Westside Barbell Bench Press Manual – Jason Fry DE Workout

Jay Fry punnersi 88-kiloisena punnertanut huikean 350 kiloa kisoissa, sarjaa alemmas paras noteeeraus on 340 kiloa. Enemmän kuin kukaan muu maailmassa.

Treenatessaan Westsidella nopeuspäivän Jay avasi usein lattiapunnerruksella. Hän nousee ylös 210-220 kiloon ilman paitaa. Pysäytys lattialla ja kädet rennoksi. Tarkoitus ei ole testata paljonko nousee ylös vaan miten rauta liikkuu. Seuraavaksi dynaamiset sarjat, useimmiten 9x3x90-95kilolla ( 205 paunaa useimmiten ) joiden päälle kaksi 15 toiston sarjaa mutkatangolla 40-50 kiloa lisävastuksena. Yksi sarja kapealla ja toinen ylileveällä otteella. Tämä samanlainen lähestymistapa oli George Halbertilla pitäessään hallussaan peräti neljän sarjan tilastokärkiä samaan aikaan.

Westside tukee treeniä tekemällä koko ajan apuliikkeitä. Jayn suosikki on kyynärpäät sivuilla jyrkällä vinopenkillä tehty ojennus, 7×8 sarjat 30-35kilon käsipainoilla. Päälle kohautus käsipainoilla 3×15, 4 sarjaa vipunostoja kulmasta takaolkapäitä varten ja hammer-kääntöjä. Kyseinen ohjelma esimerkki on ote Louie Simmonsin Westside Bench Press Manual kirjasta joka on Louien ja Saken yhteistyöprojekti.