Korokehypyt

Tässä yksi lajinomainen kimmoisuus liike voimailijalle. Variaatioita on vaikka kuinka paljon:

  1. Hyppää korokkeille ilman painoa, käytä mitä tahansa korkeutta aina 50cm ylöspäin. Räjähtävimmät nostajat pomppivat 120 ja jopa 150cm korkeille korokkeille.
  2. Ota käsipainot käsiisi ja hyppää korokkeelle. Sopiva koroke on vain 40-60 cm. Tee vain lyhyitä 1-4 toiston sarjoja. Voit tehdä dynaamisia 3-4 toiston sarjoja. Voit myös hypätä raskaan ”ykkösen” joko niin korkealle kuin pääset tai käyttää vain 40 sentin koroketta ja hypätä siihen niin suuret painot käsissä kuin mahdollista. Lisäpainoina käy mainiosti myös painoliivi ja paras on tietysti levytanko.
  3. Hyppää 1 jalalla. Tämä on erinomainen vaihtoehto kaikkiin ” 1 jalan urheilulajeihin” kuten palloiluun, kamppailuun, juoksuun … Voit tehdä sarjoja vuoro jaloin tai tehdä kaikki toistot ensin samalla jalalla.
  4. Hypyt polviltaan lattiasta. Aloita kehonpainolla ja siirry sitten pomppimaan 5cm ja 10cm korokkeille. Kokeile myös tyhjä tanko niskassa. Minusta hyppy 60kg tanko selässä on jo hyvä suoritus.
  5. Voit yhdistää eri vaihtoehtoja. Aloita hyppäämällä ylös polviltasi, jatka ponnistamalla 70cm korokkeelle. Kun hyppäät siitä alas on kehossasi enemmän kineettistä energiaa ja pääset ”kimmokkeella” mukavasti 90cm korokkeelle.
  6. Vaativampaa ja usein lajinomaisempaa on kun yhdistät korokehyppyihin myös loikkia.

Mitä hyötyä tästä on ? Ei yhtään mitään. Paitsi silloin kun haluat nostaa enemmän, juosta nopeammin tai hypätä korkeammalle…

Sakari Selkäinaho