Voimamiesten Suomen Cup 2017

Voimamiesten Suomen Cup 2017
 
Perinteinen Voimamiesten Suomen Cup järjestetään myös vuonna 2017. Cup on avoimen painoluokan kilpailusarja miehille ja naisille. Cup tulee koostumaan osakilpailuista ja osakilpailujen parhaat pääsevät mukaan SCL:n Strongman Finnish Open kilpailuun. Erillistä finaalia ei järjestetä.Vastaansa he saavat kovat ulkomaiset haastajat ja kisan voittajalle tulee paikka alan kovimpaan kansainväliseen kilpailusarjaan, Champions Liigaan.
Sarja toteutetaan yhteistyössä Suomen Voimamiesurheilijat ry:n, Voimamiesten Champions Liigan sekä osakilpailujärjestäjien kanssa.

Ensimmäisestä osakilpailusta sai paikan Finnish Open kisaan kaksi kilpailijaa, Mika Törrö ja Matti Lehikoinen. Lisäksi SCL kutsui jo Finnish Openin viimevuotisen voittajan Gunnar Gimbutaksen mukaan. Seuraava etappi on Merikarvian osakilpailu josta taas paras suomalainen saa paikan Finnish Open kisaan ja mahdollisuuden tavoitella kansainvälistä edustuspaikkaa.

Vuoden 2016 Finnish Openissa osakilpailujen kautta mukaan päässeet Jesse Matilainen, Jarno Kirselä, Niko Vesterinen ja Topi Ovaska olivat kaikki mukana Finnish Open kisassa kansainvälisten näyttöjen perusteella mukaan valitun Antti Mourujärven lisäksi. Samoin kaksi muuta kilpailijaa erityiskutsulla. Parhaiten sijoittuneet kilpailivat Vaasan SCL kisassa sekä Portugalin SCL kilpailussa. Loukkaantuneen Arttu Parviaisen tilalle Portugaliin pääsi "jonossa" seuraavana ollut Topi Ovaska. Vaasassa Artun paikan sai Niko Vesterinen. Puheet siitä että SCL suosisi joitain kilpailijoita tai ettei pitäisi ennalta ilmoitettuja kriteerejä kisapaikoista ovat perättömiä.

Kilpailussa noudatetaan voimamiesten Champions Liigan ja Suomen CUPin sääntöjä. Kaksikankaiset kyynärtuet ja polvituet eivät enää ole sallittuja, samoin kahden vyön tai tuen käyttö keskivartalon tukena on kielletty. Tukevat trikoot ja Figure-8 tyyliset vetoremmit ovat maastanostossa ja kaikissa muissakin lajeissa kielletty. 

Osakilpailut:

30.4. Power X wknd, Hippos halli, Jyväskylä. Samassa yhteydessä 29.4. SCL MM-karsinta 90/105kg voimamiehille sekä naisten osakilpailu.
17.6. Merikarvia. - lisätietoja tulossa. Mikko Korhonen 050 326 4627 mikkokorhonen77 (at) gmail.com (ilmoittautumiset ym) ja 044-7246 327 eetu.aaltonen (at) merikarvia.fi (järjestäjä)
- ilmoittautumiset sunnuntaihin 28.5. mennessä !
1.7. Imatra. - lisätietoja tulossa. Topi Ovaska 040 143 9398 ek.voimamies (at) gmail.com
8.7. Strongman Turku Open 2017, Kupittaan Urheiluhalli, Turku. Tapahtumassa naisten ja miesten osakilpailu.- PERUTTU !

Finnish Open 2017 järjestetään elokuun 12. Joensuussa. Naisten CUP järjestetään myös. Lue lisää !

Mikko Korhonen
050 326 4627, mikkokorhonen77 (at) gmail.com