Maailman kaikkien aikojen menestyksekkäin voimamies Mikko Korhosen tentissä vuonna 2012. Zavicas tulee heinäkuussa Suomeen ja pitää seminaarin Lohjalla 22.7. Tuosta lisää jo ensi torstaina. 

Zydrunas Savickas

Kerro hieman itsestäsi. Kuinka vanha olet jne.

Olen 29 vuotias ammattimainen voimanostaja ja voimamies.

Miten kiinnostuit voimailusta ja harjoittelitko muuta urheilua ennen kuin siirryit voimanostoon ja voimamieskilpailuihin?

Aloitin voimailun vuonna 1989. Kolmen vuoden kuluttua kilpailin ensimmäisissä kilpailuissani. Se oli voimamies kilpailu. Sitten siirryin voimanostoon, mutta kilpailin myös voimamies kilpailuissa. Nykyään kilpailen enemmän voimamies kilpailuissa, mutta joskus osallistun myös voimanostoon.Mitkä ovat saavutuksesi voimanostossa ja mitkä ovat parhaat nostosi?

Paras kyykkyni on 425, penkki 270, maastaveto 407,5, yhteistulos 1090 kg. Olen voittanut yhdeksän kertaa Liettuan voimanosto mestaruuden. Kolme kertaa voittanut hopea mitalin euroopan mestaruuskisoissa. Voittanut hopea mitalin voimanoston maailman mestaruuskisoissa.

Saatko paljon kiloja voimanosto varusteista ja mitkä ovat parhaat varusteettomat nostosi?

Tänä vuonna olen kyykännyt polvisiteillä, ilman super suitia, 3 toistoa 400 kilolla. Paita auttaa noin 20 kg. Vedossa ei ole isoa eroa puvulla ja ilman pukua.

Minkälaista harjoitusohjelmaa käytit, kun treenasit voimanostoa?

Treenasin vetoa keran viikossa. Kyykkyä ja penkkiä kaksi kertaa viikossa. Yksi kevyt treeni ja yksi raskas treeni.

Mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmasi voimanostossa?

Ensi vuonna Liettuan mestaruuskisoissa kyykky 450 kg ja yhteistulos enemmän kuin 1120 kg. Aion myöskin tehdä comebackin MM-kisoihin, ehkä 2005 tai 2006.

Olet nyt sijoittunut kolme kertaa toiseksi maailman vahvin mies -kisoissa. Onko maailman vahvin mies -kilpailun voittaminen suurin tavoitteesi tulevaisuudessa?

Tietenkin haluaisin voittaa maailman vahvin mies -kilpailun. Toivon tekeväni sen 2-3 vuodessa. Haluaisin myöskin voittaa maailman mestaruuden voimanostossa.

Olet voittanut kaksi kertaa Arnold classic voimamies kilpailun. Tämä kilpailu on tunnettu raskaista lajeista, jotka vaativat brutaalia voimaa. Mitä mieltä olet pitäisikö toistenkin kilpailujen olla raskaampia?

Arnold Classic kilpailu on voimanostajille, voimamiehille, painonnostajille, ei pelkästään voimamiehille. Pidän siitä kilpailusta, koska voittaaksesi sen kilpailun, sinun täytyy olla hyvin hyvin vahva, se on brutaalia voimaa. Normaaleissa voimamies kilpailuissa painot ovat myöskin menossa ylös. Joka vuosi painot ovat isompia ja isompia. Pidän siitä.

Onko voimamiestouhu suosittua maassasi? Kun ihmiset näkevät sinut, tunnistavatko he sinut?

Voimamies urheilu on erittäin suosittua Liettuassaja meillä on paljon hyviä urheilijoita. Moni ihminen Liettuassa tuntee minut.

Onko voimamiehen vaikeaa saada sponsoreita Liettuassa?

Sponsorin saaminen Liettuassa on todella vaikeaa.

Minkälainen harjoitusohjelma sinulla on? (Sali, lajiharjoittelu, muu harjoittelu)

Treenaan salilla painoilla ja voimamies lajeja. Minä myös uin 2-3 kertaa viikossa.

Onko sinulla valmentajaa vai teetkö itse ohjelmasi?

Harjoittelen omalla ohjelmallani. Kuuntelen kehoani, niin tiedän kuinka harjoitella.

Kuinka syöt? Noudatatko ruokavaliota?

Syön paljon proteiinia ja paljon lisäravinteita.

Näyttää, että on kilpajuoksu 200 kilon tukinnostoon. Milloin näemme tämän noston?

Luulen, että näemme sen pian, ehkä ensi vuonna.

Urheilijat jotka tulevat entisen itä-blokin alueelta, näyttävät dominoivan voimamies kilpailuita. Mikä on syy tähän?

Meillä on perinteet voimaurheilussa. Voimamiehet idästä ovat myöskin erittäin nälkäisiä voittamaan. Meidän maissamme se on normaalia urheilua. Lännessä se on enemmän shouta, ei pelkästään urheilua. Myöskin kaikissa idän maissa se on hyvin suosittua urheilua. Liettuassa pienessä kansallisessa kilpailussa on 5000 katsojaa. Se on enemmän kuin jalkapallossa.

Mitä haluat sanoa Suomalaisille faneillesi?

Suomi on länsieuroopan paras voimamies maa. Pitäkää se.

Mikko Korhonen