Mika Törrö – suurin ja vahvin
 
Kontiolahden jätti on suurin suomalaisten voimamies koskaan. Tuore Suomen Vahvin Mies on hulppeat raamit omaava jätti mutta kisannut vasta reilun vuoden eikä lajinomaista harjoitteluakaan ole takana paljon enempää.

 

Yli kaksimetrinen jätti aloitti kisaamisen vuosi sitten vappuna mutta on jo ehtinyt kiertää Champions Liigan kilpailuja, samoin tuoreena meriittinä on Suomen Vahvin Mies kilpailun voitto toukokuulta. Kilpailemisesta tuli rutiinia nopeasti. – Olen treenannut nyt aika kevyesti keskittyen räjähtävyyteen ja lajinomaisiin suorituksiin, kertoo 39-vuotias kaudestaan.
Vammat ovat voimamiesten arkipäivää mutta Mika on pysynyt syksyllä vaivannutta akillesjänteen tulehdusta lukuun ottamatta terveenä. – Olin Saksan kisan jälkeen reilu viikon kuumeessa mutta mitään vammoja ei ole, valottaa mies nykytilannettaan.
 
Laukaan kisasta tulee avoimen sarjan osaltakin kova, voitosta taistellaan viimeiseen lajiin saakka. – Gunnar Gimbutas on vaikea voitettava, hän on tasaisen vahva joka lajissa. Jesse Matilainen on hyvässä kunnossa kun saa täydellisen päivän. Erityisesti kävely- ja kanto lajit ovat hänellä kovia, samoin maksimivoimataso. Itsellä merimiespunnerrus hieman arveluttaa, mutta hyvä setti on kasassa.

Törröllä on elopainoa 180 kiloa joten aerobic tunneilla häntä tuskin nähdään. Loppujen lopuksi oma laji löytyi aika helposti. – Helppi yhteisössä tämä alkoi. Sen vetäjä Markku Tiitinen on Ilkka Kinnusen PT asiakkaana ja menin tunnille mukaan. Siitä se alkoi. Aloin treenaamaan ja päätin osallistua Suomen Vahvin Mies kisaan. Ensimmäiset lajitreenit tein helmikuussa. Kisaamisen aloitin Jyväskylässä vappuna -17.
Suuresta koosta huolimatta mies liikkuu taakkojen kanssa yllättävän sähäkästi. – Olen pelannut pallopelejä nuoresta asti, liikkuvuus tulee siitä. Pitolajit ovat hyviä, sormet ja etupito. Kivien nostosta pidän, samoin rekan veto. Vahvuuksia on mutta myös heikkoja kohtia. – Punnerruslajit ovat minulla huonoja, varsinkin maailman tasoon verrattuna. Toinen illuusio, se että jätit syövät kaiken mitä käsiinsä saavat osoittautuu myös tässä kohtaa vääräksi. – Syön neljä lämmintä ateriaa päivässä. Riisiä, kanaa, lihaa, kasviksia… Kyllä pihvit ovat suosikkejani.  
Yksilölajista huolimatta tulokset tehdään porukalla. Harjoituskumppanit ovat tärkeitä. – Porukalla koetetaan tehdä paljon, Matti Lehikoinen, Arttu Parviainen, Hannu Lankinen ja Ilkka Kinnunen silloin kerkiää. Treenikaverit ovat todella tärkeitä, toteaa vaatimaton jätti.

Toisin kuin voisi kuvitella, Mika Törrön ura voimamiehenä on vasta alussa. Tavoitteet ovat edessäpäin. – Finnish Openin voitto, olla vähintään paras suomalainen. Silloin saan paikan eteenpäin. Jos saisin Champions Liigan kisoja riittävästi alle, niin voisin päästä finaaliin. Se olisi upea juttu. Mikä ettei, asenteesta se ei ainakaan jää kiinni. Nykyhetken kunto punnitaan Laukaan satamassa lauantaina kello 15 alkaen.

File:                                    

ikä: 39
ammatti: ravitsemustyöntekijä
perhe: tytär
kotipaikka: Kontiolahti
treenisali: Energy Rantakylä, lajitreenit Helppi yhteisössä tai Joensuun lajiharjoittelutilassa.
parhaat saavutukset: Suomen Vahvin Mies -18, SCL kisoissa 6.-9.sijoja
parhaat tulokset lajeissa: maastanosto 350, tukki 150,
parhaat tulokset salilla: etukyykky 220, kapea penkki 2×190
mieliruoka: riisi, kasvikset, liha, lämmin ateria 4 x päivässä, pihvit suosikki
mielijuoma: vesi, smoothiet itse tehdyt
sponsorit: Energy, Helppi yhteisö, Autotalo Tanskanen Ilomantsi, K-Market Ilomantsi, Valma kauppias Ilomantsi, Ilkka Kinnunen, lisäksi minulla useita satunnaisia tukijoita jotka auttavat kun pystyvät
pituus: 205cm
paino: 180kg