Original SlingShot

SlingShot on ylävartaloa, erityisesti rinnan ja hartian aluetta tukeva väline minkä avulla voit käyttää suurempia painoja erityisesti penkkipunnerruksessa. SlingShot toimii myös dippipunnerruksissa, ylä- ja alaviistopenkissä, etunojapunnerruksissa sekä luonnollisesti penkkipunnerruksissa eri oteleveyksillä ja erilaisilla tangoilla. SlingShotista on tullut nopeasti sekä RAW että paita nostajien suosikki sillä se toimii myös penkkipaidan kanssa.

Katso Mark Bell`in ohjelma. Sakke julkaisee maaliskuussa hieman erilaisen rutiinen jolla ensin kuntoutettiin hartian seutu ja sen jälkeen lisättiin voimaa. Koko 16 viikon rutiini.
Varastoomme on tulossa täydennystä viikolla 9 ja tilauksia otetaan jo vastaan.

Tuotteen kehittäjä Mark Bell on maailmanluokan nostaja, 247,5 raakapenkki 110-kiloisena ja 387,5 kiloa paidalla 130 kilon painoisena puhuvat puolestaan. SlingShotin avulla voit nostaa turvallisesti ilman kipuja. Se on helppo pukea ja auttaa pitämään oikean nostotekniikan. SlingShot sopii kaikille iästä, koosta tai tulostasosta riippumatta. Saatavana on kolme vahvuutta ja jokaisessa useita kokoja:

            
Reactive Sling Shot sopii parhaiten kevyisiin painoihin ja kuntoutuksen omaiseen harjoitteluun, alle 140 kiloon saakka.
Original Sling Shot on jäykempi ja parhaimmillaan keskiraskaissa painoissa 140-180 kiloon. Sopii silti kuntoutukseen, kiputilojen ennaltaehkäisyyn ja kovaan voimatreeniin.
FullBoar SlingShot on uusin malli joka jäykkyydeltään Originalin ja MadDogin välissä kapenevalla käsiaukolla oleva keltainen malli.
Maddog Sling Shot on linjan jäykin ja tehty voimaharjoitteluun lähinnä nostajille jotka kilpailevat penkkipaidalla.

SlingShot ehkäisee erityisesti hartiaseudun ja rinnan alueen vammoja. Sen avulla on moni nostaja jo nyt saanut kauan kadoksissa olleen punnerrusvoiman uuteen nousuun.

Penkkitreeni SlingShotilla:

Aloita normaalisti lämmittelemällä koko ylävartalo huolellisesti.
Siirry sen jälkeen lämmittelysarjoihin penkille:
3-4×20-30 tyhjällä tangolla eri leveyksillä
2-3x10x40
5×60, laita sen jälkeen SlingShot päälle ja tee normaali harjoituksesi.

SlingShot maksimi ?
SlingShot auttaa joitakin todella paljon mutta yleisin hyöty on 20-50 kilon välissä vahvuudesta riippuen. Pidä kirjaa ennätyksistäsi eri vahvuuksilla. Tärkeintä on kuitenkin suoja ja vammojen ehkäisy. Mikäli saat ”raakana” 150 kiloa penkistä ja tarkoituksesi on tehdä 5x3x80% kuormalla niin laske harjoituspaino 170-180 kilosta.

Paras ja tehokkain tapa testata hyöty kiloissa on ottaa SlingShotilla erilaisia maksiminostoja:

 • paidatta eri oteleveyksillä
 • reverse band versiona eri vahvuuksilla
 • vetokumeja ja ketjuja alhaalta lisäämällä
 • harjoituspaidalla

Myös dynaaminen treeni onnistuu SlingShotilla erittäin hyvin:

 • lisää painoa noin 10%
 • pidä paino samana mutta siirry astetta järeämpiin vetokumeihin
 • lisää 1-2 paria ketjua
 • lisää toistoja esimerkiksi 5 toiston sarjoihin 3 toiston sijasta

SlingShot toimii kuten keho luonnollisesti, ilman puristavaa kuosia. Käyttö on helppoa. Pue SlingShot niin että toinen lenkki on kyynärpään alapuolella ja toinen yläpuolella. Koon saat helposti oheisesta taulukosta.

Sling Shot kokotaulukko.

Koon valinnassa oleellisin asia on painoluokka. Toinen tekijä on olkavarren mitta 7-8cm kyynärtaipeen yläpuolelta mitattuna.

 • S 11′ / 27-28cm / 55-65kg
 • M 12′ / 29-31cm / 65-75kg
 • L 13′ / 32-34cm / 75-90kg
 • XL 14′ / 34-36cm / 90-100kg
 • 2XL 15′ / 36-38cm / 110-130kg
 • 3XL 17+’ / 38+ cm / +130kg

Esimerkiksi Sakke on 160cm/80kg ja käyttää L koon SlingShotia vahvuudesta riippumatta. Mark Bell itse on 180cm ja 110kg ja käyttää kokoa 2XL.

SlingShot videoita

Mitä mieltä ovat alan huiput:

”Paras apuväline penkkipunnerrukseen kautta aikain” – Ryan Kennelly

”Pääsin eroon kivuista ja tuppitulehduksista. Sen ansiosta raakapenkkini nousi 250 kilosta 275 kiloon viidessä kuukaudessa” – Stan Efferding

”Käytän monissa eri punnerruksissa, sekä paidan kanssa että ilman.” – Rob Lyando

”SlingShot on mielivälineeni penkkiin. Ihastuin välittömästi. Se auttaa pääsemään eroon olkapää ja rintalihasten kiputiloista. Tangon ollessa rinnalla kipu oli aina kovimmillaan mutta SlingShotin ansiosta pääsin eroon kivuista. Nostin jo 5x220kiloa kapealla otteella.” – Konstantin Konstantinovs