Kirsi Järvelle MM pronssia !

Voimamiesten ja –naisten suurin kansainvälinen tapahtuma, Official Strongman käytiin viime viikonvaihteessa Raleighissa, Pohjois-Carolinassa. Kolmipäiväinen tapahtuma koostuu yhdeksästä eri kisasta. Naisilla on avoimen luokan kilpailun kisan lisäksi 64kg ja 82kg painoluokat sekä masters sarja yli 40-vuotiaille. Miehillä painoluokkia on neljä 80 kilosta ylöspäin sekä masters sarja.
Tänäkin vuonna mukana oli yli 250 urheilijaa yli 10 eri maasta. Lajeja viedään läpi jopa viidellä radalla. Kisa on joka vuosi ollut todella kovatasoinen ja lajit sen mukaisia. Tämäkään vuosi ei poikennut kaavasta. Varsinkin amerikkalaisilla on joka vuosi todella tasokas rintama joka sarjassa. Esimerkkinä mainittakoon masters sarja missä Vidas Blekaidis ja Mark Felix hävisivät kirkkaasti  isäntämaan Ken McClellandille.
Suomesta oli mukana kolme kilpailijaa, Aino Aavanen sijoittui 64kg painoluokassa sijalle 20 ja Annika Eilmann oli 82 kilon sarjassa 16.

Kirsi Järvi oli tällä kertaa mukana masters sarjassa sijoittuen tasaisen esityksen päätteeksi pronssille. Sisukas nousu avauslajin seitsemänneltä sijalta nosti kuitenkin kokeneen kilpailijan pronssikorokkeelle. Hopeakin oli käsien ulottuvilla mutta niukasti väärälle puolelle pudonnut säkki himmensi mitalin. Saaliina oli kuitenkin kaksi lajivoittoa, lastauksessa ja merimieskävelyssä.  Vaatimaton voimailija ei ole itsestään turhaa meteliä pitänyt vaikka menestystä on tullut roppakaupalla. Ensimäistä Suomen Vahvin Nainen voittoa lukuun ottamatta kaikki saavutukset ovat viiden viimeisen vuoden ajalta:

  • 2 x Suomen Vahvin Nainen, 2010 & 2015
  • Arnold Classic hopea, 64kg
  • Mr Olympia 4. sija, 64kg
  • Euroopan Vahvin Nainen kisan Kirsi voitti 2017 64kg sarjassa ja sijoittui toiseksi vuosi aiemmin sarjaa ylempänä.
  • Heavy Events SM ja MM voittoja on Kirsillä useita eri painoluokissa
  • Painonnoston veteraanisarjoista SM- ja MM-mitaleita.  

Seuraavat etapit ovat sisäsoudun SM, painonnoston SM, tukin noston SM on jo merkitty kevään kalenteriin. Ennen uusia koitoksia katso kisasuorituksia Kirsin Facebook sivulta.