Maastanosto vetokumi lavalla

Kiinnitä lavan nurkkiin kumit ja tee normaali maastanosto. Kiinnitä vetokumit siten että molemmat päät tulevat samaan kiinnikkeeseen eli ns. ”tuplana”. Minikumeilla saat 20 kiloa lisävastusta lähtöön ja nostomatkan pituudesta riippuen 80-100 kiloa yläasentoon. Monster mineillä vastukset ovat 30 kiloa alhaalla ja 120-150 kiloa ylhäällä.

Kumit ottavat polvissa kiinni ja kovaa. Onnistuneen noston edellytys on räjähtävä lähtö. Joudut satsaamaan kaikki voimavarasi ensi senteistä saakka, muuten tanko juuttuu polviin tai hieman polvien yläpuolelle. Hyvä liike sekä nopeus- että maksimivoimapäiville.

Voit käyttää joko kapeaa jalka-asentoa tai sumo-tyyliä. Samoin voit vaihdella eri vahvuisia ja pituisia vetokumeja. Minikumit ja Monster-minit ovat suosituimmat vaihtoehdot mutta viime aikoina paras palaute on saatu vahvoista lyhyistä vastuskumeista, light-kumista aina vahvimpaan saakka. Vetokumilavallamme voit säätää säätää vastusta tapien etäisyyttä muuttamalla. Kokeile kovaa kontrastia niin että laitat lyhyet VH Pro kumit siten että ne ottavat vasta polvissa kiinni. Kokeile joskus tehdä liike 1-4″ korokkeella seisten tai vaikka power rack telineessä.


Kuinka periodisoida vedot eri vahvuisilla kumeilla tai eliminoida heikot kohdat ? Yksi ratkaisu voi olla henkilökohtaiset treeniohjelmat tai kohta alkavat eKurssimme.

Teksti:  Sakari Selkäinaho, Westside Certified, Kuvat: Sakari Selkäinaho ja Tapani Moisala.
 © 2018 Voimaharjoittelu.fi, SS Power OY