. Siitäkin on jo monta näyttöä. Hän järjestää yhdessä muiden RB Tiimiläisten kanssa hyviä kisoja joita tulee lisää myös ensi vuonna. Nuorekasta meininkiä ja tekemisen iloa täynnä olevia tapahtumia. Itse asiassa tänäkin vuonna on vielä yksi tapahtuma luvassa. Ensi vuonna kisat lähtevät jo toiselle tasolle.

Olen todella iloinen tästäkin yhteistyöstä ja se on jatkunut vaikka tiimiämme ei enää olekaan. Mutta palataampa lopuksi kuuden vuoden taakse. 

Hei !

Olen 22-vuotias yrittäjän alku ja voimanostaja Savonlinnasta. Aloitin treenaamisen lukioaikoina vuonna 2008 ihan yleiskunnon parantamiseksi.  Vuonna 2010 otin paremmin selvää voimanostosta ja uskaltauduin viimein hakemaan neuvoa mahdollista kisaamista varten.  4 kuukauden valmistautumisella ja varusteopilla lähdin ensimmäisiin kisoihini, jotka olivat wpc:n fullgear SM-kisat. Jatko jäi avoimeksi, sillä muutaman kuukauden päästä tästä astuin armeijaan. Armeijasta päästyäni 2011 tammikuussa päätin aloittaa harjoittelun täysillä. Ennen voimailua olen myös harrastanut pika- ja maastojuoksua.

2011 vuodesta olen pyrkinyt ottamaan selvää ja keräämään lisää tietoa lajistamme ja olemaan myös toiminnassa mukana. Olen ollut mukana kisoissa levymiehenä, tulospalvelun hoitajana, puuhamiehenä ja kerran myös järjestäjänä. Järjestämäni kisat olivat 2012 heinäkuussa ulkoilmassa järjestetyt maastanoston sm-kisat ja penkkipunnerruksen kansalliset kisat yrityksemme pihassa. Tulevaisuudessakin haluan olla mukana voimanostossa muulla tavallakin kuin nostamalla ja viedä hienoa lajia eteenpäin.

Parhaat tulokseni:

Parhaat kisatulokseni ovat vuoden 2012 toukokuussa järjestetyissä wpc:n sm-kisoissa.

Kyykky: 320kg, Penkki: 240kg ja Maastanosto: 285kg YT: 845kg

Salilla olen tehnyt tämän syksyn aikana:

Kyykky: 340kg, Penkki: 280kg ja Maastanosto 290kg

Nämä tulokset olen tehnyt sarjaan Juniorit, -90kg

Seuraava etappini on MM-kisat Las Vegasissa, jossa on tarkoitus rikkoa 900kg yhteistulos alle 90kg junioreihin.

Tulevaisuudessa haluan olla enemmän mukana tässä lajissa, nostaa mahdollisimman kovalla tasolla ja rikkoa 1000kg yhteistulos ja 300kg penkkipunnerrus sarjaan -90kg. 

Miten panokseni voisi yleisesti näkyä voimailun edistämisenä, se on vaikea kysymys. Kuten edellä olen jo maininnut, niin pyrin jatkossakin olemaan mukana voimanosto toiminnassa. Olen opastanut paikkakunnallani muutamia nuoria lajin pariin ja annan kyllä neuvoa kaikille kysyville parhaani mukaan, sillä itsekin olen vasta oppipoika näissä asioissa.

Varsinkin pro puolella nuoria nostajia on vähän ja he kuitenkin ovat lajin jatkuvuus, joten on hienoa jos yksikin nostaja lähtee mukaan toimintaan avustuksellani. Haluan myös näyttää, että voimaa pystyy saamaan ja kisoissa pärjäämään, vaikka lajia ei olisi aloittanut kovinkaan nuorena ja urheiluhan on hyväksi kaiken ikäisille ja voimaharjoittelu ei varmasti ole huono vaihtoehto.

Haluan myös itse oppia lisää treenisysteemeistä, harjoittelusta ja nostamisesta.

Miten omat suoritukseni vaikuttavat muiden suorituksiin ? Vastauksena voisin siteerata Team Voimaharjoittelun ”slogania”:  Yhteistyö on voimaa!

Kalle Räsänen Treenilogi