FPO RAW SM 2018, Paimio

Maria ja Iiro Jokipalo ottivat vuoden 2018 FPO RAW SM kilpailun järjestettäväkseen. Nämä olivat myös heidän ensimmäiset kilpailut, joiden organisoinnin he ottivat vastuulleen.  Seuraavaksi luvassa pientä kisaraporttia puheenjohtajan silmin:
 
Lauantai päivä alkoi kaikkien naisten, ikämiesten, juniori miesten ja avoimen alle 90 sarjan nostoilla. Oli upeaa nähdä, että naiset olivat edustettuina isosti tänä vuonna ja koko ensimmäinen ryhmä oli täynnä meidän vahvoja naisnostajia! Naisten taso on hyvässä nousussa ja tänä vuonna ennätyksiä rikottiin jokaiseen ikäluokkaan.
Seuraavaksi muutamia ylösnostoja omien ikäluokkien parhaista suorituksista
 
Elisa Koikkalainen parhaana teininostajana tehtaili 122.5-60-145 tuloksen sarjaan alle 60kg teinit! Paljon on luvassa tältä entiseltä kilpahiihtäjältä, kun vuosia tulee lisää voimaharjoittelussa!
 
-Junioreiden kovimmasta tuloksesta vastasi upealla 180-82.5-180 tuloksella sarjaan -75kg Anni Vuorio, joka oli myös hänen viimeinen kisansa junioreissa, ennen siirtymistä avoimeen luokkaan. Avoin luokka saa siis uuden haastajan tästä nuoresta tulevaisuuden lupauksesta. Hän myös toi ylös asti 4. yrityksellä 187.5kg kyykyn, joka meni täpärästi 2-1 hylkyyn, eli potentiaalia on vaikka mihin!
 
-Avoimen luokan voiton pisteissä vei suvereenisti Vanessa Torres tuloksella 180-100.5-170 ja tämä tulos TEHTIIN -56kg sarjaan! Aivan järkyttävä suoritus ko.painoluokkaan. Tällä tuloksella Vanessa nousee taas muutaman sijan top 20 maailmanrankingissa. Myös ISO onnistuminen oli lähellä hänen tuodessaan ylös 200kg kyykky ja 180kg maastaveto, jotka valitettavasti jäivät todella pienestä kiinni!
 
-Master sarjan parhaan naisnostajan tittelin saavutti tänä vuonna Maaru Kirjonen tuloksilla 150-82.5-190 sarjaan -75 M1. Maaru rikkoi siinä sivussa muun muassa penkin, maastavedon ja yhteistuloksen suomenennätys tulokset! Kovaa jälkeä taas kerran!
 
Sitten päivän parhaat miesnostajat!
 
-Junioreissa pisteissä kovimman tuloksen ja parhaan junnunostajan tittelin vei itselleen Eetu Sieppi todella kovalla 300-170-295 tuloksella! Sieppi on tasaisesti kehittynyt ja tulostaso on jo nyt sellainen, että avoimen sarjan nostajat saavat alkaa olla varuillaan, mihin tämä Juniori tulevaisuudessa kykenee!
 
-Master miesten parhaaksi kaikissa master luokissa kruunattiin Jan Lindqvist. Hän tehtaili tuttuun tapaan kovan tuloksen ja tällä kertaa rivi oli 270-165-290 sarjassa -82.5 44-49 vuotiaat.
 

 
Sunnuntaina oli luvassa isojen sarjojen taisto, eli avoimen sarjan 100kg – SHW painoluokat!
 
Päivä alkoi rajusti ja odotettavissa oli jopa 2 kappaletta ennennäkemättömiä 1000kg raw yhteistuloksia!
 
Avointen miesteen parhaaksi kovan taistelun jälkeen kruunattiin  Eduard Khanjyan HURJALLA 980kg yhteistuloksella alle 110kg sarjaan! Mies teki sarjan 410-225-345, joista kyykky on kaikkien aikojen 2. kovin koko raw voimanoston 110kg sarjassa! Myöskin historiallinen 1000kg oli lähellä viimeisen vedon (365kg) jäädessä täpärästi välille!
 
Toiseksi kovimmasta tuloksesta pisteissä vastasi Pauli Jussila! Suomen tämän hetken kovin RAW penkkipunnertaja lähti kolmen lajiin kilpailuun ja tekaisi siinä sivussa sarjan 370-260-340! Miehen maastavetoa rajoitti kyykyssä loukattu reisi, joten ihan ei päästy tonnia kokeilemaan vaikka se lähellä olikin! Tulokseksi siis 970kg alle 125kg sarjaan.
 
Päivän kolmanneksi paras pistemies oli Jarno Kirselä. Kirselä tehtaili tapansa mukaan hyvää tulosta kyykyssä  (360kg) ja penkissä (205kg). Tämä oli kuitenkin vasta alkua ennen miehen paraatilajia maastavetoa. Kylmän viileä suoritus ja ylös 385kg ennätys maastaveto raakana, joka takasi hurjan 950kg yhteistuloksen!
 
 
Haluan kiittää kaikkia nostajia, jotka olivat mukana kilpailemassa FPO RAW SM kisassa. Oli mahtavaa huomata kuinka paljon loppujen lopuksi nostajia saapui paikalle, ja nähdä kuinka FPOn toiminta kasvaa kasvamistaan, joka vuosi. Ilman teitä ei olisi toimintaa! Yritämme parantaa, joka vuosi ja tarjota parasta mahdollista jäsenillemme.
 
Kiitos tuomareille, toimitsijoille, ERITYISESTI levymiehille ja tietenkin kisapromoottorille upeasta työstä. Parempaa suoritusta ei olisi voinut olla!
 
Vuosi on vasta alussa ja monta upeaa kisaa on vielä tulossa.
Olkaa vahvoja, harjoitelkaa ja nähdään tulevissa tapahtumissa!
 
 
Kalle Räsänen
FPO puheenjohtaja