Suomen Vahvin Mies ja Nainen 2018

Suomen Vahvin Mies –yhdistys on järjestänyt Suomen Vahvin –kilpailuja sekä pienempiä voimailu-kisoja ja tapahtumia perustamisestaan, eli vuodesta 1987 alkaen. Yhdistys haluaa olla nostamassa suomalaista sisua ja voimaa maailman kartalle. Suomen Vahvin -kisojen kautta onkin noussut esiin suuria nimiä. Yhdistyksen yhtenä päätarkoituksena on myös tervehenkiseen, koko elämälle puhtia antavaan voimailuun kannustaminen.Suomen Vahvin Nainen kilpailuun toivotaan lisää osanottajia. Lajit eivät vaadi vuosikausien kokemusta vahvin nainen kisoista vaan pikemminkin ennakkoluulotonta asennetta. ”Nämä ovat sellaiset lajit joista jokainen voi suoriutua ja parhaat saadaan kuitenkin seulottua”, toteaa Markku Suonenvirta.  ”Samoin esittäisin nöyrän toiveen siitä, että laittaisitte ilmoittautumiset liikkeelle syystä, että se helpottaa meitä kovasti, kun mitoitetaan kaikkia hankintoja yms. kilpailuun liittyen. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 22.4.”, jatkaa Suonenvirta.
Voimamiesten ja –naisten kilpailuissa on aina ollut osanottajia joiden tausta on muissa lajeissa. Painonnostossa, voimanostossa, kamppailulajeissa ja nykyisin, varsinkin kansainvälisesti crossfitissa. Olipa laji mikä hyvänsä niin järjestäjät kannustavat kaikkia mukaan rohkeasti. ”Tuskin kenellekään on haittaa naisten kisan saamasta kolmen tunnin TV ajasta valtakunnan pääkanavalla.”, summaa Suonenvirta tapahtuman julkisuusarvon.
Kisaan voi tulla turvallisin mielin. "Kilpailulajeista ei kannata huolestua sillä suorituspainot päätetään vasta kilpailijakokouksessa. Emme halua että jää ilman tulosta tai loukkaa itsensä.", toteaa Suonenvirta viitaten lajin syntyvuosiin jolloin lajit paljastettiin vasta kilpailupaikalla. Asialla on sikäli kiire että mikäli kilpailijalla ei ole ennestään ADT:n sopimusta niin se on saatettava voimaan viimeistään 26.2. Kisaorganisaatio on tehnyt 21.12.2016 yhteistyösopimuksen Suomen Antidopingtoimikunta ADT:n kanssa. Kaikilla Suomen Vahvin Mies ja Nainen –kilpailijoilla tulee olla voimassa oleva antidoping sopimus joko Suomen Vahvin Mies ry:n tai jonkun muun urheiluseuran/liiton kanssa. Sopimuksen tulee olla voimassa kolme kuukautta ennen kilpailua. Lataa itsellesi sopimus tästä linkistä. Se ei maksa mitään. Et tarvitse lisenssiä, osanottomaksuja tai muitakaan kuluja. Suomen Vahvin Mies ry:n kotisivulta saat myös tietoa kisasta ja ADT:n ohjelmasta.
Suomen Vahvin Mies ja Nainen kilpailut järjestetään viime vuoden tapaan Lahden Messukeskuksessa 26.- 27.05. Naisten kilpailu sekä miesten karsinta lauantaina 26.05. Miesten finaali käydään sunnuntaina 27.05. Kilpailulajit ovat seuraavat:

Miehet avoin ja -105kg
Karsinta 26.5.2018
1. Tukinlastaus 5 kpl
2. Mas-wrestling
3. Tukki max
4. Autonkannattelu
Miehet finaali 27.5.2018
5. Rekanveto köydellä istualtaan 20m
6. Maastaveto max
7. Väkipyörä
8. Kivet

Naiset avoin 26.5.2018
1. Autonkannattelu
2. Mas-wrestling
3. Rekanveto köydellä istualtaan 20m
4. Maastaveto max
5. Väkipyörä
6. Kivet