Voimamiesten Suomen Cup 2017
 
Perinteinen Voimamiesten Suomen Cup järjestetään myös vuonna 2017. Cup on avoimen painoluokan kilpailusarja miehille ja naisille. Cup tulee koostumaan osakilpailuista ja osakilpailujen parhaat pääsevät mukaan SCL:n Strongman Finnish Open kilpailuun. 

Vastaansa he saavat kovat ulkomaiset haastajat ja kisan voittajalle tulee paikka alan kovimpaan kansainväliseen kilpailusarjaan, Champions Liigaan.
Sarja toteutetaan yhteistyössä Suomen Voimamiesurheilijat ry:n, Voimamiesten Champions Liigan sekä osakilpailujärjestäjien kanssa.

Imatra tulokset:
1. Aivars Šmaukstelis 45p
2. Gunnar Gimbutas 35,5p
3. Mika Nikkonen 29,5p
4. Matti Lehikoinen 26p
5. Jesse Matilainen 25p
6. Topi Ovaska 23p
7. Veli-pekka Kauhanen 15,5p
8. Aki Sahanen 14,5p
9. Ville Ruuskanen 4p

Ensimmäisestä osakilpailusta sai paikan Finnish Open kisaan kaksi kilpailijaa, Mika Törrö ja Pohjois-Karjalan edustajana Matti Lehikoinen. Lisäksi SCL kutsui jo Finnish Openin viimevuotisen voittajan Gunnar Gimbutaksen mukaan. Merikarvialta paikkansa lunasti vakuuttavan paluun tehnyt Juha-Matti Järvi. Mies oli suvereeni kisan jokaisessa lajissa. Imatran osakilpailusta paikan sai kilpailun yllätäjä, Mika Nikkonen.

1.7. oli vuorossa Imatran osakilpailu jossa paikkaa Finnish Openiin jahtaa 11 kovaa kilpailijaa. Mukana on kansainvälistä väriä, mm. Latvian Aivars Smaukstelis. Mies oli Maailman Vahvin kisan varamiehenä ja on monissa kisoissa laittanut ahtaalle terävimmän kärjen, kuten Liettuan Vitautas Lalaksen.
Suomalaisista kovimmin Finnish Open paikkaa tavoittelevat Imatran oma poika Topi Ovaska, käsivammastaan toipuva Veli-Pekka Kauhanen ja Jesse Matilainen. Lisäksi Finnish Openissa mukana on mm. tämän hetken maailman kookkain voimamies, Irlannin Shawn O`Hagan. Miehen mitat, 212cm ja hulppeat 205 kiloa riittävät kyllä mutta miten käy miehen Imatran oman pojan Topi Ovaskan ja Gunnar Ginbutaksen käsittelyssä ?

Vuoden 2016 Finnish Openissa CUP osakilpailujen kautta mukaan päässeet Jesse Matilainen, Jarno Kirselä, Niko Vesterinen ja Topi Ovaska olivat kaikki mukana Finnish Open kisassa kansainvälisten näyttöjen perusteella mukaan valitun Antti Mourujärven lisäksi. Samoin kaksi muuta kilpailijaa valittiin erityiskutsulla.
Parhaiten sijoittuneet kilpailivat Vaasan SCL kisassa sekä Portugalin SCL kilpailussa. Loukkaantuneen Arttu Parviaisen tilalle Portugaliin pääsi ”jonossa” seuraavana ollut Topi Ovaska. Vaasassa Artun paikan sai Niko Vesterinen. Puheet siitä että SCL suosisi joitain kilpailijoita tai ettei pitäisi ennalta ilmoitettuja kriteerejä kisapaikoista ovat perättömiä.

Kilpailussa noudatetaan voimamiesten Champions Liigan ja Suomen CUPin sääntöjä. Kaksikankaiset kyynärtuet ja polvituet eivät enää ole sallittuja, samoin kahden vyön tai tuen käyttö keskivartalon tukena on kielletty. Tukevat trikoot ja Figure-8 tyyliset vetoremmit ovat maastanostossa ja kaikissa muissakin lajeissa kielletty. 

Osakilpailut:

30.4. Power X wknd, Hippos halli, Jyväskylä. Samassa yhteydessä 29.4. SCL MM-karsinta 90/105kg voimamiehille sekä naisten osakilpailu.
17.6. Merikarvia. Mikko Korhonen 050 326 4627 mikkokorhonen77 (at) gmail.com (ilmoittautumiset ym) ja 044-7246 327 eetu.aaltonen (at) merikarvia.fi (järjestäjä)
1.7. Imatra. Topi Ovaska 040 143 9398 ek.voimamies (at) gmail.com

Finnish Open 2017 järjestetään elokuun 12. Joensuussa. Naisten CUP järjestetään myös. Lue lisää !

Mikko Korhonen
050 326 4627, mikkokorhonen77 (at) gmail.com