Janne Pöykiön treenivuosi 2009

Yleisvaikutelma

Vuosi oli hyvä vaikka mitalit tärkeimmissä kisoissa jäivät saamatta. Treeni maistui koko vuoden ja pystyin treenaamaan lähdes koko vuoden ns. vammoitta. Mitä nyt olkapäät välillä tuntuivat sanovansa nostosopimuksen irti. Tulehduksia siellä täällä sekä muutamia yksittäisiä pikku lihassäikeiden räpsähtelyjä lukuun ottamatta vuosi oli ns. kehittävä. Takapakkia ei tullut.

DVD TulossaOmaa treenisysteemiä olen jalostanut kokoajan ja yksi konkreettinen treenin avaaminen paloiksi tuli eteen, kun teimme Saken kanssa treeni DVD:tä. Treenataan paitapenkkiä varten ilman paitaa ja paidan kanssa. Tuote tulee myyntiin tammikuun aikana.

Tulokset ja tulosparannus

Vuosi oli nousujohteinen ja pääsin jo samaa kilomäärään sarjassa 75kg kuin sarjaa ylempänä. SM-kisat olivat hyväsuoritus. Penkki MM-kisoissa sijana oli neljäs ja tuloskaan ei tyydyttänyt kilomäärällisesti vaikkakin ns. ennätyspaino 217,5 tuli ylös tosin 2-1 hylkynä. Voimataso oli siis hieman parempi kuin SM-kisoissa. Sama toistui sitten penkki EM-kisoissa eli aloitukseen suoraan oma ennätys 212,5 joka tulikin hyvin ylös. Kultamitalin toivossa korotimme 220 kiloon suoraan joka olikin sitten liikaa. Voimataso EM-kisoissa oli parempi kuin MM-kisoissa mutta nostot eivät onnistuneet teknisesti. Tämä tekniikka ongelman poistuminen näkyi joukkue SM kisassa jossa punnersin 81 kiloisena 210,217,5 ja 222,5kg kaikki 3-0 hyväksyttyjä. Viimeinenkin nosto oli helppo. Tästä on hyvä jatkaa.

Miten treeni muuttui

Perustreeni ei sinänsä muuttunut mihinkään. Tosin kaikkia liikkeitä en aina voinut tehdä koska olkapään tulehdustilat + kova kipu estivät joidenkin ohjelmaan merkittyjen liikkeiden tekemisen. Treenin kaksi oleellisinta muutosta olivat ehkä ne että otin penkkiä raakana enemmän + päälle melkein aina ylisuurella paidalla muutaman sarjan isommalla raudalla. Toinen muutos oli selkälihasten kovempi treenaaminen. Selkään piti ja pitää saada vielä lisää voimaa. Keskityin treenaamaan siten että kaikki palvelisi paitanostamista.


Mikä toimi

Paitanostaminen parani loppuvuotta kohden. Tai oikeastaan paremminkin pitäisi sanoa että nostojen laskut paranivat huomattavasti joka toi kiloja lisää myös nostoon. Nostaminen ei ollut siis ongelma vaan lasku. Pilasin suorituksen usein laskuvaiheessa. Nyt uudella systeemillä / ajatuksella tarkoitus on saada suorituksen lasku kohdalleen joka näkyy välittömästi myös nostovaiheen paranemisena. Eli selkälihasten parempi ja kokonaisvaltaisempi voimatasojen nousu mahdollistaa paremmat laskut ja sitä kautta myös paremman kokonaissuorituksen.

Mikä ei toiminut

Pieni ahnehtiminen punnerrusliikkeissä kostautui siten että olkapäät tulehtuivat ja punnerrusliikkeet tuottivat tuskaa ja lopulta edessä oli ns. viikon pakkolepo ja kortisonipiikki olkapäähän. Apuliikkeiden kanssa ajauduin treenaaman niitä liian kovaa, joka söi ehkä tulosta / kehitystä pääliikkeestä. Onneksi nämä sudenkuopat ovat tiedossa ja ensivuodesta tulee taas parempi.


Varusteista
muutama sama

Käytössäni jokaisessa kisassa oli Titanin Super Katana. Nyt tarkoituksena on kokeilla myös Super Katanaa, joka tosin on hieman customoitu. Katsotaan miten äijän käy. Titanissa pysyn, se on varmaa.

Rannesiteinä koetin tänä vuonna melkein kaikkia malleja. Kokeilin Titanin Titanium sekä THP:ta, APT:n convictia sekä APT:n järeintä asetta 3X HEAVY rannesidettä. Parhaimmat olivat mielestäni convictit sekä THP siteet. Näiden välillä en loppupeleissä nähnyt juuri eroa. 3x heavyt olivat heavyt todellakin. Side on järein ikinä tehty mutta ongelmaksi muodostuu se että niitä ei vielä näillä voimilla jaksa vetää tarpeeksi tiukalle, kuten esimerkiksi THP siteen.

Jos haluat, ettei tuloksesi ole varusteista kiinni. Hanki Titan.

Havainnot lisäravinteista

Saken suomeen tuoman uuden lisäravinnemerkin avulla olen saanut tuloksiini ja ennen kaikkea palautumiseen kehitystä ja vauhtia. ACTIVELABIN tuotteet ovat todella hyvänmakuisia ja ravintosisällöltään markkinoiden parhaimmistoa.

Yksi mikä minut vakuutti oli se, että palautumis- / treeniboosterijuomat eivät ole perus hiilarimössöä. Niiden toiminta perustuu ihan muuhun ja mikäs olisi sen parempi painoluokkaurheilijalle kuin hyvät lisäravinteet ilman ylimääräistä kaloritaakkaa.

Tavoitteet 2010

Suomen mestaruus, mitali EM ja MM-kisoista. Mihin muuhun urheilija voi tähdätä kuin mitaliin…Tavoitteisiini ei ole kuulunut eikä tule kuulumaan tavoitella sijoja 4-19.

Haluan kiittää teitä kaikkia:

  • Vaimoani tuesta ja kannustamisesta
  • Sami Alalauria mahtavasta avusta treeneissä.
  • Tapsaa ja Jannea loistavista kisahuolloista.
  • seuraani TNT:tä
  • Titania
  • SS Powerin Virpiä ja Sakkea
  • Activelabia
  • Pro-am salia
  • DESEC OY: tä